2024. május 10. Péntek, Ármin, Pálma.
 
A földben maradhat a gáz2013-09-06 11:17:20

A földgáz kitermelése a világ egyik legnagyobb biznisze, de Magyarországon a rezsicsökkentés és az egyéb szabályok összjátéka következtében mégis elõfordulhat, hogy nem éri meg felhozni a föld alól. A bányajáradék visszavág.

 

 

 

Emelkedik bruttó 6 forinttal a 95-ös benzin és 2 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát a Mol Nyrt. pénteken – értesült piaci forrásokból szerdán az MTI.

Érdekes összefüggés derül ki a linzi egyetem és a Visa Europe tanulmányából: eszerint Magyarország gazdasága fehéredik, a mediterrán államoknál pedig a válság hatására nõ a feketegazdaság aránya. Befogtuk Nyugat-Európa sereghajtóit.

A várakozásnak megfelelõ az idei búzatermés, jó minõségû, a 60 százaléka kenyérgabona. A pékek még nem tudják meghatározni a kenyér árát, hiszen a liszt ára sem ismert még.

Emeli bruttó 2 forinttal a 95-ös benzin és 3 forinttal a dízel literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt.

Olcsóbb lett az üzemanyag!2013-07-31 09:19:28

Csökkentette bruttó 3-3 forinttal az 95-ös benzin és a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát ma a Mol Nyrt.

A kormány a bankokkal és civilszervezetekkel folytatandó egyeztetéseken jelöli ki, miként akarja megmenteni a lakáscélú forint- vagy devizahiteleseket. Viszont a költségvetés sok terhet nem vehet magára, és a kabinet a mielõbbi lezárásban gondolkodik, vagy mégsem - ez rajzolódik ki Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter szavaiból.

Kevesebb devizahiteles-mentés, több fontos makroadat. Az eho bevezetése elõtt érdemes a bankba rohanni, a tranzakciós illetéket azonban még nem tudják augusztus elsejétõl áthárítani. Csökken az amerikai GDP, borús kínai ipari adat is érkezik. Ez várható a gazdaságban a héten.

Bár még nincs itt a szezon, tekintélyes – három éve nem látott – mértékben drágult idén az alma, s könnyen lehet, hogy nincs vége. Ha valakinek mégis fáj rá a foga, érdemes alaposan körbenéznie.


A kormány legújabb adósmentõ akciója egy tipikus, ötmilliós hitel esetében havi több mint 10 ezer forint pluszt is hozhat az adósnak. A bankok cserébe hosszú évekre elõre újabb terhet kapnak a nyakukba.

Elszállt a krumpli ára2013-07-15 09:55:57

 

Jócskán elszaladt a burgonya ára: idén májusban 36 százalékkal haladta meg a tavalyit.

A koncessziós jogot nem nyert trafikok, boltok, szórakozóhelyek csak július 16-ig - vagyis hétfõ éjfélig - árusíthatnak cigarettát. Azok, akik ezt a rendelkezést megszegik, súlyos büntetésre számíthatnak, amely ötmilliótól ötszázmillió forintig terjedhet.

 

Erõsödött hétfõn a forint a javuló magyar és régiós makrogazdasági mutatóknak köszönhetõen.

Több helyszínen razziázott a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Kiemelt Ügyek Igazgatósága Hajdú-Biharban. Két cégnél összesen közel 90 tonna nyomon követhetetlen sertéshúst, illetve 142 kilogramm lejárt szavatosságú fûszert vontak ki a forgalomból. (Képünk illusztráció)

Egyszeri, nagy összegû támogatás az elsõ gyerek születése után, a gyed feltételeinek rugalmassá tétele, a szülõ nõk foglalkoztatásának támogatása - az Origo információi szerint ezekkel a lépésekkel ösztönözné a kormány a gyerekvállalást. A javaslatot kidolgozó munkacsoportnak sok más ötlete is van, pénz viszont egyelõre nincs ezekre.

Drágulnak az üzemanyagok2013-06-11 09:14:19

Két-két forinttal emeli a gázolaj és a 95-ös benzin nagykereskedelmi árát szerdán a Mol. Ezzel a benzin és a gázolaj átlagára is 412-413 forintra emelkedik.

Debrecen – Tekintse meg a felszámolás alatt lévõ Hajdú-Bihar megyei cégek legfrissebb listáját!

 

 

Csökkenti bruttó 2 forinttal a gázolaj nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt., a benziné nem változik.

 

Hatalmasat zuhant a tegnapi kereskedésben a két tõzsdei áramszolgáltató árfolyama, a megmaradt részvényesek egyre inkább tartanak a további rezsicsökkentéstõl. A részvények kezdenek mélyen alulértékeltté válni, de hatalmasak a kockázatok is.

Százával zárják be a kocsmákat, a jelenség mögött az áll, hogy sorra nyílnak a házi fõzdék, bögrecsárdák. Idén eddig az Ormánságban és Dél-Somogyban több mint harminc italmérésre specializálódott egységet zártak be. Hasonló a helyzet a Dél-Alföldön, Észak-Magyarországon, sõt már a Balatonnál is van erre példa.


 

A parlament elé került a tavaly elfogadott és már részben életbe lépett új Munka törvénykönyvének korrektúrája, amely visszaadja a munkavállalóknak a korábban megszokott jogokat a szabadságolásban.

 

Debrecen – Tekintse meg a felszámolás alatt lévõ Hajdú-Bihar megyei cégek legfrissebb listáját!

Bruttó 2, illetve 3 forinttal csökkentette a 95-ös benzin és a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt.

95-ös oktánszámú, ólommentes autóbenzin és a gázolaj, havi, országos fogyasztói átlagára, forint/liter
Budapest, 2013. április 15., hétfõ (MTI) – Bruttó 8-8 forinttal csökkenti a 95-ös benzin és a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt. – értesült piaci forrásokból hétfõn az MTI.

Forrás: 123rf.comZuhan az arany árfolyama, az elmúlt két napban már 10 százalékot veszített értékébõl a nemesfém. Ez már közel sem egy holmi kis korrekció, hiszen ennyi idõ alatt ekkora esést az elmúlt harminc évben nem szenvedett még el az árfolyam. Valami nagyon megváltozott az arany körül, ami a nemesfém speciális helyzete miatt csak újabb veszélyeket szülhet: minél többen kérdõjelezik meg ugyanis a biztonságos menedék funkciót, az ár annál mélyebbre eshet, tovább növelve a szkeptikusok számát. Egy ördögi kör, ahogy az elmúlt évek gigantikus árrobbanása is az volt. A tanulság csak annyi, hogy ha már a sarki fûszeres is aranyban utazik, inkább maradjunk távol a kínált portékától.

 

« Előző 1 ... 10 11 12 13 « 14. oldal » 15 16 17 18 19 20  ... 26 Következő »