2024. május 3. Péntek, Tímea, Irma.
 

Az év elsõ négy hónapjában 2,9 százalékkal több gyerek született, mint egy évvel ezelõtt, és 3,7 százalékkal kevesebben haltak meg, mint tavaly az év azonos idõszakában – közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden az MTI-vel.

A mezõgazdaság bruttó hozzáadott értéke 2013-ban az elõzõ évi áron számolva 33, folyó áron pedig 7 százalékkal emelkedett. A munkaerõ-felhasználás azonban 1 százalékkal elmaradt az elõzõ évitõl. A termelési tényezõk jövedelme 9, a vállalkozói jövedelem 13 százalékkal emelkedett. Így a munkaerõ hatékonysága, azaz a termelési tényezõk munkaerõegységre jutó reáljövedelme 6 százalékkal emelkedett – tûnik ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb, a magyar gazdaság tavalyi teljesítményét összegzõ jelentésébõl.

Az atipikus, például részmunkaidõben történõ foglalkoztatás aránya nõtt a válság elõtti szinthez képest, azonban széles körû alkalmazása továbbra sem jellemzõ Magyarországon – derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) 2013-as évkönyvének online kiadásából, amely a munkaerõ-piaci viszonyokat is vizsgálja.

Folytatódott a csökkenõ tendencia, tavaly 128 ezer alkalommal – mintegy tíz százalékkal kevesebbszer, mint az elõzõ évben – próbáltak meg akkreditált nyelvvizsgát szerezni hazánkban – olvasható a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) Magyarország, 2013 címû kiadványában. A legtöbb vizsgát angolból tették le, amelyet a német és az eszperantó követett, a vizsgák 62 százaléka volt sikeres.

Tavaly folytatódott a vállalkozói szféra bõvülése: december végén a regisztrált gazdasági szervezetek száma megközelítette az 1 millió 828 ezret, ami csaknem 22 ezres növekedés az elõzõ évihez képest, és közel 41 százalékkal több a 2005. évinél, a tavalyi bõvülés azonban kizárólag az önálló vállalkozók számának bõvülésébõl adódott, a vállalkozások 99,7 százaléka kisvállalkozás – derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) Magyarország, 2013 címû, most megjelent kiadványából.

Az utóbbi évtizedben 2,7 évvel javultak a magyarok életkilátásai, hasonló mértékben, mint az Európai Unióban. A gyermekek egészségi állapota romlik, sokan küzdenek tartós egészségi problémával, a magyar egészségügyi rendszer leterheltsége évrõl évre nõ – derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb jelentésébõl.

Az utóbbi évtizedben 2,7 évvel javultak a magyarok életkilátásai, hasonló mértékben, mint az Európai Unióban. A gyermekek egészségi állapota romlik, sokan küzdenek tartós egészségi problémával, a magyar egészségügyi rendszer leterheltsége évrõl évre nõ – derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb jelentésébõl.

Tavaly novemberben az építõipari termelés volumene - kiigazítatlan adatok szerint és munkanaptényezõvel kiigazítva egyaránt - 11,7 százalékkal maradt el az egy évvel korábbi, magasabb bázisadattól, az elõzõ havinál szezonálisan kiigazítva 3,7 százalékkal kisebb volt - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) csütörtökön.

Budapest, 2012. június 14., csütörtök (MTI) – Egyes mezõgazdasági termékek ára csökkent, másoké nõtt, de a legdrasztikusabb a tyúktojás ára, ami 63,4 százalékos növekedést mutat – közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) csütörtökön.

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) csütörtökön teszi közzé a kiskereskedelem márciusi adatait.

« Előző « 2. oldal »