2024. május 1. Szerda, Fülöp, Jakab.
 
A halott papát akarták felvinni a repülõreForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-04-07 13:48:39
Õrizetbe vettek két asszonyt szombaton a rendõrök a liverpooli John Lennon reptéren, mert halott rokonukat próbálták meg felcsempészni az egyik repülõre.

A 91 éves halott férfit az özvegy és a fogadott lánya akarták felcsempészni a Berlinbe tartó járatra.

A két német asszony, akik Oldhamban élnek régóta, akkor lett gyanús a reptéri személyzetnek, amikor az utas-ellenõrzéskor elkérték a napszemüveget viselõ, már halott Curt Willi Jarant papírjait. A két nõ azt állította, hogy alszik, de aztán kiderült az igazság. Késõbb azt mondták, hogy egy taxival vitték a holttestet a reptérre, és akkor még élt az idõs férfi.

A rendõrök azért vették õrizetbe õket, mert megszegték a szabályt, amely szerint be kell jelenteni a halálesetet. A két asszonyt végül óvadék ellenében szabadon engedték, de június elsején meg kell jelenniük egy bíró elõtt.

A két nõ a hatóságok szerint feltûnõen zavart volt, és kusza válaszokat adott. "Nem öltem meg Willit, mert õ jó volt, és szerettem õt 22 éven át" - mondta az özvegy. "Maguk azt hiszik, hogy 24 órája egy halottat hurcolunk? Nevetséges. Õ tudott mozogni, lélegezni. Nyolc ember is látta ezt"- közölte az elhunyt fogadott lánya. A nõ azt állította, hogy fogadott apja Alzheimer-kórban szenvedett, tüdõgyulladással kezelték egy kórházban, és akkor vették meg neki a Berlinbe szóló repülõjegyet, amikor jobban lett.

"Nem engedték volna ki a kórházból, ha nincs jól. Õ élt, csak aludt éppen, amikor kivittük a reptérre. Egy halottat mégsem vihetne az ember Németországba, hiszen sok embert ellenõriznek, és sok a biztonsági õr is. Hogyan is vihettünk volna egy halottat Németországba?"- mondta a fogadott lány. A rendõrség egyelõre nem közölte, hogy valójában mit történt a 91 éves férfival, még azt sem árulták el, hogy gyilkosság gyanújával nyomoznak-e.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!