2018. április 25. Szerda, Márk.
 
Másképp döntött a Kúria2015-07-04 10:20:31

Megváltoztatta a Nemzeti Választási Bizottságnak (NVB) a férfiak kedvezményes nyugdíjba vonulásával, az ingyenes gyermekétkeztetéssel és a hozzátartozói vagyonnyilatkozatok nyilvánosságával összefüggő népszavazási kezdeményezésekre vonatkozó határozatát a Kúria a Magyar Közlöny legfrissebb száma szerint.

Elutasította, és nem terjeszti a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) elé a Nemzeti Választási Iroda (NVI) elnöke Gaskó Istvánnak és Demján Sándornak a vasárnapi pihenőnappal kapcsolatos országos népszavazási kérdéseinek aláírásgyűjtő íveit, mivel az Összefogás Párt elnöke már benyújtott egy azonos tárgyú kérdést, és abban még nem született jogerős döntés.

Megtagadta az üzletek vasárnapi zárva tartásával kapcsolatos országos népszavazási kérdések aláírásgyűjtő ívének hitelesítését pénteki ülésén a Nemzeti Választási Bizottság (NVB).

A Nemzeti Választási Bizottság (NVB) elnöke szerint indokolt a nyomtatott és az internetes sajtótermékeknek a választási kampányban betöltött szerepével kapcsolatos eddigieknél részletesebb szabályozása.

A Nemzeti Választási Bizottság (NVB) elnöke szerint indokolt lenne, hogy ne a népszámlálás adataihoz kössék, mely településeken tartható nemzetiségi választás.

A Nemzeti Választási Bizottság (NVB) vasárnap esti ülésén nem hitelesítette azt a népszavazási kezdeményezést, amely szerint bűntettet követne el az, aki prostituált szexuális szolgáltatását igénybe veszi és ezt fél évig terjedő szabadságvesztéssel lehetne büntetni.

Megállapította a múlt vasárnapi országos nemzetiségi választás eredményét a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) szerdai ülésén.

A Nemzeti Választási Bizottság (NVB) keddi ülésén egyhangúlag jóváhagyta mind a 13 országos nemzetiségi listás szavazólap adattartalmát, azaz imprimálta, engedélyezte azok nyomtatását.

Újabb tíz országos nemzetiségi listát vett nyilvántartásba pénteki ülésén a Nemzeti Választási Bizottság (NVB).

Újabb öt országos nemzetiségi listát vett nyilvántartásba hétfői ülésén a Nemzeti Választási Bizottság (NVB).

Tizenegy újabb jelölőszervezetet vett nyilvántartásba a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) a keddi ülésén az október 12-i választásokra, ezek között hatot a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választására, ötöt pedig a nemzetiségi választásra.

Három jelölőszervezetet vett nyilvántartásba a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) hétfőn a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választására, továbbá hét jelölőszervezetet a nemzetiségi választásra.

Nyolc újabb jelölőszervezetet vett nyilvántartásba a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) pénteken a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választására, továbbá tizenegy jelölőszervezetet a nemzetiségi választásra.

Öt újabb jelölőszervezetet vett nyilvántartásba a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) kedden a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választására, továbbá öt jelölőszervezetet a nemzetiségi választásra.

Hét újabb jelölőszervezetet vett nyilvántartásba a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) pénteken, így eddig tizenegy szervezet jelezte részvételi szándékát az október 12-i önkormányzati választáson.

Csaknem 92 millió forint bírságot szabott ki a határidőig vissza nem vitt ajánlóívek miatt a Nemzeti Választási Bizottság. A testület pénteki ülésén 16 ügyben hozott határozatot, a szervezeteknek ívenként több mint 50 ezer forint bírságot kell befizetnie a Nemzeti Választási Iroda számlájára.

Megállapította a magyarországi lakcímmel nem rendelkező választópolgárok levélben szavazásának eredményét szerdai ülésén a Nemzeti Választási Bizottság (NVB).

A Nemzeti Választási Bizottság (NVB) szerint jogsértő, ha valaki lefényképezi a szavazólapját, illetve kiviszi a szavazókörből. A testület erről pénteki ülésén fogadott el iránymutatást.

« 1. oldal » 
Címkék 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!