2024. április 28. Vasárnap, Valéria.
 

Már csaknem 85 ezer online pénztárgép üzemel, szerdáig azonban további jelentõs emelkedésre számít az adóhivatal, akkor jár le ugyanis az állami támogatás igénybevételének határideje – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szombaton az MTI-vel. Újabb határidõ-hosszabbítást nem terveznek.

Jövõ szerdán ugyan lejár az online pénztárgépekhez igényelhetõ 50 ezer forintos állami támogatás igénybevételének lehetõsége, ám a közeli határidõ ellenére továbbra is jelentõs azoknak a kereskedõknek a száma, akik jogosultak a támogatásra, de önhibájukon kívül nem jutnak hozzá a pénztárgéphez április 30-áig, mert a szállító nem tudta még átadni a megrendelt eszközt – mondta el Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség fõtitkára az MTI kérdésére.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz (NAV) is érkeztek jelzések a Novatek típusú online pénztárgépek problémás mûködésével kapcsolatban – írta a szervezet a Napló által április 3-án feltett kérdésekre.

Versenyhátrányt okoz a magyar méhészeknek az Európai Parlament múlt heti döntése.

Május elsõ napjától a mezõ- és erdõgazdasági hasznosítású föld tulajdonjogát érintõ jogügylet ügyvédi ellenjegyzéséhez biztonsági jelet kell használni – ezt a szabályt az új Polgári törvénykönyv (Ptk.) végrehajtására múlt év végén hozott törvény tartalmazza.

Tekintse meg a felszámolás alatt lévõ Hajdú-Bihar megyei cégek legfrissebb listáját!

A húsvéti idõszakban vásárolt édességek mennyisége évrõl-évre csökken, de kevesebb fogy a sonkából is – derül ki a GfK piackutató intézet adataiból.

Emelkedik a benzin ára2014-04-15 13:08:21

Emeli bruttó 3 forinttal a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt., a gázolajé nem változik – értesült piaci forrásokból hétfõn az MTI.

Tekintse meg a felszámolás alatt lévõ Hajdú-Bihar megyei cégek legfrissebb listáját!

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) az idén is fokozott húsvéti ellenõrzést tart – közölte az NFH szerdán az MTI-hez eljuttatott közleményben.

A települések gazdasági és kulturális összhangját is megtalálták.

Mások miatt bûnhõdünk2014-04-03 20:53:44

A megyénkbeli sertéstartók remélik, hogy az oroszok feloldják az importstopot.

A gyár közel félszáz embernek biztosít munkát.

Tekintse meg a felszámolás alatt lévõ Hajdú-Bihar megyei cégek legfrissebb listáját!

A március 15-tõl hatályos új Ptk. megtartja az eddigi gazdasági társasági formákat, de a szabályok egy része változik, az egyik legjelentõsebb ezek közül, hogy a kft.-k törzstõkéje ismét 3 millió forintra emelkedik.

A három téli hónapban csaknem 239 gigawattórával alacsonyabb felhasználást mért a Mavir az elmúlt négy év téli idõszakainak átlagánál. Az adatok szerint ezen a télen január 28-án fogyasztotta a legtöbb áramot az ország, 133,2 gigawattórát.

Izgalmas közgazdasági ötlettel indul a 2014-es év. Bár elsõ hallásra talán õrültségnek hallatszik a feltétel nélküli alapjövedelem - friss becenevén létpénz - bevezetése, mégis úgy tûnik, lehet alapja.

Január 1-jével több új törvény is hatályba lép, ezért hogy ön is lépést tarthasson a sok jogszabályváltozással, a hajnali MTI-híreket átolvasgatva csokorba szedtük a legfontosabbakat:

Kelet-Közép-Európában a GDP-növekedés várhatóan 2,2 százalékra gyorsul 2014-ben (a 2013-ra becsült 0,9 százalékról), ami az eurózóna bõvülési ütemének kétszerese. A gazdasági növekedés hajtóerõi kiegyensúlyozottabbá válnak: a válság óta elsõ ízben bõvülnek a beruházások - mondják az Erste elemzõi.

Határidõn túli kasszák2013-12-05 20:25:07

Március 31-ig szállítja le a Samsung pénztárgépek forgalmazója a készülékeket.

December 6-án pénteken reggel 9 órakor indul a Budapesti Értéktõzsde (BÉT) új, Xetra nevû kereskedési rendszere - közölte a BÉT.

Kedvezõek az ipari termelés kilátásai a megkérdezett elemzõk szerint. A Nemzetgazdasági Minisztérium szerint a kormány újraiparosítási politikájának eredményeként hazánk az uniós összehasonlításban az élenjárók között van.

Tekintse meg a felszámolás alatt lévõ Hajdú-Bihar megyei cégek legfrissebb listáját!

“Besózott” gyártelepek2013-10-10 14:21:05

Berettyóújfalut az Elzett, Komádit pedig a kendergyár bezárása sokkolta.

Létszámleépítés, vagyonfelélés, egy helyben topogás – az elmúlt öt év mérlege.

« Előző 1 ... 10 11 12 « 13. oldal » 14 15 16 17 18 19  ... 26 Következő »