2024. május 10. Péntek, Ármin, Pálma.
 

A jegybank-elnökkel kapcsolatos aggodalmak miatt a Raiffeisen Bank elemzõi 300 forintos eurót prognosztizálnak márciusra, bár úgy vélik, addig bõven efölé is kúszhat az árfolyam.

Meglódult a forint2013-01-09 19:20:36

Látszólag nem indult jól, a nemzetközi jó hangulat miatt viszont mégis jól sikerült a forint mai napja, sikerült 290 alá is visszakapaszkodnia az euróval szemben. Érkezett ma optimista jóslat is a forintra, ennek is örülhetünk.

 

Emelte bruttó 3-3 forinttal a 95-ös benzin és a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát ma a Mol Nyrt.

 

Illusztráció
Budapest, 2012. december 17., hétfõ (MTI) – Emeli szerdán a benzin literenkénti nagykereskedelmi árát a Mol Nyrt., a gázolaj viszont olcsóbb lesz: a 95-ös benzin ára bruttó 4 forinttal emelkedik, a gázolajé 2 forinttal mérséklõdik – értesült piaci forrásokból az MTI hétfõn.

Hiába csökkent nagyot Magyarországon a fogyasztói árindex mértéke novemberben, a legfrissebb adatok szerint ezzel változatlanul õrizzük az éllovas szerepét az Unión belül.

Nemsokára hármassal kezdõdhet a benzin átlagára!A jövõ héten arra van nagy esély, hogy a benzin ára 4 forint körüli mértékben esik, a gázolajé viszont változatlan marad, jósolja a Portfolio.hu. Ha bejön a jóslat, akkor a benzin átlagára a kutakon a jövõ héten 403-404 forintra csökkenhet, a gázolajé marad 424-425 forint. Az egyes kutak között 25-30 forintos árkülönbség is lehet.

Jövõre tovább bonyolódik az adóadminisztráció Magyarországon: komplikáltabb lesz az áfa-bevallás és az új kisvállalkozási adók sem segítik az átláthatóságot - közölte a BDO Magyarország könyvvizsgáló és tanácsadó cég hétfõn az MTI-vel annak kapcsán, hogy az Országgyûlés várhatóan elfogadja a 2013-ra vonatkozó adóváltoztatásokat.

Egy kategóriával rontott Magyarország besorolásán a Standard and Poor's hitelminõsítõ péntek este, így a magyar bóvlikötvények még mélyebbre süllyedtek. A londoni intézet "BB plusz"-ról BB-re módosította a magyar besorolást. A döntés hatására gyengülni kezdett a forint, a kormány azonban nem veszi komolyan a lépést, szerinte a hitelminõsítõnek magát kellene leminõsítenie

Meglendült a családi házak piaca
Jól járhatnak azok, akik az elmúlt 3 évben nem kapkodták el a vásárlást.

Az elmúlt egy hét során a nemzetközi piaci folyamatokban megfigyelhetõ változások a benzin esetében legalább 10 forint, míg a gázolaj esetében 1-3 forint árcsökkenést indokolnak 29-én, hétfõn - olvasható a GKI cégének elemzésében.

Készül a sertésáfa2012-10-18 13:43:29

Készül a sertésáfa
Hajdúböszörmény - Egyetért a sertéshús kereskedelem kifehérítését célzó törekvésekkel Erdélyi Zoltán, a Hajdúböszörményi Mezõgazdasági Zrt. vezérigazgatója, azonban tart attól, hogy a fordított áfa bevezetése a kisebb cégeknek akár a véget is jelentheti.

Ahány város, annyiféleképp próbálják rendezni az önkormányzatok a bérlakások helyzetét, és lehetõleg némi pénzt is látni belõlük - írja a Világgazdaság.

Január 1-jétõl új gáztarifarendszert vezetnek be az egyetemes szolgáltatásban. Az évente 3000 köbméternél több gázt fogyasztók számára kialakítandó külön díjsávval sok társasház többet fog fizetni az eddiginél - értesült a Magyar Nemzet.

