2024. április 28. Vasárnap, Valéria.
 
2014 a cégtörlések éve2014-12-10 08:20:21

Negyvenezer körül áll majd a megszûnõ cégeket számláló mutató december végén.

Agrárkamara: kötelezõ tagság, ugyanakkor növekvõ kiszolgáltatottság.

Ismét csökkenti az üzemanyagárakat a Mol: a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát bruttó 9 forinttal, a gázolajét pedig 5 forinttal mérsékli a társaság szerdán - értesült piaci forrásokból az MTI hétfõn.

Az online vásárlás népszerûsége növekszik Magyarországon, a karácsonyi vásárlások idején ennek a veszélyeire figyelmeztet a Budapesti Békéltetõ Testület és a BDO Magyarország csütörtöki közleményében.

Amíg az idõjárás engedi, télen is dolgoznak a kivitelezõk a Berettyó folyó három és fél milliárd forintos árvízvédelmi fejlesztésén - közölte a Tiszántúli Vízügyi Igazgatóság (Tivizig) vezetõje csütörtökön sajtótájékoztatón Debrecenben.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara - MKIK - magyar-orosz tagozata azt javasolja a magyar kormánynak, hogy offenzív magatartással az Oroszországba történõ export szinten tartására törekedjen - fogalmazott a tagozat tiszteletbeli elnöke szerdán, a Debrecenben megtartott konzultáción.

Az elmúlt napok szélsõséges idõjárása komoly károkat okozott az erdõkben; Bitay Márton, a Földmûvelésügyi Minisztérium (FM) állami földekért felelõs államtitkára a Pilisben a helyszínen tájékozódott a természeti csapásról - tájékoztatott a tárca kedden.

Bod Péter Ákos szerint tartósan nincs benne a gazdaságban a 3 százalékos növekedés.

Nem csupán pénz kérdése2014-12-01 15:40:18

Átlagosan 1800 forintot költünk havonta biztosításra; van hová fejlõdni.

Sokat költünk ennivalókra2014-12-01 15:29:46

Továbbra is mind értékben, mind mennyiségben nõtt az élelmiszer-forgalom hazánkban.

Idén augusztus-októberben 4 millió 184 ezren dolgoztak Magyarországon a 15-74 éves korosztályból, 192 ezerrel többen, mint egy évvel korábban - közölte csütörtökön a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

A vásárlók többsége elõnyben részesíti a nagy üzletek tágas eladótereit.

Csökkent a háztartások hitelintézetekkel szemben fennálló tõketartozása az idei harmadik negyedévben – derül ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) honlapján megjelent tájékoztatóból.

Fõtér helyett gazdaság2014-11-21 11:56:43

Elsõsorban a magyar gazdaság erõsítését fogja támogatni a következõkben az EU.

A munkáltatók a pluszmunkát vállaló dolgozók 49 százalékának mindig vagy többnyire kifizetik, 44 százalékának azonban még sosem fizették ki a többletmunkáért járó plusz juttatásokat – derül ki a Profession.hu online álláskeresési oldal felmérésébõl, amelyrõl csütörtökön közleményben tájékoztatta az MTI-t.

Budapest, 2014. november 20., csütörtök (MTI) – A 2020 végéig, vagyis a hat éven belül lejáró devizahitelek forintosítását tenné opcionálissá egy bizottsági módosító javaslat, amelyet csütörtöki ülésén fogadott el az Országgyûlés törvényalkotási bizottságának kormánypárti többsége.

A forrás kimerülése miatt felfüggesztik a kazáncsere pályázatokat a közép-magyarországi régióban, de november 20-án reggel 8 óráig még be lehet adni pályázatokat – közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) szerdán.

Legtöbben azt tervezik, hogy félretesznek, lakásukat korszerûsítik, törlesztenek.

A törvényjavaslat egyik sarokpontja a 3 éven keresztül változatlan kamat.


A munkanélküliek száma 102 ezerrel, 333 ezerre csökkent a harmadik negyedévben az egy évvel korábbihoz képest, a munkanélküliségi ráta 2,4 százalékponttal, 7,4 százalékra mérséklõdött – közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerdán.

Mi lesz a kukorica sorsa2014-10-29 10:17:01

A víztartalma miatt tonnánként 4,5-5 ezer Ft szárítási költséggel kell számolni.

November 7-re halasztotta a határozat kihirdetését a másodfokon eljáró Fõvárosi Ítélõtábla hétfõn a CIB Bank Zrt. devizaperében.

A 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát bruttó 3 forinttal csökkenti a Mol Nyrt. szerdán, a gázolajé nem változik – értesült piaci forrásokból az MTI hétfõn.

Az Alkotmánybírósághoz (Ab) fordul a másodfokon eljáró Fõvárosi Ítélõtábla a K&H Bank Zrt. magyar állam ellen indított devizahiteles perében, amelyet egyben az Ab határozatáig felfüggeszt – jelentette be az ügyben eljáró bíró a hétfõi tárgyaláson.

A Citigroup világszerte 11 országban értékesíteni szándékozik lakossági üzletágait, köztük Magyarországon is – közölte a társaság kedden az MTI-vel.

« Előző 1 ... « 9. oldal » 10 11 12 13 14 15  ... 26 Következő »