2024. április 27. Szombat, Zita.
 

2014. június 26. – Zöldségbõl és gyümölcsbõl a magyar háztartások egyre kevesebbet és ritkábban vásárolnak annak ellenére, hogy ezek a friss áruk töretlenül a legkedveltebb élelmiszerek közé tartoznak – közölte a GfK Hungária Piackutató Intézet csütörtökön az MTI-vel.

Orosz turisták Magyarországra csábítása érdekében egy új turisztikai kiadvány, az Airport Magazin létrehozására együttmûködési megállapodást írtak alá a sármelléki Hévíz-Balaton Airport és a Debrecen Airport vezetõi kedden a debreceni repülõtéren.

Az Iskolatej Program keretében 263,4 millió forint támogatást fizetett ki a Mezõgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal a napokban a 2013/2014-es tanévre vonatkozó támogatás részeként – tájékoztatta a hivatal kedden az MTI-t.

Tekintse meg a felszámolás alatt lévõ Hajdú-Bihar megyei cégek legfrissebb listáját!

A nagyszámú felszámolás ellenére nem szûkül a cégvilág, az elmúlt egy év során is több mint kétszer annyi cég kapott mûködési engedélyt Magyarországon, mint ahányat felszámoltak – mutat rá a feketelista.hu portál.

Országosan egységes mobilrendszeren keresztül lehet július 1-tõl fizetni a parkolásért és az autópálya használatért.

Semmilyen rangsor nem igazolja, hogy nálunk lettek volna a legmagasabb energiaárak.

Kedvezett az idõjárás az idén a parlagfû gyors fejlõdésének, a gyomnövény korai megjelenése miatt a virágzásra és a pollenszóródásra is korábban lehet számítani, ezért mielõbb meg kell kezdeni a gyommentesítést – hívja fel a figyelmet a Földmûvelésügyi Minisztérium.

Tekintse meg a felszámolás alatt lévõ Hajdú-Bihar megyei cégek legfrissebb listáját!

Jelentõsen túlszaporodott az idén a mezei pocok, elsõsorban az ország déli és középsõ részein; a Gabonatermesztõk Országos Szövetsége (GOSZ) elsõ becslése szerint az õszi kalászosoknál 500 ezer tonna terméskiesést okozhat a rágcsáló.

Az is tipikus hiba, hogy az adózók az adószámukat felejtik el feltüntetni.

A magyarok 60 százaléka „haspók-típusú” fogyasztó; azt eszi, ami jólesik.

Megyénk szakma sztárjai2014-06-05 08:08:01

A versenyek és a fesztivál szlogenje: „A jó szakma felér egy diplomával!”.

Százharmincezer füstelvezetõ marad ellenõrizetlenül Hajdú-Biharban július elseje után.

Erõsödik a fogyasztói bizalom, és hatása tükrözõdik az eladásokban is.

A SZÉP-kártya a belföldi turizmus motorja – jelentette ki a Nemzetgazdasági Minisztérium turizmusért felelõs helyettes államtitkára csütörtökön Hajdúszoboszlón.

A megszûnt Magyar Gazdaságfejlesztési Központ (MAG) Zrt. 22 dolgozóját vette át az Észak-alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség – közölte a szervezet ügyvezetõ igazgatója kedden sajtótájékoztatón Debrecenben, megjegyezve, hogy ezzel aktív létszámuk 130-ra nõtt.

A vezérigazgató szerint a létszám mindig a termelési megrendelések tükrében értelmezhetõ.

Áprilisban 413 700 álláskeresõt tartottak nyilván Magyarországon, így márciushoz képest 4,1, az elõzõ év azonos hónapjához képest pedig 25 százalékkal esett vissza a regisztrált álláskeresõk száma – derül ki a Nemzeti Munkaügyi Hivatal (NMH) honlapján közzétett legfrissebb munkaerõ-piaci statisztikából.

Az állatállományokat veszélyeztetõ egyes állatbetegségek megelõzésére és felszámolására nyújtott támogatás 2014. évre biztosított kerete a baromfiágazat tekintetében 2 milliárd forint, az egyéb állatfajok esetében 5,5 milliárd forint.

Tekintse meg a felszámolás alatt lévõ Hajdú-Bihar megyei cégek legfrissebb listáját!

Báránd, Kaba, Tetétlen – Javában zajlik a három település közös szennyvízelvezetési hálózatának és tisztító berendezésének próbaüzeme.

A Mezõgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal a 18. héten egyes, kizárólag nemzeti forrásból finanszírozott jogcímeken 186,5 millió forint támogatást fizetett ki.

A Mol bruttó 5 forinttal csökkentette a benzin és 3 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát.

Hamarosan ismét üzemel az egykori berettyóújfalui tejporgyár: a jelenleg folyó átalakítási munkák, és az engedélyeztetési eljárás befejezését követõen júniustól megindul a próbagyártás, majd a folyamatos termelés az üzemben – közölte Galló Ferenc, a Berettyóújfalui Tejporgyár Kft. ügyvezetõ igazgatója szerdán az MTI-vel.

« Előző 1 ... 10 11 « 12. oldal » 13 14 15 16 17 18  ... 26 Következő »