2018. március 23. Péntek, Emőke.
 

Amíg egy debreceni ingatlant 2014-ben átlagosan 227 ezer forintos négyzetméter áron kínáltak, addig tavaly már 261 ezer forintért; az ebből a szempontból legnyomottabbnak mondható Polgári Kistérségben ugyanekkor 62 ezerről 71 ezer forintra változott a kínálati ár – derül ki az Otthontérkép és az Ingatlantájoló megyénket is felölelő felméréséből.

A családi otthonteremtési kedvezményre jogosult ingatlan iránti kereslet és kínálat földrajzilag erősen szétválik, az alkalmas ingatlanok nem ott fekszenek, ahol a támogatásra legkevesebb kockázattal potenciálisan jogosult háromgyerekes családok élnek.

December második felében és január első napjaiban 64 százalékkal nőtt a magánszemélyek által feladott lakáshirdetések száma, ami elsősorban a családok otthonteremtési kedvezményének kibővítésével magyarázható. Budapesten a csoknak megfelelő új lakások átlagos négyzetméterára 535 ezer forint, Székesfehérváron 380 ezer forint, Debrecenben pedig 345 ezer forint.

Az Európai Unió lakosságának több mint kétharmada saját tulajdonú ingatlanban lakik, a házban élők aránya 59,3 százalékot, a lakásban élőké pedig 40 százalékot tett ki tavaly - derült ki az unió statisztikai hivatalának a jelentéséből.

Noha az európai Észak és Dél, illetve a magországok és a periféria közti különbségek régóta tárgyalt témák, az Európai Központi Bank legfrissebb adatai bizonyítják, hogy az európai pénzügyi válság során tovább nőtt a szakadék a régiók háztartásai között.

haaRáröpültek az emberek az új szocpolra, a gyermekes lakásvásárlók most milliókat kaphatnak az államtól. A költségvetésben családi otthonteremtési kedvezmény néven (CSOK) félretett pénz az igénylők számát látva valószínűleg nem is lesz elég, a júliusi indulás óta már kétszer annyian kértek, mint amennyi szocpolos tavaly összesen volt. A támogatás tovább emeli majd az egyébként is meredeken növekedő árakat, dühönghetnek, akik most lakást vennének, de nem jogosultak.

Az elmúlt évek pangása alatt jól jött a tulajdonosoknak a bérleti díj, amit a menő szórakozóhelyek fizettek, de most eljött az idő, hogy leporolják a fejlesztési terveiket. A bulinegyedben pár éven belül apartmanházak és hotelek épülhetnek. A környék viszont részben a romkocsmák miatt lett értékes.

Különbséget kell tenni a hosszabb és a rövidebb, turisztikai célú ingatlan-bérbeadás közt. Hosszabb távra nem kell engedély, nem kell számlát adni, de a bevételeket követni kell, szja-t és ehót kell fizetni. A turisztikai bérbeadáshoz közjegyzői engedély és adószám kell.

A július elseje óta igényelhető Családok Otthonteremtési Kedvezménye az érdeklődő ügyfelek egyik legfőbb kérdése, hogy önerőnek számít-e a megújult „szocpol”, vagy mindenképpen fel kell mutatni legalább 20 százalék készpénzt a vásárláshoz. A Bankmonitor megkérdezte a támogatást már nyújtó bankokat és eltérő válaszokat kapott.

Máris módosul a csok2015-07-02 09:18:07

Július 1-jén jelent meg, de máris módosították a családok otthonteremtési kedvezményét. Az energiabesorolásnál történt változás.

Komádi – Nem szegregálnak, hanem lehetővé teszik az intézményválasztás jogát.

Kedvet kaptak a fiatalok a lakásvásárláshoz egy friss felmérés szerint, ezzel egyidőben a megtakarítási célok között is első helyre lépett a lakásra gyűjtés – mondta el egy ingatlanpiaci szakértő szombaton, az M1 aktuális csatornán.

Vigyázunk az otthonunkra2015-04-28 08:24:58

A lakásfelújítás hozzájárulhat az ingatlan értékének fenntartásához is.

Szigorúbb energetikai követelményeknek kell majd megfelelniük az épületeknek, az energiafelhasználás mértékét folyamatosan csökkenteni kell az uniós szabályozás várható átültetését követően, 2020-ra pedig az épületeknek meg kell közelíteniük a nulla energiafelhasználást – tájékoztatta az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) hétfőn az MTI-t.

Mielőtt megvesszük első lakásunkat, fontos figyelembe vennünk néhány szempontot.

Közzétették a külföldiek tavalyi magyarországi ingatlanszerzésének engedélyezéséről szóló statisztikai adatokat a kormány honlapján. Ennek alapján 2014-ben több mint 1800 – döntő többségében budapesti – ingatlan került külföldi tulajdonba, a legtöbb vásárló orosz volt.

Balog Ádám, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) alelnöke szerint a jegybank eszközkezelője már az idei második fél évben megkezdheti a rossz ingatlanhitelek felvásárlását.

