2024. március 19. Kedd, József, Bánk.
 
Videó: elképesztõ luxuslakás 32m2-en!Forrás: Ingatlantájoló
Utolsó módosítás: 2010-06-25 17:52:15
Hong Kong a világ egyik legzsúfoltabb városa, ahol minden talpalatnyi helyet kihasználnak. Egy építész saját, 32m2-es lakását alakította át úgy, hogy az ingatlannak a lehetõ legoptimálisabb legyen a helykihasználása.

Gary Chang építész, belsõépítész a 30 éve otthonául szolgáló garzonból igyekezett kihozni a maximumot, ami praktikus funkcionális beosztás, hatékony helykihasználást illeti.

 


A mérnök a fix tégla válaszfalakat mobil falakkal, polcokkal helyettesítette. A tologatható térhatároló és tároló elemek tologatásával a lakás pillanatok alatt átalakítható, így újabb funkciót kapva használható más-és más célokra.

Az ablakok méretét a maximálisra növelte, és színes fóliával borította az üveget, hogy mindig napsütéses hangulat uralkodjon otthonában. A tükrök borította plafon és az alumínium burkolatú bútorok is a térérzetet növelik, és világossá teszik a lakást.

 


Nappali konfigurációban a konyha egyáltalán nem is létezik, hiszen annak két fala teljesen összeér. Vacsoraidõben viszont a nappali rovására a fal errébb gördül és elõkerül a bárpult a hûtõ, a lehajtható asztal és az edények. A lakásban a legnagyobb helyet a franciaágy foglalja, de természetesen az is felhajtható.

 

A fürdõben elfért egy nagyméretû 190 cm-es fürdõkád, ami fölé egy vendégágy is lehajtható. A fürdõ és wellness részleg ezzel nem merül ki, a kád és a zuhany mellett még egy gõzkabinnak is sikerült helyet szorítani. Az elöltöltõs mosó, szárító és mosogatógépek pedig egymás tetejére kerültek, hogy még kevesebb helyet foglaljanak az értékes négyzetméterekbõl.

 

 

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!