2024. április 26. Péntek, Ervin.
 

Háromszázmillió forint könyvtári érdekeltségnövelõ támogatást biztosít az Emberi Erõforrások Minisztériumának Kultúráért Felelõs Államtitkársága a települési könyvtárak gyûjteményeinek fejlesztésére.

Szerdától a közönség számára is elérhetõ az eldorado.oszk.hu címen az Elektronikus Dokumentumküldés Országos Rendszere, Adatbázisa és Dokumentumtára (ELDORADO), amely a magyarországi könyvtárak könyvállományának és a kapcsolódó könyvkiadók köteteinek elektronikus elérését is lehetõvé teszi.

Tárgysorozatba vette az Országgyûlés kulturális bizottsága kedden a megyei könyvtárak és a megyei hatókörû városi múzeumok feladatának ellátását szolgáló egyes állami tulajdonú vagyontárgyak ingyenes önkormányzati tulajdonba adásáról szóló törvényjavaslatot.

A csökmõi Faluház, ahogy évek óta mindig, idén is gondolt a gyerekekre.

Kuruc dalok, népdalok, magyar nóták és örökzöld slágerek csendültek fel a hetvenöt éves H. Kiss János több mint százéves tárogatóján május 22-én, a csökmõi Faluház könyvtárában.

A pezsgõ közösségi élet újabb állomásának lehettek szemtanúi azok, akik részesei voltak egy mai projektzárónak Váncsodon, a kultúrház emeleti részében.

Fotók: HajduPress, Nyírõ GizellaTöbb száz diák élvezte tucatnyi pedagógus közremûködésével annak a projektnek a hasznát, melynek elmúlt évi lebonyolításáról záró konferencián számoltak be a berettyóújfalui Sinka István Városi Könyvtárban.

Halloween Csökmõn2011-10-27 17:07:29

Közel harminc gyermek gyûlt össze a csökmõi könyvtárba, ahol Tóth Katalin könyvtáros idén is megrendezte Halloween alkalmából a tökfaragást.


Önerõ nélküli, százszázalékos támogatást nyert a városi könyvtár Mese-Zene-Tánc címet viselõ projektjének megvalósítására. A nyitórendezvényt szeptember 14-én tartották a Sinka István Városi Könyvtárban.

A Méliusz Juhász Péter Megyei Könyvtár és Mûvelõdési Központ támogatásával, a megyei Ünnepi Könyvhét egyik rendezvényeként mutathatta be B. Kiss Andrea S.O.S. Elváltam! címû regényét a csökmõi könyvtárban 2011. május 27-én.

Új tanulási formák elterjesztése, és a készségek fejlesztése - ez volt a célja Létavértes és Derecske közös pályázatának. A 100 millió forint uniós támogatásból hátrányos helyzetû gyerekeknek és felnõtteknek szerveztek szakköröket, táborokat és tanfolyamokat.

A Derecske Városi Mûvelõdési Központ és Könyvtár olvasási „versenyt” hirdetett meg a nyárra egészen szeptember 30-ig óvodásoknak és kisiskolásoknak. Bene Viktória tudósítása.

Író-olvasó találkozó volt tegnap a csökmõi könyvtárban. A rendezvény igazi kis irodalmi csemege volt az erre fogékonyaknak.

A csökmõi könyvtárban ma délután húsvéti foglalkozásra várja az érdeklõdõ gyerekeket Tóth Katalin könyvtáros.

Halloween a könyvtárban2009-11-02 15:42:31

Tököt faragott, fekete macska és denevér árnyakat készített az a kis csapat, akik halloweenezni jöttek össze a csökmõi könyvtárban.

Festés a könyvtárban2009-10-09 16:50:26

További foglalkozások folytatódnak a csökmõi könyvtárban. Ma festéssel foglalhatták le magukat az ide betérõ gyerekek. Tóth Katalin könyvtári foglalkozásai egyre népszerûbbek.

Kézimunka kiállítás nyílt október 5-én a csökmõi könyvtárban.

A csökmõi könyvtárban érdekes gyermekfoglalkozások várják az apróságokat minden második pénteken.

« 1. oldal »