2024. április 28. Vasárnap, Valéria.
 

A Sárréten kalákába szervezõdve próbálják elvezetni a gazdák a földjeikrõl a vizet.

Továbbra is másodfokú belvízvédelmi készültség van a Hamvas-Sárréti és a Berettyó-alsó belvízvédelmi szakaszon Hajdú-Bihar megyében. Ott a szivattyútelepek folyamatosan mûködnek – tájékoztatott a Tiszántúli Vízügyi Igazgatóság (TIVIZIG).

A csapadékos idõjárás miatt tovább nõtt a belvízzel elöntött területek nagysága Hajdú-Bihar déli részén, ezért a Berettyó-alsó védelmi szakasz után a Hamvas-Sárréten is másodfokúra emelte a védelmi készültséget a Tiszántúli Vízügyi Igazgatóság (Tivizig) - közölte a szervezet védelemvezetõje kedden az MTI-vel.

Barátságápolás, szomszédolás, vendégjárás – mindez a citeranyelvén népdallal fûszerezve.

A Sárrét ízei2014-04-28 10:27:52

Fazekas Sándor, vidékfejlesztési miniszter volt a vendég a sárréti kistelepülésen szombaton az egyszerre tartott X. Szent György-napi vigasságokon és a VIII. Sárrét Íze Fesztiválon.

55 éves a Sárréti Népi Együttes
Püspökladány - Jubileumi nappal ünnepelte meg fennállásának 55. évfordulóját a Sárréti Nép Együttes szombaton Püspökladányban.

2010. július 3-án, a Sárrét Fejlesztéséért Kistérségi Egyesület szervezésében Varga B. Tamás, élõ koncertet ad, Bárándon a Piaccsarnok udvarán, a Betyár Vendéglõ mögött.

« 1. oldal »