2024. május 9. Csütörtök, Gergely.
 


Berettyóújfalu - A futball ünnepe lesz június utolsó hétvégéjén Berettyóújfaluban.

Berettyóújfalu, (MTI) - Energiatakarékos közvilágítási LED-lámpatesteket gyártó üzemet épít uniós támogatással Berettyóújfaluban a helyi Mezeivill Kft.; az 50 százalékos támogatottságú, csaknem 600 millió forintos beruházás alapkövét Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikai államtitkára helyezte el szombaton.

Streetball - Jövõ csütörtökön, június 23-án a kosárlabdáé lesz a fõszerep Berettyóújfaluban, a megújult városközpontban, a Szent István Rendezvénytéren rendezik a Streetball Családi Fesztivált.


Berettyóújfalu - Június elsõ napjaiban került sor Berettyóújfaluban a Bihari Múzeumban a Hajdú-Bihar Megyei Múzeumok Igazgatósága és Berettyóújfalui Város Önkormányzata közös kiadásában megjelent „Berettyóújfalu az újkõkortól napjainkig” címû könyv bemutatójára.


Újabb zenei csemegének lehettek szem- és fültanúi azok, akik kilátogattak június 10-én este 7 órakor Berettyóújfalu fõterére. A Nova Villa Zenés Esti Korzó rendezvénysorozat keretein belül ezalkalommal a Latin Combo Cubano zenekar mutatkozott be.

Hajdú-Bihar - A Berettyóújfalui Rendõrkapitányság Biharkeresztesi Rendõrõrsének Bûnügyi Alosztálya két férfit vett õrizetbe lopás bûntett elkövetésnek megalapozott gyanúja miatt. Biharkeresztes külterületén egy tanyára törtek be 2011. május 22-re virradóan ismeretlen elkövetõk.


A térség legnagyobb befogadóképességû létesítménye 17 hónap alatt készült el és mintegy 600 millió forintba került.


Berettyóújfalu - Közvetlenül 100-150 munkahelyet teremt majd a berettyóújfalui gyár.

Méltóképpen ünnepelte városunk a nemzeti összetartozás napját, június 4-ét. A város napi rendezvénysorozat zárásaként akkor adták át a Vármegyeháza felújított és új szárnnyal bõvített épületét, illetve avatták a Fráter Lászlóról elnevezett dísztermet, a volt alispán portrédombormûves arcképével ellátva.

Berettyóújfalu önkormányzata közel 340 millió forint európai uniós támogatást nyert a volt szovjet katonai repülõtér területén okozott szénhidrogén szennyezés kármentesítésére. A projektindító nyitórendezvény június 7-én volt a városházán.

Futsal - Újoncként indult és megnyerte a nõi NB II-es futsalbajnokságot az MVFC Berettyóújfalu csapata. A bihari lányok rendkívül kiegyensúlyozottan teljesítettek az egész pontvadászat során – mindössze egyetlen vereséget szenvedtek –, sõt a Magyar Kupában is szépen helytálltak, hiszen a legjobb négy közé jutottak, ahol a késõbbi gyõztessel szemben maradtak alul. Addigra azonban már több NB I-es gárdát búcsúztattak...

Berettyóújfalu, Hajdúszoboszló - A nemrég még NB II-ben szereplõ Baktalórántháza ellen aratott 2-0-s gyõzelmet az NB III. Tisza-csoportjában szereplõ Berettyóújfalu. De nem csak ennek örülhettek a megyénkbeli futballrajongók, hiszen a Hajdúszoboszló is gyõzedelmeskedni tudott a Kótaj ellen. A részleteket itt tudja megtekinteni.


A Hajdú-Bihar Megyei Múzeumok Igazgatósága és Berettyóújfalu Önkormányzatának közös kiadásában jelent meg könyv, melynek címe: Berettyóújfalu az új kõkortól napjainkig. A könyvet csütörtökön mutatta be a Bihari Múzeumban Lakner Lajos megyei múzeumigazgató.


A Város Napja köré szervezett felújítások átadása június elsõ napján is folytatódott. Ezúttal a Népligetben megújult játszótér ünnepélyes átadására és birtokba vételére került sor.

Az új ápolási igazgató – Dr. Korcsmárosné Melher Erzsébet – elképzelésének köszönhetõen, és Kun József gazdasági igazgató hathatós támogatásával egy üresen álló lakosztályt alakítottak át oktatóteremmé a Gróf Tisza István Kórház nõvérszállóján.

Néhány hónappal ezelõtt honlapunkon és városunk weboldalán is szavazhattak a látogatók, kit látnának legszívesebben a Város Napja rendezvénysorozat záróestéjén a frissen felavatott fõtér színpadán. Talán sokak számára nem meglepõ, az X-Faktor elõadói messze megelõztek mindenkit a megszerzett szavazatok tekintetében.


Az idei város napi ünnepségen Berettyóújfalu önkormányzata díszpolgári címet adományozott a város szülöttének, Cs. Erdõs Tibornak. A Kolozsváron élõ festõmûvész nem lehetett jelen, a kitüntetést fia, Cs. Erdõs Zsigmond vette át, aki felolvasta édesapja levelét, majd átnyújtotta a városnak küldött egyik festményét. Íme a levél:


Berettyóújfalu - A frissen felújított és átadott Szent István téren, jónéhány programmal várták az érdeklõdõket.

A felújítási munkálatok megkezdése miatt, pénteken este, ideiglenesen, lezárták a 47-es fõút városi szakaszán található vasúti átjárót. A forgalmat a bakonszegi út, illetve - a belváros felõl érkezõknek - a vasútállomás irányába terelték. Az egyirányú haladás miatt kisebb torlódások lehetnek, a menetidõ növekedésével kell számolni. Az illetékes tájékoztatása szerint, a munkálatok - várhatóan - május 31-én, kedden az esti órákban fejezõdnek be, a felújított, döccenésmentes vasúti keresztezõdést ezután vehetik újra birtokukba a közlekedõk.

Szombaton teljesedett ki a város napja alkalmából rendezett ünnepségsorozat. Ekkor volt az ünnepi testületi ülés, átadták a város szívében található Szent István teret, illetve hét felnõtt és két gyermek állampolgári esküt tett.

Elfogták a rendõrök azokat a férfiakat, akik kétszer törtek be egy körösszakáli boltba. A két férfi jelenleg bûnügyi õrizetbe van. A Berettyóújfalui Rendõrkapitányság Bûnügyi Osztálya kezdeményezte elõzetes letartóztatásukat.

Számtalanszor elõfordult már, hogy a trükkös tolvajok ilyen-olyan ürüggyel próbáltak bejutni rendszerint idõs emberek otthonába. Kedden délután egy 87 éves berettyóújfalui asszonyt két férfi keresett fel azzal, hogy az áramszolgáltató munkatársai.


Az önkormányzat képviselõ testülete „áldását” adta arra, hogy a polgármester testvérvárosi kapcsolatról írjon alá megállapodást a kínai Manzouli városával.

Közös testületi ülésen döntöttek az újfalui és mezõsasi képviselõk arról, hogy július elsejével körjegyzõséget hoznak létre.

« Előző 1 ... 12 13 14 15 16 17 18 « 19. oldal » 20 21 22 23 24 25  ... 27 Következő »