2020. augusztus 15. Szombat, Mária.
 

A kormány döntött az állami földek nagy részének eladásáról. Az árverések november 16-án kezdõdnek. A földek nem lesznek olcsók, hiszen a piaci ár felett 10 százalékról indulnak az árverések, de így is érdemes lesz licitálni - meg is mutatjuk, mennyire megéri ma földet venni Magyarországon. Ráadásul a várhatóan nagyon olcsó hitel miatt szinte kockázatmentesen lehet befektetni most a mezõgazdaságba. A jelenlegi bérlõk lépéselõnyben vannak, de akár az utcáról is be lehet esni az árverésekre.

Szántóföldet aranyáron2014-12-22 11:27:16

A hajdúsági területeken 4-5 millió forintot is elkérnek egy hektár termõföldért.

Valóságos árrobbanás ment végbe az utóbbi években megyénk termõföld-piacán.

Balmazújvárosban és Hajdúnánáson is az aranykorona lett a települési adó alapja.

Eddig 98 százalékban támogatásra kerültek a kamara által véleményezett földadásvételi-szerzõdések.

Országos átlagban 11 százalékkal, hektáronként 695 ezer forintra emelkedett tavaly a termõföld ára – közölte az OTP Jelzálogbank hétfõn az MTI-vel.

A földhasználati nyilvántartási eljárásra vonatkozó szabályok 2013. január 1-jével megváltoztak, illetve 2013. február 1-jével változni fognak. A termõföldrõl szóló törvény 2013. február 1-jével kötelezõ adatszolgáltatást ír elõ a földhasználati nyilvántartásba már bejegyzett földhasználók számára. A magánszemély földhasználónak a személyi azonosítóját (személyi szám) és az állampolgárságát, gazdálkodó szervezet földhasználónak pedig a statisztikai azonosítóját (törzsszám) kell bejelentenie az ingatlanügyi hatóság felé.

« 1. oldal »