2024. május 3. Péntek, Tímea, Irma.
 
Az RTL Híradó által megkérdezett szakértõ szerint elõfordulhat, hogy egy nevét is megváltoztató friss házasnak még a régi neve szerepel a választási rendszerben, de a személyi igazolványában már az új.
Jövõ keddtõl kezdik kiszállítani a szavazókörökbe a szavazólapokat és a voksolás lebonyolításához szükséges eszközöket tartalmazó dobozokat az Állami Nyomdából, csaknem 15 ezret.
Választási plakátok lopása közben fogtak el két férfit az akciósok a fõvárosban. A Független Hírügynökség értesülése szerint az egyik férfi a Jobbik Magyarországért Mozgalom tagja, ezt a nála talált tagsági igazolvány igazolta.
Megállapodást kötött az MSZP és a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége. A szocialisták azt vállalták, hogy a következõ kormányzati ciklusban is képviselik a munkavállalók érdekeit.
Egyre kedvezõtlenebbek a jelentések a gazdaság helyzetérõl a Fidesz szerint. A párt alelnöke úgy látja, hogy ahogy közeledik a választás idõpontja egyre több, a gazdaság és az államháztartás helyzetét mutató, kedvezõtlen adat.
Orbán Viktor szerint az, amire a Fidesz a gyõztes választás után vállalkozik, több mint forradalom. A Fidesz elnöke pártja 22. születésnapján tartott ünnepi beszédében azt mondta: úgy kell megváltoztatni a jelenlegi viszonyokat, hogy annak minden ember a gyõztese legyen.
Van választás 2010.2010-03-30 10:19:49
Hamis vádak miatt feljelentést tesz az MDF azok ellen, akik azt állítják, hogy jelöltjeik közül többen is szabálytalanul gyûjtöttek ajánlószelvényeket. A párt szóvivõje szerint megpróbálják levadászni az MDF jelöltjeit.
Jóváhagyta a fõvárosi területi lista szavazólapját vasárnapi ülésén az Országos Választási Bizottság (OVB). Erre azért volt szükség, mivel a Fõvárosi Választási Bizottság (FVB) korábban az MDF nélkül fogadta el a szavazólapot.
A választási rendszer2010-03-29 13:44:35
Fellebbez az MDF a Fõvárosi Választási Bizottság döntése ellen, amellyel a testület törölte a párt budapesti listáját. A pártra így a fõvárosban nem lehetne szavazni a parlamenti választásokon.
#
Az elmúlt évek jövõ- és ifjúságellenes politikájának hamarosan vége szakad - ezt hangsúlyozta Orbán Viktor kedden, amikor egy zuglói zeneiskolában beszélgetett fiatalokkal és pedagógusokkal.
Nincs több kopogtatás, péntek délután négyig gyûjthették az egyéni képviselõjelöltek az ajánlószelvényeket. A Fidesz, az MSZP és a Jobbik mind a 176 körzetben indít jelöltet, az LMP és a MDF pedig várhatóan 90-100 körüli jelöltet tud indítani a választáson.
Az MDF továbbra is abban bízik, hogy tud határidõre budapesti listát állítani a párt. Ehhez arra van szükség, hogy legalább nyolc fõvárosi választókerületben legyen egyéni képviselõjelöltje a Magyar Demokrata Fórumnak.
Új kampányt indít az MDF2010-03-11 18:15:14
Az MDF elnöke szerint össztûz indult pártja ellen; mesterségesen gerjesztett, fojtogató légkörbe került a szervezet. Az MDF azonban nem hagyja magát, ezért az ajánlószelvények leadásáig hátralévõ idõben új kampányt indít, amelynek központi eleme az okos állam 20 pontja - mondta el Dávid Ibolya csütörtöki sajtótájékoztatóján.
MSZP: Volt-e titkos alku?2010-03-02 11:45:55
Az MSZP azt kéri a miniszterelnöktõl, tisztázza, hogy a Fidesz kötött-e titkos paktumot a Nemzetközi Valutaalappal az államháztartási hiány növelésérõl derült ki Nyakó István sajtótájékoztatóján.
FIDESZ: Szekeres mondjon le2010-03-02 11:41:41
A mai nappal véget ér a végrehajtási törvény által elõírt téli kilakoltatási moratórium. A Lehet Más a Politika azonban nem csak télen, hanem egész évben elfogadhatatlannak tartja a megfelelõ elhelyezés nélküli kilakoltatásokat - erre a párt egy mai rendezvényen hívta fel a figyelmet.
Állásfoglalással erõsítette meg hétfõ este az Országos Választási Bizottság (OVB), hogy nem lehet ajánlószelvényeket gyûjteni munkahelyeken, így például könyvesboltokban vagy italkimérésekben.
Feljelentés tesz az Országos Választási Iroda (OVI) a honlapjával kapcsolatos visszaélés miatt. Tájékoztatásuk szerint nem hatoltak be a valasztas.hu szerverére, a „támadó” mindössze olyan áloldalakat hozott létre, amelyek azt a látszatot keltették, mintha a honlap részei lennének.
« Előző « 3. oldal »  Következő »