2024. április 29. Hétfő, Péter.
 

Figyelmeztetéseket adott ki az ország nagy részére a várható felhõszakadás, illetve a heves zivatarok miatt szerdára az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Hétfõn még marad a napos, meleg idõ, akár 27 Celsius-fokig is emelkedhet a hõmérséklet. Azután azonban többször is megerõsödhet a szél, lehet zápor, helyenként zivatar is, kissé mérséklõdik a felmelegedés, de néhol még a hétvégén is 20 fok körüli meleg lesz – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálatnak vasárnap az MTI-hez eljuttatott országos középtávú elõrejelzésébõl.

Lassan beköszönt az õsz, melynek egyik természetes velejárója az út -, látási – és idõjárási viszonyok fokozatos, vagy ugrásszerû változása. Valamennyi jármûvezetõ számára fontos feladat az õszi közúti közlekedésre való felkészülés, hiszen a megváltozott idõjárási- és útviszonyok miatt fokozott veszélyhelyzettel kell számolni mindenkinek.

A héten többször is ködre kell számítani, de csapadék, lehûlés nem várható. A hétvégén akár 26 Celsius-fokig is melegedhet a levegõ – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat által az MTI-hez vasárnap eljuttatott országos középtávú elõrejelzésbõl.

A jövõ héten csak elszórtan várható csapadék, október elsõ napjaiban is sok napsütésre lehet számítani. Október elsején, szerdán 24 Celsius-fok is lehet – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú elõrejelzésében, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

A talajmunkákat még segítheti is az esõ, a kukoricának viszont nem hiányzik.

Nem a víz, a hiánya gond2014-09-23 12:39:19

Rekordtermést harangoztak be a híradások, de vannak gazdák, akik épp hogy nullára kijönnek.

A jövõ héten szelesebb és hûvösebb lesz az idõjárás. Nappal 20 Celsius-fok fölé is emelkedhet a hõmérséklet, de néhol már talaj menti fagy is lehet, míg a hegyekben akár jégdara-, hódarazápor is hullhat – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú elõrejelzésébõl, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

Alig egy hét alatt több mint másfélszer annyi esõ esett, mint a havi átlag – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat a honlapján.

Továbbra is jelentõs esõzésekre figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat. Három északkeleti megye kivételével az egész országban figyelmeztetések vannak érvényben.

A héten is többször, többfelé lehet zápor, zivatar, de lehûlés nem várható. Néhol akár 27 Celsius-fokig is emelkedhet a hõmérséklet – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat az MTI-hez vasárnap eljuttatott országos középtávú elõrejelzésében.

A hétvégén is folytatódik a borús, esõs idõ, több helyen jelentõs mennyiségû csapadékra kell készülni. Egyes keleti tájakon viszont kevesebb esõ várható, és melegebb, napsütéses idõ valószínû – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat MTI-hez csütörtökön eljuttatott országos, középtávú elõrejelzésébõl.

Több napon keresztül rendkívül csapadékos lesz az idõ – hívta fel a figyelmet az Országos Meteorológiai Szolgálat szerda délután az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Kilenc megyében és a fõvárosban másod-, az ország többi területén elsõfokú figyelmeztetés van érvényben a sok esõ miatt.

Nyári, mintsem õszi idõ2014-09-10 09:07:17

Elsõsorban a kertészeti kultúrák igénylik még nagyobb mennyiségben a vizet. Agrometeorológia a Debreceni Egyetem Agrártudományi Központjából.

Az elsõ õszi hétvégén is marad meleg, a néhol 30 Celsius-fok körül is alakulhatnak a maximumok. Ezzel együtt változékony lesz az idõ, többször lehetnek záporok, illetve erõs széllökésekkel kísért zivatarok – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú elõrejelzésébõl, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Az idei nyár csapadékos és meleg is volt egyben: egy augusztus havi csapadékmennyiséggel több hullott, mint a sokévi átlag, s mindeközben az átlagosnál fél fokkal melegebb volt az idei nyár, de országos átlagban egy “forró” napot sem regisztráltak. Az abszolút napi maximumhõmérséklet 36,5 Celsius-fok volt – közölte Lakatos Mónika, az Országos Meteorológiai Szolgálat éghajlati szakértõje hétfõn az MTI érdeklõdésére.

Az õsz elsõ napján többfelé esõs, hûvös idõre kell készülni: néhol a legmelegebb órákban is csak 15 Celsius-fok lehet, az ország keleti felében viszont marad a nyárias meleg idõ, akár 30 fokig is emelkedhet a hõmérséklet. A hét további részében ismét jellemzõen 25 fok körül alakulnak a maximumok, de változékony lesz az idõ, többször lehetnek záporok, zivatarok – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú elõrejelzésébõl.

Az idei csapadékos nyár egyértelmûen hozzájárult a Budapest környéki erdõk megújulásához, noha a hirtelen lezúduló záporok és a tartósan párás idõ károkat is okozott – mondta Lomniczi Gergely, a Pilisi Parkerdõ Zrt. szóvivõje az MTI-nek csütörtökön.

A meteorológiai nyár utolsó hetében változékony idõre lehet számítani. A napsütés mellett többször is lehet zápor, zivatar. A hét elején hûvösebb idõ várható, néhol csak 19 Celsius-fokig melegszik a levegõ. Az utolsó nyári hétvégén viszont helyenként 30 fokos meleg is lehet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú elõrejelzésébõl.

A mennyiséggel igen, a minõséggel azonban kevésbé elégedettek a megyénkbeli gazdák.

A hétvégén több napsütésre lehet számítani, de továbbra is többfelé lehet számítani záporokra, zivatarra. Vasárnapra némileg mérséklõdik a felmelegedés, néhol csak 18 Celsius-fokig emelkedik a hõmérséklet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú elõrejelzésébõl.

A szokottnál korábban kezdõdött az idei aratás, de az esõk hátráltatták, így nem végezhettek hamarabb a gazdálkodók – tudtuk meg Kiss Zoltántól, a megyei kormányhivatal földmûvelésügyi igazgatójától.

Megdõlt a napi hidegrekord2014-08-19 20:08:13

Megdõlt a napi hidegrekord, a Nógrád megyei Zabaron 5 Celsius-foknál is hidegebb volt hétfõ hajnalban – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat a honlapján.

A hétvégén többnyire borús lesz az ég, többfelé várható zápor, zivatar. Ezzel együtt hûvösebb is lesz, néhol csak 21 Celsius-fokig melegszik majd a levegõ – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú elõrejelzésébõl.

« Előző 1 ... « 9. oldal » 10 11 12 13 14 15  ... 20 Következő »