2024. április 26. Péntek, Ervin.
 

Forradalmi újítással lép a piacra a Microsoft, elõször angol és spanyol nyelveken.

A delfinek szociálisan fejlett lények, érzéseiket hanggal és mozgással is képesek kifejezni. A kutatók évtizedek óta próbálják megfejteni, hogy a kommunikációjuk mennyiben hasonlít az emberéhez, és rendelkeznek-e saját nyelvrendszerrel.


Püspökladány - Történelmi pillanatnak nevezte az egyházközség életében a református általános iskola újraindulását Pella Pál lelkész a vasárnap délelõtti tanévnyitó ünnepi istentiszteleten.

Nagyszerû nép a miénk, hiszen kibírta az elmúlt nyolc évet. Most viszont a nemzeti ügyek kormánya jön. Mindenkire szükség lesz a nagy változáshoz.
02
Káromkodó kiskorúak2008-11-07 11:28:21

Bár a legtöbb szülõ váltig állítja, hogy a gyerek elõtt egy csúnya szó sem hagyja el a száját, a kicsik valahogyan, valakitõl mégis megtanulják a válogatott káromkodásokat, hogy aztán a megfelelõ megfelelõ szituációkban alkalmazzák is azokat - lehetõleg nyilvánosan, anyjukat-apjukat roppant kellemetlen helyzetbe hozva. Mit lehet ilyenkor tenni, hogyan lehet erre reagálni: vicceljük el, tiltsuk meg vagy engedjük el a fülünk mellett a szitkokat?

 

Szóljon hozzá Ön is!

Hajdú-Bihar – Több edzõt és játékost eltiltottak, mert szidalmazták a játékvezetõket.

Akik tettek a városért 2008-10-24 08:56:38

Nemzeti ünnepünk napján délután négy órakor tartották városi ünnepséget Püspökladányban, a mûvelõdési központban. A megemlékezést Arnóth Sándor, Püspökladány polgármesterének beszéde nyitotta.

« 1. oldal »