Év elejétől kedvezményes mértékű illetékben részesülhet az, aki már új lakása vásárlásakor tudja, hogy a régit egy éven belül eladja és erről a megvásárolt lakás illetékének kiszabásáig nyilatkozik.

Az egygyermekes családok is kaphatnak otthonteremtési kedvezményt 2015 júliusától - jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára szerdán kormányszóvivői sajtótájékoztatón.

A negyedik negyedévben 2072 lakóingatlant jelöltek ki kényszerértékesítésre a pénzügyi intézmények az előző negyedévi 2775 után - derül ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) honlapján közölt adatokból.

A jövő év közepétől könnyebb lesz állami támogatással ingatlant vásárolni.

A Széchenyi óvodában2014-10-16 09:53:17

Frissen festett udvari játékok és kerítés várta a berettyóújfalui Vass Jenő Óvoda és Bölcsőde Széchenyi Tagóvodájának gyermekeit hétfőn.

Áll az építkezés a Kandia utca szomszédságában készülő menhelyen, a környéken lakók viszont továbbra is molinókkal tiltakoznak annak építése ellen.

Megújult épület2014-09-30 09:59:39

Megújult a csökmői háziorvosi és védőnői rendelő, abból a több mint 36 millió forintból, melyet pályázaton nyert a település önkormányzata.

« 1. oldal »  Következő »
Címkék 
adás-vétel, adásvétel, Adó, adómódosítás, adósság, adószám, adózás, áfacsökkentés, ajándék, albérlet, állami elővásárlási jog, állami támogatás, államilag támogatott hitelek, állatmenhely, Apeh, árak, áremelkedés, árfolyam, árfolyamgát, árverés, árverezés, autó, balog zoltán, bank, bankok, bankrendszer, bedőlt lakáshitelesek, befektetés, Belföldi hírek, bérbeadás, Berettyóújfalu, beruházás, Bihari hírek, Biztosítás, bővítés, Budapest, BULINEGYED, címkefelhő, Cordia, család, CSALÁDI OTTHONTEREMTÉSI KEDVEZMÉNY, családiház, CSALÁDOK OTTHONTEREMTÉSI KEDVEZMÉNYE, csere, CSOK, csökkentés, Csökmő, Debrecen, Derecske, devizahitel, Duna House, Egyek, egyház, eho, eladó, elemzés, energetika, energia, energiatanusítvány, építés, építési engedély, építész, építkezés, építőipar, épület, értékesítés, eszközkezelő, Európa, Eurostat, fejlesztés, felajánlás, félár, fellendülés, felmérés, félszocpol, felújítás, felvétel, fiatalok, fidesz, fillérekből, fizetés, forinthitel, friss értékbecslés, gáz, gazdaság, gépjármű, Gfk, Görögország, Hajdú - Bihar, ház, helykihasználat, hitel, hitelesek, hitelfelvétel, Hong Kong, Horoszkóp, hőszigetelés, I-Lakás, illeték, illeték-kedvezmény, infláció, ingatlan eladás, ingatlan-végrehajtás, ingatlanár, ingatlanbefektetések, ingatlanbefektetési forgalom, ingatlanfejlesztők, ingatlanhitel, ingatlanok, Ingatlanpiac, iskola, január, jó alkupozíció, jogalkotás, kamat, károk, kedvezmény, kényszerértékesítés, keresés, kivárók, komádi, könnyítés, Kósa Lajos, KSH, KSH? lakásépítés, lakás, lakásár, lakásárak, lakáscélú hitel, lakáscsere, lakásépítés, lakásfelújítás, lakáshitel, Lakáshitel-törlesztés, lakások, lakáspiac, lakásvásárlás, lakberendezés, lakóház, lakók, Magyar Energia Hivatal, Magyar Nemzeti Bank, Magyarország, megtakarítás, megtakarítási célok, Miskolc, MNB, MSZP, Nagyvilág hírei, NAV, nem segített, nemzeti eszközkezelő, Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, ÖNERŐ, önkormányzat, önkormányzati ingatlanok, örökség, Oroszország, OTP, Otthon Centrum, otthonteremtési kedvezmény, otthonteremtési támogatás, óvoda, panel, panellakás, panelprogram, passzív, passzívház, Pécs, pénzügy, Pénzügyi szolgátatások, piac, polgármester, pörgetés, problémás kölcsönök, PSZÁF, Református Egyház, rendelő, rezsi, rezsicsökkentés, Románia, romkocsma, spórolás, szabályok, szabályozás, szabályváltozás, szektor, szélsőséges időjárás, szja, szocpol, szocpol támogatási igénylés, támogatás, társasházi lakások, tél, települések, tiltakozás, Tóth házaspár, Tóth Mihály, Tőzsde, tranzakció, trükkök, turizmus, új lakás, újépítésű lakások, uzsora, vagyon, Válság, változás, vásárlás, vétel, vízmérő, vízóra, zöld szám, zuhanás
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!