2024. április 27. Szombat, Zita.
 

Szigorodnak az élelmiszerek jelölésének törvényi elõírásai szombattól, ekkor lép hatályba a fogyasztók élelmiszerekkel kapcsolatos tájékoztatásáról szóló, közvetlenül alkalmazandó uniós rendelet - közölte a Taylor Wessing e|n|w|c nemzetközi ügyvédi iroda kedden az MTI-vel.

A fülöpi általános iskolában mindig nagy gondot fordítanak az egészséges életmódra.

A 18-59 éves magyar lakosság közel háromnegyede fogyaszt csokoládét hetente legalább egyszer, 13 százalékuk minden nap - derül ki az NRC piackutató felmérésébõl.

Szigorodnak az élelmiszerek jelölésének törvényi elõírásai szombattól, ekkor lép hatályba a fogyasztók élelmiszerekkel kapcsolatos tájékoztatásáról szóló, közvetlenül alkalmazandó uniós rendelet - közölte a Taylor Wessing e|n|w|c nemzetközi ügyvédi iroda kedden az MTI-vel.

Ötszáz tonna, azaz 24 kamionnyi almát juttat el karácsonyig rászoruló családoknak a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Magyar Református Szeretetszolgálat.

December elsejétõl elérhetõ a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) új mobil alkalmazása, amellyel a fogyasztók hatékonyan segíthetik az élelmiszerbiztonsági problémák felderítését, és azonnal jelezhetik az általuk felfedezett szabálytalanságokat a hatóságnak - közölte a Nébih az MTI-vel kedden.

Sokat költünk ennivalókra2014-12-01 15:29:46

Továbbra is mind értékben, mind mennyiségben nõtt az élelmiszer-forgalom hazánkban.

A vásárlók többsége elõnyben részesíti a nagy üzletek tágas eladótereit.

A magyarországi háztartásokban a megvásárolt élelmiszerek 10 százaléka a szemétbe kerül, holott tudatos vásárlással és fogyasztással egy család évente átlagosan 50 ezer forintot megtakaríthatna - hangsúlyozta a környezetügyért felelõs államtitkár hétfõn Budapesten.

Megtiltotta számos úgynevezett különleges táplálkozási célú élelmiszer forgalmazását az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) – olvasható a szervezet honlapján.

Amikor 114 éve A. T. Marshall szabadalmaztatta a hûtõgépet, sejtelme sem volt arról, hogy ezzel akár életeket is menthet. Tároljuk hûtõben a kenyeret!

Kezdõdik a déligyümölcsök szezonja, érdemes odafigyelni, milyen árut vásárolunk.

A koronás tojást vegye meg2014-10-13 08:57:28

Az extra sárga kategóriát jelentõ védjegyhez már a regisztrált termelõk több mint fele csatlakozott, és minden áruházban kapni már koronás tojást.

A jövõben az elõrecsomagolt élelmiszereken nagyobb betûmérettel és könnyebben észrevehetõ helyen lesznek olvashatók mindazok a kötelezõen feltüntetendõ adatok, amelyek a vásárlók könnyebb eligazodását segítik – az errõl szóló rendelet tervezete a kormány honlapján jelent meg.

Eddig 37 településen 150 tonna zöldségfélét gyûjtöttek be az Élelmiszerlavina programhoz csatlakozott önkormányzatok és civil szervezetek földjein. A begyûjtés folytatódik, a termények rászorulókhoz kerülnek.

Állati takarmányozásra szánt kálium-klorid felhasználásával gyártott, csökkentett nátrium tartalmú étkezési só tételeket rendelt vissza azonnal a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

Egyelõre közepesen fáj2014-08-27 09:36:43

A teljes magyar gazdaságot nem dönti romba az orosz importstop, de cégeket „kiüthet”.

Az utóbbi idõben az élelmiszer-fertõzések között egyre gyakoribb, hogy zöldség vagy gyümölcs terjeszti a fertõzést, mondta a NÉBIH osztályvezetõje.

Eddig mintegy 4 ezer ellenõrzés során 37 millió forint bírságot szabott ki a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a szezonban. A vizsgálatok augusztus végéig tartanak.

Mosószernél, öblítõnél és dezodornál kiemelkedõen kedvezõ a trend.

Film készült a modern élelmiszeripar és a környezet kapcsolatáról. Az alkotás a jövõ fogyasztási szokásait, élelmiszereit tekintve is elgondolkodtató.

A kolbászmérgezésként ismert botulizmus veszélyére figyelmeztet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), eddig négyen betegedtek meg. A hatóság egy kistermelõ tevékenységét azonnali hatállyal felfüggesztette, termékeit begyûjtik.

Eltörölheti a tartós élelmiszereken szereplõ lejárati idõ feltüntetését az unió, a sokszor még fogyasztható élelmiszerek közül ugyanis több millió tonnányi végzi hulladékként, csak azért, mert egy "viszonyítási" dátum szerepel a termékeken. Magyarországon igazán egy olyan törvénymódosítás segíthetne, amely lehetõvé teszi, hogy a lejárt minõség-megõrzési idejû termékeket egy záros határidõig még lehessen forgalmazni.

Erõsödik a fogyasztói bizalom, és hatása tükrözõdik az eladásokban is.

Az élelmiszerek hat százalékánál tapasztaltak szabálytalanságot a Nébih Élelmiszerbiztonsági Igazgatóságának ellenõrei 2013-ban. A szakemberek szerint a jogsértések között a lejárt szavatosságú termékek árusítása a leggyakoribb; legtöbbször a húsfélékkel, húskészítményekkel trükköznek a kereskedõk.

« Előző « 2. oldal »  Következő »