2024. május 10. Péntek, Ármin, Pálma.
 

Közel másfél éve nem volt olyan olcsó a nyersolaj, mint most, a benzin és a gázolaj ára mégsem csökkent Magyarországon, sõt a múlt héten még emelkedett is. Pedig az olajdrágulás eddig begyûrûzött hozzánk is, április elején 451 forinton volt a benzin átlagárának eddigi csúcsa, a dízelárrekord január közepén volt 449 forinton. Miért nem esett a benzinára itthon is?

Az elmúlt egy hét során a nemzetközi piaci folyamatokban megfigyelhetõ változások a benzin és a gázolaj esetében is 1-2 forint árcsökkentést indokolnak 4-én, hétfõn. A benzin kiskereskedelmi átlagára így 429 forint, a gázolajé pedig 432 forint lehet június 6-án, szerdán.

Az eurót röviddel hét óra után 301,72 forinton jegyezték, szemben a szerda késõ délutáni 301,30 forinttal. Szerdán a forint átmeneti erõsödés után a kétéves mélypont közelébe süllyedõ euró árfolyamot követve a térségbeli devizákkal együtt gyengült.


Emeli bruttó 4, illetve 3 forinttal a 95-ös benzin és a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát a Mol csütörtökön.

Hiába indult apró erõsödéssel forint, az árfolyam gyorsan gyengülésnek indult szerdán. Az árfolyamokat a görög és spanyol hírek mozgatják, utóbbi országról egy elemzõ azt állította, elõbb elhagyhatja az eurózónát, mint Görögország, fõleg úgy, hogy az EU elkaszálhatja az ország bankmentõ tervét.

Budapest, 2012. május 29., kedd (MTI) – Tartotta árfolyamát a forint a fontosabb devizákkal szemben kedden reggel: a nemzetközi bankközi kereskedelemben 298,96 forintot ért egy euró, gyakorlatilag ugyanannyit, mint hétfõn este.

Háromszáz forint fölött állt az euró árfolyama pénteken kora reggel. Ekkorra az euróval szemben csütörtökön jelentõsen gyengülõ frank ledolgozta hátránya nagy részét.

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) csütörtökön teszi közzé a kiskereskedelem márciusi adatait.

Kedden korán reggel a hétfõ esti szinten mozgott a forint árfolyama, majd fél nyolc körül erõsödni kezdett az összes jelentõsebb valutával szemben.


Július elsejétõl ismét olcsóbban használhatjuk más uniós országban a mobiltelefonunkat. Akkor lép életbe az új európai roaming rendelet, amelytõl az Európai Parlament 75 százalékos költségcsökkenést remél 2007-hez képest. Akkor kezdõdött a barangoló tarifák egységes szabályozása. A szabályozás az internetforgalomra is kiterjed.


Szerdán robbant a hír, miszerint a kormány értéknövekedési hozzájárulás címen egyfajta új ingatlanadót vezetne be. A kormány által azonban még nem is tárgyalt tervezet pedig hamar felkorbácsolta a kedélyeket az amúgy pangó, vagy még inkább a mélyben vergõdõ ingatlanpiacon.

A nemzetközi porondra most jellemzõ pesszimista hangulatban valamennyi fontosabb devizával szemben gyengült a forint péntek reggelre. Az eurót 299 forint fölött jegyezték nyolc óra elõtt, az elõzõ esti 296,9-es jegyzés után.

Csökkentette bruttó 5 forinttal a 95-ös benzin és 3 forinttal a gázolaj nagykereskedelmi árát a Mol Nyrt. szerdán.

Több mint egy egységgel gyengült a forint árfolyama péntek reggelre a fontosabb devizákhoz képest: az eurót ismét 290 forint fölött jegyzik.

Csökkentette 10 forinttal a 95-ös benzin és 6 forinttal a gázolaj nagykereskedelmi árát a Mol szerdán.

Bruttó tíz forinttal csökkenti a 95-ös benzin és hat forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát a Mol szerdától.

Kismértékben gyengült kedd reggelre a forint a devizapiacon az elõzõ esti jegyzésekhez képest. Az eurót 287 forint közelében jegyezték nyolc órakor. Kereskedõk szerint a forint árfolyamának alakulását a nemzetközi hangulat fogja meghatározni.

Esett az euró árfolyama hétfõn az ázsiai piacokon, miután a kormányzó pártok vereséget szenvedtek a franciaországi és a görögországi választásokon. A forint is veszített hétfõ reggelre a pénteki jegyzésekhez viszonyítva.

A délelõtti 284,63-es szint közelében maradt a forint péntek délután, negyed négykor az eurót 284,70 forinton jegyezték, a csütörtök délutáni 283,50 forint után.


Budapest. Tíz forinttal csökken a benzin és öt forinttal a gázolaj ára a hazai töltõállomásokon, a hét eleji két ünnepnap miatt ezúttal pénteken – értesült a holtankoljak.hu piaci forrásból.

Erõsen kezdett a forint2012-05-02 09:35:47

A nemzetközi bankközi deviza kereskedelemben 284,16 forintot ért egy euró szerda reggel, gyakorlatilag ugyanannyit, mint kedden este.

Gyengüléssel kezdte a kereskedést a forint, az euró árfolyama 289, a franké 240 forint fölé került Spanyolország leminõsítése játsza a fõszerepet. Késõbb azonban megfordult a magyar deviza és erõsödött a külföldi devizákhoz képest.


Budapest, 2012. április 25., szerda (MTI) – Csökkentette bruttó 4 forinttal a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát a Mol Nyrt. szerdán, a gázolajé nem változott.

Szerda reggel is tartotta a keddi Orbán-Barroso találkozó nyomán megerõsödött pozícióját a forint a bankközi devizapiacon. Egy nap alatt öt forinttal lett olcsóbb az euró, néggyel a svájci frank.


4 forinttal csökken a benzin ára a hazai töltõállomásokon szerdától – értesült piaci forrásokból a holtankoljak.hu. A múlt héten éppen ennyivel nõtt az ár. Az országos átlagos ár így 450 forintra csökken a hét közepétõl. A gázolaj ára ezen a héten sem nõ, 442 forint marad az átlagára.

« Előző 1 ... 11 12 13 14 15 16 17 « 18. oldal » 19 20 21 22 23 24  ... 26 Következő »