2024. április 28. Vasárnap, Valéria.
 

360 millió forintos megszorító intézkedési tervet fogadott el hétfõn utolsó, rendkívüli testületi ülésén a berettyóújfalui önkormányzat. Nemcsak a polgármesteri hivatal, valamint az önkormányzat fenntartásában mûködõ intézmények kiadásainak csökkentésérõl döntöttek a képviselõk, hanem magukon is spórolnak: a polgármester és alpolgármester költségtérítése 50 százalékkal, a képviselõk tiszteletdíja 20 százalékkal csökken január elsejétõl.

Jó minõségben, idõre elkészült a Bocskai utca felújítása és szélesítése. Az ünnepélyes átadáson Muraközi István polgármester mondott rövid köszöntõt.

A Magyar Református Szeretetszolgálat munkájába nyerhettek bepillantást azok a keresztények, akik részt vettek az ökumenikus imahét keretében a volt Megyeháza dísztermében megtartott igehirdetésen és filmvetítésen.

Ebben a tanévben is folyatódik a „Tudj segíteni” programsorozat, amelyet 2009-ben elõször hirdettek meg. A kezdeményezéshez csatlakozott minden berettyóújfalui óvoda és bölcsõde – tájékoztatta a Dehir.hu-t Dr. Korcsmáros Ferenc fõorvos, a Gróf Tisza István Kórház Sürgõsségi Betegellátó Osztályának vezetõje.

Mintegy 80 millió forintból egy kilométernyi út újult meg Berettyóújfaluban, melynek hétfõi átadása kapcsán Muraközi Istvántól megtudtuk, a jövõben nem terveznek további aszfaltozást, útjavítást a településen.

Ha az idõjárás is úgy akarja, akár a nyár közepére betemethetik azt a Mikepércstõl északkeletre található hatalmas bányagödröt, amelyet évtizedeken át használtak szennyvízürítõként, és évekkel ezelõtti bezárása ellenére is sokan odahordják a szemetüket a mai napig.

A betegszállítók nagyon elkéstek, a kórházi várakozóhely huzatos volt, az asszony három nappal késõbb végzetes tüdõgyulladást kapott.

Két könnyû sérültje lett annak a közlekedési balesetnek, amely csütörtökön reggel történt a 47-es úton, Tépe és Berettyóújfalu között, amelynek egy kamion, egy utánfutót húzó kisteherautó és egy személyautó volt a részese.

A Berettyóújfalu Mentõszolgálat diszpécsere tett bejelentést hétfõn este, hogy a Biharkeresztesi mentõszolgálat munkatársai Nagykereki, Árpád utcán rendõri segítséget kérnek, mert az ott lakó 33 éves férfi, öngyilkossági szándékkal az alkarját megvágta és nagyon agresszív.

Egy új, mobil egészségügyi csoport kialakítására nyert pályázatot a berettyóújfalui Gróf Tisza István kórház.

Magyar rendõrök mellett román egyenruhásokkal is találkozhattunk a határ mentén.

A Tiszántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság területén II. fokú árvízvédelmi készültség van érvényben a Hortobágy-Berettyó bal parton a Bucsa és Nádudvar közötti szakaszon, valamint a Berettyó torkolati szakaszán.

Pénteken délután, 15.30 és 16 óra között, ismeretlen tettes kirabolta a berettyószentmártoni postafiókot.

A Ferencváros alakulatával csapott össze a Magyar Kupában a Mezei-Vill FC csütörtök este, s Bacsó Richárd vezetõedzõ tanítványai sikerrel teljesítették aktuális feladatukat.

Utolsó idei bajnoki mérkõzését is megnyerte a Mezei-Vill FC, noha nem várt könnyû feladat hétfõ este Bacsó Richárd vezetõedzõ tanítványaira: a tabellán negyedik helyezett Colorspectrum Aramis vendégeként kellett pályára lépniük.

Újabb fontos mérkõzést nyert meg az MVFC Berettyóújfalu a hazai élvonalbeli futsalbajnokságban.

Idei utolsó bajnoki mérkõzésére készül a Mezei-Vill FC élvonalbeli csapata: Trencsényiék december 6-án, hétfõn este fél nyolckor lépnek pályára Budaörsön, a Colorspectrum Aramis otthonában.

A Magyar Vöröskereszt Bázisovijává avatták a helyi Gyermekkert Tagóvodát. Az elsõdleges célja a váltásnak a gyermekek egészséges életmódra való nevelése volt.

Az eredetileg tervezett december 17-e helyett december 2-án, csütörtökön játszik az Üllõ FC Csõ-Montage együttesével az MVFC Berettyóújfalu.

Jelentõs uniós támogatással, három települési önkormányzat közös beruházásában valósult meg a három középiskolát magába foglaló Pálfi István TISZK (Térségi Integrált Szakképzõ Központ) mûszaki-, technikai fejlesztése, infrastrukturális átalakítása.

Várhatóan több hajdú-bihari település önkormányzati hivatalában, intézményében is elbocsátásokra kell számítani. A nyugdíjba vonulók (köztük valószínûleg a 40 évnyi munkaviszonyt elérõ nõk helyére) pedig nem vesznek fel új embert – értesültünk a napokban a vezetõktõl.

Az NB III. Tisza-csoportjának utolsó õszi fordulójának szombati játéknapján két hajdú-bihari gárda lépett pályára. A Püspökladány 2-2-es döntetlent játszott az Újfehértóval, a Berettyóújfalu pedig 2-1-es vereséget szenvedett a Tuzsérral szemben. A Mátra-csoportban szereplõ Balmazújváros is ma játszotta volna õszi záró mérkõzését, a Rákosmente elleni találkozó azonban elmaradt az idõjárás miatt.

Igazi alsóházi rangadó elõtt áll az NB III. Tisza-csoportjában szereplõ egyik hajdú-bihari klub, a Berettyóújfalu. Az õszi szezon zárófordulójában a 14. helyen álló Újfalu épp az eggyel elõrébb lévõ csapatot, a Tuzsért fogadja.

A Berettyóújfalui Rendõrkapitányság Bûnügyi Osztálya tegnap két fiatalkorú fiút vett õrizetbe, akik a megalapozott gyanú szerint a délelõtt folyamán a berettyóújfalui könyvtár elõtt késsel megfenyegettek egy 17 éves fiút, azzal, hogy megölik, ha a kerékpárját és mobiltelefonját nem adja át részükre.

November 13-14-én Orosházán 14 nõi és 18 férfi csapat részvételével rendezték meg az erõemelõ országos bajnokságot. Az ország legnagyobb erõemelõ versenyén a berettyóújfalui Eötvös DSK versenyzõi számos országos csúcsot javítva a nõi csapatversenyt megnyerte, valamint a férfiaknál második helyezést ért el.

« Előző 1 ... 14 15 16 17 18 19 20 « 21. oldal » 22 23 24 25 26 27  Következő »