2024. április 27. Szombat, Zita.
 

Hogy múlik az idõ! – e felkiáltás több ízben elhangzott a fürdõváros egyik impozáns hoteljében, ahol a hajdúszoboszlói Vörös Sári Magyar Nóta Egyesület jubileumát ünnepelték közel százötvenen. Az immár tíz esztendõs társaság jó kedélyû összejövetelén László Mária költõi szavakkal köszöntötte a hajdani közönségkedvenc magyarnóta-énekes Vörös Sári emlékének õrzõit.

István, a királlyal ünnepli jubileumát Kaba
Kaba – A település apraja-nagyja, a lelkésztõl a hentesig mindenki játszik a darabban.

10 éves jubileumot ünnepeltek Körösszakálban
Körösszakál – Egész napos rendezvénnyel ünnepelték a Körösszakáli Nemzetiségi és Hagyományõrzõ Közösségfejlesztõ és Szervezõ Egyesület valamint a Petlend-Csehi néptáncegyüttes 10 éves születésnapját 2012. november 3.-án.


Földes – Balásházy János neve 35 éve fémjelzi a szép kertészeti növényeirõl, gyümölcseirõl, országosan ismert közösségi munkájáról méltán híres kertbarát kört.

Jubiláló Váradi Napok2011-05-23 11:39:50

Nagyvárad – Idén 20. alkalommal rendezték meg a Festum Varadinum több mint 50 programból álló ünnepségsorozatát, melynek zárónapjára vasárnap került sor. Megyénket Jantyik Zsolt, a Méliusz Központ közmûvelõdési vezetõje, Somogyi Béla, Debrecen alpolgármestere, Muraközi István és Barabás Ferenc, Berettyóújfalu, illetve Biharkeresztes polgármestere képviselte.


Többen voltak a XX. Sárkány-napon, mint Csökmõ lakossága. A több mint kétezer ember között elszármazottak és más településekrõl érkezõk is szép számmal akadtak augusztus 21-én.

Boncmesterek, patológusok, asszisztensek és a téma iránt érdeklõdõ egészségügyi dolgozók szakmai találkozója lesz immár tizedik alkalommal Berettyóújfaluban május 14-én és 15-én (pénteken és szombaton).

« 1. oldal »