2022. június 30. Csütörtök, Pál.
 

Az engedélyeztetés egyszerûsítésével könnyebben és gyorsabban épülhetnek majd a lakóházak, azonban az elõzetes kontroll nélkül megépülõ házak a szomszédoknak közvetlen károkat is okozhatnak. Az új szabályozás szerint három évig ingyenes az engedélyeztetés, azonban három év felett már fizetni kell a hatósági bizonyítványért, ha pedig tíz év alatt sem fejezik be a ház építését, akkor azt még el is kell bontani.

A püspökladányi rendõrök elfogták azt a férfit, aki a gyanú szerint egy kabai házból bútorokat és egyéb tárgyakat tulajdonított el.

A jövõre életbe lépõ uniós szabvány teljesítéséhez nem elég a családi házakat 8-10 centiméter vastag anyaggal hõszigetelni, hanem 20 centiméterre kell vastagítani a hõszigetelést, cserébe viszont 45-50 százalékkal csökken a fûtési költség – közölte a Knauf Insulation magyar leányvállalata hétfõn az MTI-vel.

Különleges, külsõ falfûtéssel csökkentené a lakások energiafelhasználását egy debreceni feltaláló. Az eljárás lényege, hogy a kívülrõl fûtött fal nehezebben engedi lehûlni a belsõ teret. Az új eljárással akár a korábbi felére csökkenthetõ a lakóházak fûtési költsége.

Biharnagybajom – Húsz körbála égett keddre virradóan egy biharnagybajomi családi ház udvarán; a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság tájékoztatás

A déli órákban, karbantartási munkálatok közben, kidõlt egy Tardy utcai, vályog építésû ház utcafronti oldalfala. Meg nem erõsített információnk szerint, a házon épp javítási munkálatokat kezdtek, miközben az épület egyik sarka megindult. Személyi sérülés, szerencsére, nem történt. Az épület további sorsáról késõbb döntenek.

« 1. oldal »