2024. április 28. Vasárnap, Valéria.
 

Csökkenti bruttó 6 forinttal a gázolaj és 9 forinttal a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt. – értesült piaci forrásokból az MTI hétfõn.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) hétfõn elindította azt a két tendert, amely a lakossági devizahitelek kivezetéséhez, az elszámoláshoz és a forintosításhoz szükséges devizamennyiséget biztosítja majd. A 3 milliárd euró felajánlott mennyiségre mintegy 1 milliárd eurónyi ajánlat érkezett a bankoktól.

Csökken a gázolaj ára2014-10-09 10:25:38

Csökkenti bruttó 4 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken a Mol Nyrt., a benzin ára nem változik – értesült piaci forrásokból az MTI szerdán.

A jövõben az elõrecsomagolt élelmiszereken nagyobb betûmérettel és könnyebben észrevehetõ helyen lesznek olvashatók mindazok a kötelezõen feltüntetendõ adatok, amelyek a vásárlók könnyebb eligazodását segítik – az errõl szóló rendelet tervezete a kormány honlapján jelent meg.

Megjelent a háztartási gépek cseréjére kiírt pályázat, a részletes pályázati dokumentáció csütörtöktõl elérhetõ a kormányzati honlapon és az ÉMI Nonprofit Kft. honlapján – közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM).

Jövõ hétfõn az EvoBank Zrt. keresetének tárgyalásával kezdetét veszi a devizahiteles törvénnyel kapcsolatos másodfokú tárgyalások sorozata a Fõvárosi Ítélõtáblán.

Vissza a munka világába2014-09-24 08:05:30

Orvos, titkárnõ, takarító is lehet csökkentett képességû munkavállaló.

Augusztus végén 401 500 álláskeresõt tartottak nyilván Magyarországon, júliushoz képest 3 százalékkal, tavaly júliushoz képest 18,4 százalékkal kevesebbet – tette közzé a Nemzeti Munkaügyi Hivatal (NMH) a honlapján.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) közzétette honlapján a fogyasztási norma szerinti üzemanyagköltség-elszámolásban októberben alkalmazható üzemanyagárakat.

Elutasította a Fõvárosi Törvényszék pénteken kihirdetett elsõfokú ítéletében a KDB Bank Európa Zrt. és a CIB Lízing Zrt. magyar állam ellen a devizahitel-szerzõdések ügyében benyújtott keresetét.

Tekintse meg a felszámolás alatt lévõ Hajdú-Bihar megyei cégek legfrissebb listáját!

A vállalati hitelezés nagyarányú élénkülése egyelõre még várat magára.

143 milliót keresett2014-09-22 12:49:02

Idén a régiónkban többen adtak számot a jövedelmükrõl, mint egy évvel korábban.

Hiteldilemmában a családok2014-09-21 10:55:32

Alacsony induló törlesztés, vagy jelentõs kiszámíthatóság a hitel futamideje alatt?

Felfüggesztette az OTP Bank és az OTP Jelzálogbank magyar állam elleni keresetének együttes tárgyalását a Fõvárosi Törvényszék pénteken és – elfogadva a hitelintézet javaslatát – az Alkotmánybíróság elé terjeszti az ügyet.

November elsején lépne életbe a banki elszámolás képletérõl és egyes egyéb rendelkezésekrõl szóló törvényjavaslat – közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) pénteken az MTI érdeklõdésére.

Elhalasztotta az ítélethozatalt a Fõvárosi Törvényszék hétfõn abban a perben, amelyet az UniCredit Bank indított a magyar állam ellen a devizahitelek ügyében.

Két citromsavgyár is lesz Magyarországon: Szolnokon és Kazincbarcikán is épül egy-egy üzem hamarosan, amivel a globális piac jelentõs szereplõjévé lép elõ Magyarország.

Emeli bruttó 2-2 forinttal a gázolaj és a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt. – értesült piaci forrásokból az MTI hétfõn.

Szeptember 16-án hirdet ítéletet a bíróság az Aegon Magyarország Hitel Zrt. által a törvényi vélelem megdöntése végett a magyar állam ellen indított perben, amely hétfõn kezdõdött el a Fõvárosi Törvényszék Gazdasági Kollégiumán.

A bankkártyával rendelkezõk több mint kétharmada, 69 százaléka a kártyás fizetést részesíti elõnyben a készpénzhasználattal szemben – derül ki a CIB Bank kedden közölt reprezentatív felmérésébõl.

A munkáltatók idén is adhatnak iskolakezdési támogatást – ami több mint 30 ezer forintos anyagi segítséget jelent -, amelyet az alkalmazottak a közoktatásban tanuló gyermekek után kaphatják meg utalvány formájában – tájékoztatott csütörtökön Facebook oldalán a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Egyelõre közepesen fáj2014-08-27 09:36:43

A teljes magyar gazdaságot nem dönti romba az orosz importstop, de cégeket „kiüthet”.

A vállalkozások szeptember 1-jétõl már csak online pénztárgépet használhatnak. Az átállást elmulasztó céget akár egymillió forintig terjedõ mulasztási bírsággal is sújthatja az adóhatóság, és emellett az üzlethelyiséget is lezárhatja 12 napra – figyelmeztet a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).

A kormány és az elemzõk várakozása szerint is három százalék felett lehet az idei éves bõvülés. Valószínûleg az elemzõházak is módosítják elõrejelzéseiket.

« Előző 1 ... « 10. oldal » 11 12 13 14 15 16  ... 26 Következő »