2024. április 28. Vasárnap, Valéria.
 


Berettyóújfalu – Elõre kitervelten, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bûntett megalapozott gyanúja miatt tett vádjavaslatot az ügyészség felé a rendõrség azzal a 27 éves asszonnyal szemben, aki a nyomozás szerint tavaly februárban megszurkálta, gyúlékony anyaggal leöntötte, majd lángra lobbantotta 31 éves férjét berettyóújfalui házukban.

Berettyóújfalu. Közel 200 háztartásban kíván élethelyzet javulást elérni a Bihar Fejlõdéséért Egyesület legújabb, húsz hónapos kísérleti programjával.


Majláth József református lelkész szervezésében, Berettyóújfalu is csatlakozott a Magyar Református Szeretetszolgálat által meghirdetett Kárpát-medencei református napokhoz.

Berettyóújfalu - Az Bihari Múzeum újkõkori házát újították fel, abból a csaknem 33 millió forintból, melyet Európai Uniós pályázaton nyertek.

A Bihari Népmûvészeti Egyesület negyedik országos szûr-, szûrrátét-készítés, szûcshímzés és nemez pályázatának rendezvényével nyitották meg a Berettyóújfalu városnapi programsorozatot pénteken.

A "Bihar Termálliget-Strandfürdõ versenyképes turisztikai termékké fejlesztése Berettyóújfaluban" ( ÉAOP-2.1.1/A-2f-2009-0005 ) címû projekt ünnepélyes zárórendezvényére került ma sor a pályázat keretében felújított és megszépült régi Strandfürdõ területén, melyet sajtótájékoztató és állófogadás követett a régi Vármegyeháza dísztermében. A Népligetben található fürdõkomplexum új neve: Bihar Termálliget Strand- és Termálfürdõ

Berettyóújfalu - A berettyóújfalui rendõrök a tegnapi napon egy 19 éves és egy 22 éves berettyóújfalui férfit vettek õrizetbe és indítványozták az elõzetes letartóztatásukat.

A Berettyóújfalui Rendõrkapitányság, Bûnügyi Osztálya közigazgatási hatósági eljárás keretén belül vizsgálatot folytat Socaci /Kerekes/ Ida bakonszegi lakos eltûnése ügyében

Megkérjük a lakosságot, hogy a lomtalanításra szánt hulladékaikat a városkép elfogadhatóbb megjelenése – a guberálók által okozott plusz szemetelés, szemétszétszórás megelõzése – érdekében április 16-a elõtt lehetõleg 2011. április 15-én, legkésõbb 2011. április 16-án 07. óráig az alábbiak betartása mellett helyezzék ki:

Berettyóújfalu legidõsebb lakóját, a 100. születésnapját ünneplõ Takó Sándorné Szakadát Ilonát köszöntötte Muraközi István polgármester, Ökrös Zoltán jegyzõ és Törökné Kovács Judit anyakönyvvezetõ. Virágcsokorral, ajándékkosárral kedveskedtek a szép kort megélt dédmamának. Az ünnepelt meghatódottságát növelte, amikor a jegyzõ átadta Orbán Viktor miniszterelnök köszöntõlevelét és a különleges eseményt megörökítõ Emléklapot.

Aki a jövõbe tekint, annak sokat kell az oktatásba fektetnie – kezdte sajtó-tájékoztatóját Ökrös Zoltán fõjegyzõ a városházán, ahol köszöntötte az intézmények vezetõi abból az alkalomból, hogy közel 82 millió forint értékben informatikai infrastruktúra fejlesztésére nyert pályázatot az önkormányzat.

Az intézkedési terv kidolgozása után feszített költségvetést fogadott el Berettyóújfalu képviselõ testülete február 24-én. A részletekrõl városunk polgármesterét, Muraközi Istvánt kérdeztük.

A Megújuló közösségek Biharban címet viselõ nyertes TÁMOP-3.2.3-09/2-2010-0033 pályázat szakmai résztvevõinek szervezett továbbképzést a biharkeresztesi Városi Mûvelõdési Ház és Könyvtár, melynek igazgatója Boros Beáta, a pályázat projektmenedzsere.

Wilhelm Conrád Röntgen, a róla elnevezett röntgensugárzás feltalálója halálának napját, február 10-ét az Európai Radiológus Társaság az I. Európai Radiológiai Nap megünneplésének javasolta, melyhez 18 ország, köztük Magyarország is csatlakozott. Hazánkban ezen a napon öt helyszínen ünnepeltek, egyebek közt a berettyóújfalui Gróf Tisza István Kórházban is.

Egymillió forint értékben a biharkeresztesi, hétszázezer forint értékben pedig a berettyóújfalui mentõállomás kapott az életmentéshez szükséges orvosi mûszereket, eszközöket a Országos Mentõszolgálat Alapítványtól (OMA).
Hasznos projekt indult el2011-02-11 10:55:40

Nyitó konferenciát tartottak a biharkeresztesi mûvelõdési házban február 7-én, - Megújuló közösségek Biharban- címmel.

Szabó Ferenc – iskolaalapító, gyors- és gépírástanár – születésének 100. évfordulóján megemlékezést tartottak az Arany János Gimnáziumban. Az ünnepségre eljött az egykori igazgató két fia és egy lánya is.

Jó tanuló és jól sportoló diákokat jutalmazott a megyei önkormányzat és a megyei diáksport szövetség a Megyeháza Árpád-termében.

A berettyóújfalui Gróf Tisza István Kórház Sürgõsségi Betegellátó Osztálya tudományos ülést rendezett az idén ötödik alkalommal megszervezett sürgõsségi napok keretében.

A vendégek küzdöttek, de csak a kapufát sikerült eltalálniuk – azt viszont többször is.

A korábban kibocsátott egymilliárd forint összegû kötvénybõl 250 millióra konszolidációs hitelkeret megállapodást köthetnek a bankkal a képviselõ-testület csütörtöki döntése értelmében – tájékoztatta lapunkat Muraközi István polgármester.

Lakótelepeken parkoló autókat törtek fel sorozatosan ismeretlenek Berettyóújfaluban az elmúlt héten. A nyomozók és a körzeti megbízottak közös munkája azonban eredményre vezetett, ugyanis három nap alatt beazonosították és lefülelték az elkövetõt.

Továbbjutott a Magyar Kupában a Mezei-Vill FC; a berettyóújfalui futsalosok a Ferencváros otthonában gyõztek szerdán késõ este a harmadik forduló második mérkõzésén.

Több, mint hárommillió forint értékû speciális mûszert kapott a Gróf Tisza István Kórház a sürgõsségi betegellátás megsegítésére a K&H gyógyvarázs program keretében. Az ünnepélyes átadás szerdán délelõtt volt.

Valamivel több, mint 900 millió forintból újul meg Berettyóújfalu városközpontja, melynek projektindító tájékoztatójára a képviselõtestület tagjain kívül meghívták a város intézményeinek vezetõit, de a bihari kistérség településeinek polgármestereit is.

« Előző 1 ... 13 14 15 16 17 18 19 « 20. oldal » 21 22 23 24 25 26  ... 27 Következő »