2024. április 28. Vasárnap, Valéria.
 

Tavaly szeptember-novemberben a munkanélküliek száma az elõzõ év azonos idõszakához képest 83 ezerrel 321 ezerre, a munkanélküliségi ráta 2,0 százalékponttal 7,2 százalékra mérséklõdött - jelentette a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden.

A foglalkoztatottak száma tavaly szeptember-novemberben 4 millió 155 ezer volt, a munkában állók száma 188 ezerrel nõtt az egy évvel korábbihoz képest - jelentette kedden a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

A hivatalos létminimum 87 ezer forint, míg a minimálbér nettója csupán havi 69 ezer.

A második fél évben a dollár erõsödése erõteljesen lenyomta az olajárakat.

Január elsejétõl biztosíték nyújtása nélkül juthat uniós támogatáshoz az a kedvezményezett, aki rendelkezik legalább egy lezárt, teljes üzleti évvel és nincs köztartozása - olvasható a Magyar Közlönyben.

Az idén november végéig 9 656 társaság adószámát függesztette fel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), 46 százalékkal kevesebbét, mint a múlt év hasonló idõszakában - közölte a feketelista.hu gazdasági adatbázis kedden az MTI-vel.

A vezetékestelefon-vonalak száma a januári 1,6 millióról 1,4 millióra csökkent.

A jövõ évtõl a felszámolási eljárásokban elektronikus úton kell értékesíteni az adós vagyontárgyait, az Elektronikus Értékesítési Rendszer (EÉR) 2015. január elsejétõl hivatalosan is mûködik, amely által nyilvánosabbá, ezáltal átláthatóbbá, ellenõrizhetõbbé válik a felszámolók munkája - jelentette be a felszámolói névjegyzék vezetésével kapcsolatos feladatok irányításáért és összehangolásáért felelõs miniszteri biztos hétfõn, Budapesten sajtótájékoztatón.

Ötezer forinttal megemeli a háztartási gépek energiamegtakarítást eredményezõ cseréjéhez kapható támogatás összegét a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM), a pályázati keretösszeget pedig további 107 millió forinttal növeli. A módosítás a korábban benyújtott pályázatokra is érvényes.

Bruttó 2-2 forinttal csökkentette a 95-ös benzin és a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát hétfõn a Mol Nyrt.

A legnagyobb beruházási kedv a nyugat-magyarországi cégeknél figyelhetõ meg.

Az Országgyûlés törvényalkotási bizottsága keddi ülésén több módosítást javasolt az Áder János köztársasági elnök által visszaküldött törvényekhez. Ezek alapján a napi fogyasztási cikkek árusításának tilalma a kisebb árbevételû üzletekre is kiterjedhet.

Január elsejétõl 5-12 százalékkal csökkennek egyes üres adathordozók, például a pendrive, a memóriakártya, a mobiltelefon vagy a tablet árába beépített jogdíjak - közölte az Artisjus hétfõn az MTI-vel.

Nem tervez változtatást a forintcímletekben a Magyar Nemzeti Bank (MNB).

Tekintse meg a felszámolás alatt lévõ Hajdú-Bihar megyei cégek legfrissebb listáját!

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) megfogalmazta a „fair”, azaz etikus bankrendszerrõl szóló törvénnyel kapcsolatos kamat- és kamatfelár-változtatási mutatók kiszámításánál követendõ alapelveket, amelyeket a jegybank honlapján tett közzé szerdán.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) átveszi az MKB Bank irányítását és a leányvállalatokra is kiterjedõen újjászervezi a hitelintézetet - jelentette be a Pénzügyi Stabilitási Tanács döntése alapján csütörtökön a jegybank.

 

 

 

A skót befordul autójával a benzinkútra, és azt kérdi a segítségét felajánló kútkezelõtõl: mondja csak fiam, mennyibe kerül maguknál egy csöpp benzin? Semmibe! Akkor legyen olyan kedves, és csöpögtesse tele a kocsim tartályát..!Petneházi Attila jegyzete.

Az E.ON idén is felfüggeszti az ünnepek idejére a kikapcsolást.

A hitelintézetek és pénzügyi vállalkozások 2014 októberében 162, míg 2012 áprilisa és 2014 októbere között 180 412 árfolyamgát-szerzõdést kötöttek deviza alapú jelzáloghiteles ügyfeleikkel - tette közzé a Magyar Nemzeti Bank (MNB) pénteken a honlapján, egyúttal bejelentette: a forintosítás miatt ezután nem frissíti az adatokat.

December közepétõl nem vásárolható élõ hal a boltokban, halat csak kábítást követõen lehet eladni - közölte a Földmûvelésügyi Minisztérium (FM) pénteken az MTI-vel.

Az Európai Unió (EU) által finanszírozott útfejlesztési projekteknek minden esetben meg kell felelniük a rentabilitás kritériumának - nyilatkozta Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációért felelõs helyettes államtitkára pénteken az MTI-nek arra a kérdésre válaszolva, hogy nincs-e ellentmondás a miniszterelnök Napi Gazdaságban megjelent interjúja és az általa korábban elmondottak között.

Az ügyfelek érdekeinek védelmében, a közvéleményt haladéktalanul tájékoztatva járt el a Magyar Nemzeti Bank (MNB), amikor 5 millióról 30,6 millió forintra emelte a Széchenyi Kereskedelmi Bank Zrt. által kifizethetõ betétek mértékét - hangsúlyozta a jegybank az MTI-hez szombaton eljuttatott közleményében, amelyben visszautasítja az ezzel ellentétes feltételezéseket.

Aki nem cserélteti le régi õstermelõi igazolványát, elveszíti õstermelõi státuszát.

Szigorodnak az élelmiszerek jelölésének törvényi elõírásai szombattól, ekkor lép hatályba a fogyasztók élelmiszerekkel kapcsolatos tájékoztatásáról szóló, közvetlenül alkalmazandó uniós rendelet - közölte a Taylor Wessing e|n|w|c nemzetközi ügyvédi iroda kedden az MTI-vel.

« Előző « 8. oldal » 10 11 12 13 14  ... 26 Következő »