A "Fórum az alapvetõ élelmiszerek áfájának csökkentéséért" az Ernst & Young (E&Y) tanulmánya alapján azt javasolja, hogy az alapvetõ élelmiszerek áfáját csökkentsék 10 százalék alá; javaslatukat futárral juttatták el a miniszterelnöknek, s az érintett tárcák, valamint parlamenti bizottságok vezetõi is megkapták.

10 forinttal csökken a benzin, 6 forinttal a gázolaj ára szerdától.

2012 elsõ hét hónapjában éves alapon 0,2 százalékkal növekedett az élelmiszer és élelmiszer jellegû termékek értékesítése. Az év hetedik hónapjában az elõzõ havi emelkedés után ugyanakkor 2,4 százalékos visszaesést könyvelhetett el ez a kiskereskedelmi alágazat az elõzõ év azonos idõszakához képest – olvasható a Nemzetgazdasági Minisztérium közleményében.

A Raiffeisen Bank elemzõi szerint ha kedden a jegybank újabb 25 bázispontos kamatcsökkentésrõl dönt, akkor arra gyengüléssel reagálhat a forint a bankközi devizapiacon. A szakértõk szerint jelenleg vajmi kevés az IMF-megállapodás esélye, ezért nem kellene most újból lazítani.

Minimálisan erõsödött a forint árfolyama a fõbb devizákhoz képest péntek kora reggel a csütörtök esti jegyzésekhez viszonyítva.

Csaknem egy dollárral emelkedett a nyersolaj hordónkénti ára péntek kora reggel az elõzõ napi záróértékhez képest.

A 285 forintos szinte nyitotta a keddi napot az euró árfolyama. A forint hétfõn szûk sávban ingadozott, kedd reggel is alig mozdult el a fõbb devizákkal szemben.

Rekordközeli árak a benzinkutakon szerdától
Budapest – 8 forinttal nõ a benzin ára a benzinkutakon szerdától, a gázolajé pedig 4 forinttal emelkedik – értesült a holtankoljak.hu piaci forrásokból.

Megismerték a kormánypárti képviselõk az IMF követeléseit szerdán este Sárváron. Sajtóértesülések szerint a listán szerepel a válságadók, a bankszektorra kivetett adó megszüntetése, az szja-kulcs emelése, a családi adókedvezmény, illetve a családi pótlék megszüntetése, a nyugdíjak mérséklése és a bércsökkentés is.

Illusztráció - Szárazság - Országszerte jelentõs kárt okoz a csapadékhiány
Budapest, 2012. augusztus 29., szerda (MTI) – Országszerte jelentõs károkat okoz a csapadékhiány, legjelentõsebb a terméskiesés a kukoricánál, de megsínyli a szárazságot a napraforgó, a zöldség, a gyümölcs, valamint a szõlõ is, a várhatóan jelentõsen dráguló takarmányárak pedig az állattartók egy részének csõdjét és emelkedõ húsárakat okoznak. Szakértõk szerint országosan a kár elérheti a 400 milliárd forintot, a rendkívüli helyzettel a kormány is foglalkozik szerdai ülésén.

8 forinttal drágult a benzi2012-08-23 09:12:11

Emelte bruttó 8 forinttal a 95-ös benzin és 6 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát a Mol Nyrt. csütörtökön. Egy hete a Mol 5 forinttal emelte a 95-ös benzin és 3 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát.

Bizonyos változtatásokkal - a korhatár elõtti ellátások kivezetésével, a rokkantnyugdíj-számítás megváltoztatásával - 2025-ig fenntartható a jelenlegi szinten a nyugdíjrendszer, ezért a kormány nem tervezi emelni a nyugdíjkorhatárt - közölte Asztalosné Zupcsán Erika, az Emberi Erõforrások Minisztériumának helyettes államtitkára.

« Előző 1 ... 10 11 12 13 14 15 « 16. oldal » 17 18 19 20 21 22  ... 26 Következő »