2024. április 28. Vasárnap, Valéria.
 

A szokottnál korábban kezdõdött az idei aratás, de az esõk hátráltatták, így nem végezhettek hamarabb a gazdálkodók – tudtuk meg Kiss Zoltántól, a megyei kormányhivatal földmûvelésügyi igazgatójától.

Jó a magyar csemegekukorica2014-08-15 13:33:57

A Hajdúság a legnagyobb hazai termelõk között van.

Elkészült több mint háromezer település esélyegyenlõségi programja.

Az oroszok bekeményítettek2014-08-11 13:01:24

Oroszország egy évre kitiltotta az uniós húst, gyümölcsöt, tejet.

A szélsõséges, viharos idõjárás miatt eddig csaknem 25 ezer kárbejelentés érkezett a biztosító társaságokhoz az elmúlt három hétben, a károk becsült értéke elérheti az 1,8 milliárd forintot – tette közzé a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) hétfõn.

Kis spórolással legfeljebb egy hetet tölt pihenéssel az átlagos magyar fiatal – derül ki a K&H pályakezdõk körében végzett felmérésébõl, amelynek eredményét pénteken jutatták el az MTI-nek.

Állítólag nincs semmilyen olyan konkrét hír közel s távol a piacokon, amitõl a forintnak tartósan „ágynak kellene esni”, nemzeti fizetõeszközünk immár második hete mégis lázlappal az ágya végén kel s fekszik. De leginkább fekszik; pontosabban valakik a padlóra lenyomva tartják napok óta. Petneházi Attila írása.

Legfeljebb majd káromkodnak2014-08-07 14:47:49

Az egyéni gazdálkodók szerint a nagyüzemek csak riogatnak a leépítésekkel.

Csökken a benzin ára2014-08-07 13:28:48

Csökkenti bruttó 2 forinttal a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát a Mol Nyrt. pénteken, a gázolajé nem változik – értesült piaci forrásokból szerdán az MTI.

A jegybank elõzetes számításai alapján az árfolyamrés semmissége, valamint az egyoldalú kamatemelések tisztességtelensége miatti visszatérítések összege várhatóan nem fogja meghaladni a 900 milliárd forintot a jegybank által kedden közzétett módszertani iránymutatás alkalmazásával sem – mondta Windisch László, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) alelnöke az MTI-nek szerdán.

Mintegy 6800 vállalkozás szûnt meg végelszámolással tavaly július 1-je és idén június 30-a között, 55 százalékkal kevesebb, mint az elõzõ 12 hónapban, ám ugyanebben az idõszakban csaknem 27 ezer céget kényszertörléssel zártak be – hívta fel a figyelmet a feketelista.hu portál csütörtökön.

Megerõsítette Magyarország országkockázati besorolását a Coface.

A dinnyésgazda szerint csupán mese habbal, amirõl a miniszter úr beszél.

A Nemzeti Munkaügyi Hivatal elmúlt hetekben kiadott jelentései szerint a foglalkoztatók 58 százalékánál találtak munkaügyi jogsértéseket, tízbõl nyolc munkáltató nem tartja be a biztonságos munkavégzésre vonatkozó szabályokat, és a fiatalok számítanak az egyik legkiszolgáltatottabb csoportnak – áll több szakszervezet ifjúsági tagozatának csütörtökön MTI-hez eljuttatott közleményében.

Júniusban 438 600 álláskeresõt tartottak nyilván Magyarországon; az állástalanok száma májushoz képest 14,7, az elõzõ év azonos idõszakához képest pedig 11,8 százalékkal csökkent – derül ki a Nemzeti Munkaügyi Hivatal (NMH) honlapján közzétett legfrissebb munkaerõ-piaci adatokból.

A magyar gazdasági teljesítmény növeléséhez kellenek a folyamatosan fejlesztõ, munkahelyeket teremtõ nemzetközi befektetõk, olyanok, mint a svájci Hoffmann Neopac, a debreceni Tu-Plast Tubusgyártó Kft. anyavállalata – mondta Szijjártó Péter, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára csütörtökön Debrecenben.

Csökkentette bruttó 3-3 forinttal a gázolaj és a benzin literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken a Mol Nyrt.

A Szallas.hu szerint továbbra is lendületben van a belföldi turizmus, a portál friss adatai alapján 10 százalék feletti volt a bõvülés a második negyedévben 2013 azonos idõszakához képest.

Tekintse meg a felszámolás alatt lévõ Hajdú-Bihar megyei cégek legfrissebb listáját!

A lakásvásárlást a többség szerint a kedvezõtlen hitelfeltételek hátráltatják.

Az ingyenes készpénzfelvétel bevezetése nem ártott a kártyahasználatnak.

A Magyar Bankszövetség fenntartja, hogy az árfolyamrés alkalmazása jogszerû, nemzetközileg is elismert valós gyakorlat, és azon az állásponton van, hogy az egyoldalú szerzõdésmódosítás szigorú szabályait a bankszektor maradéktalanul teljesítette – mondta Kovács Levente, a bankszövetség fõtitkára kedden Budapesten, sajtótájékoztatón.

A hatályos uniós roaming rendeletnek megfelelõen július 1-jétõl tovább csökkennek az Európai Unió, valamint Izland, Norvégia és Lichtenstein területén a mobiltelefonálás és adatküldés roamingdíjai, amelyeket a magyarországi mobilszolgáltatóknak is alkalmazniuk kell.

Az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) szerint az idei nyári kiárusítások alatt az árzuhanások mértéke és a kiárusításba vont cikkek köre is szûkebb lehet a korábbiaknál.

Tekintse meg a felszámolás alatt lévõ Hajdú-Bihar megyei cégek legfrissebb listáját!

« Előző 1 ... 10 « 11. oldal » 12 13 14 15 16 17  ... 26 Következő »