2024. április 28. Vasárnap, Valéria.
 

Az egész országra figyelmeztetéseket adott ki a meteorológiai szolgálat csütörtökre a várható heves zivatarok, felhõszakadás, viharos szél, illetve a sok esõ miatt. Három megyében tartós hõségre is figyelmeztetnek.

A hõség miatt négy megyére és a fõvárosra elsõfokú, három megyére másodfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat szerdára. Emellett több területen heves zivatarra, felhõszakadásra kell készülni. Késõ este hidegfront érkezik.

A meleg és csapadékos nyári idõjárás eltérõen érintette a növényi kultúrákat, az õszi búzára kedvezõtlen, míg a kukoricára és a napraforgóra kedvezõ hatással volt – közölte a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) hétfõn az MTI érdeklõdésére.

Többször intenzív esõ öntözte a földeket, de közel sem egyenletes eloszlásban.

Több keleti megyében kedden is várhatók heves esõzések, de ezzel együtt tartós hõségre is figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A héten is folytatódik a változékony idõ. Sok napsütésre és 34 Celsius-fokos melegre, de heves zivatarra, jégesõre, felhõszakadásra is számítani lehet. A hét végére mérséklõdik a nappali felmelegedés, néhol csak 20 fokig emelkedik majd a hõmérséklet – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú elõrejelzésében.

Tizennégy megyére és Budapestre a heves zivatarok és a felhõszakadás, másutt a hõség miatt adott ki figyelmeztetéseket hétfõre a meteorológiai szolgálat.

A szélsõséges, viharos idõjárás miatt eddig csaknem 25 ezer kárbejelentés érkezett a biztosító társaságokhoz az elmúlt három hétben, a károk becsült értéke elérheti az 1,8 milliárd forintot – tette közzé a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) hétfõn.

Tizenhárom megyére és a fõvárosra a várható heves zivatarok és felhõszakadás miatt figyelmeztetést adott ki vasárnapra az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az elmúlt több mint 110 évben mostanáig mindössze kétszer volt ilyen csapadékos, de ugyanakkor meleg a július – közölte a Kovács Tamás, az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) éghajlati szakértõje csütörtökön az MTI-vel. Bonta Imre, az OMSZ elõrejelzési fõosztályának vezetõje hozzátette: szinte minden nyáron elõfordul, hogy néhány napig akár többször is vannak záporos, zivataros idõszakok, az viszont szokatlan, hogy ez – mint most – az idõjárási helyzet gyakorlatilag szinte egész nyáron fennmarad.

A hétvégén akár 33 Celsius-fokig is emelkedhet a hõmérséklet, több napsütés várható és több helyen száraz lesz az idõ, de továbbra is lehetnek záporok, zivatarok – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos középtávú elõrejelzésébõl.

Tíz megyében és a fõvárosban továbbra is készülni kell jelentõs esõzésekre. Több helyen viharos széllel, illetve jégesõvel járó heves zivatarok is lehetnek.

A várható felhõszakadás miatt tizenöt megyére és a fõvárosra ismét figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat. Öt megyében és Budapesten a várható heves zivatarok miatt ugyancsak elsõfokú figyelmeztetés van érvényben.

Két északnyugati megye kivételével az egész országra figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat felhõszakadás veszélye miatt.

Az idõjárás okozta károk miatt mintegy 3940 kárbejelentés érkezett az Aegon Magyarországhoz július 28. és augusztus 4. között, a károk becsült összege megközelíti a 340 millió forintot – tájékoztatott a biztosító hétfõn.

Keddre felhõszakadás miatt az ország nagy részére ismét figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat.

A hétvégén is többfelé lehetnek záporok, pénteken is lehet felhõszakadás, viharos szél, illetve jégesõ, de ezzel együtt fokozatosan melegszik a levegõ. Több helyen még a leghidegebb órákban is 20 fok lesz, délután pedig akár 34 Celsius-fokig is emelkedhet a hõmérséklet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú elõrejelzésébõl.

Csendes, nem túlságosan meleg, nem sok, de áztató esõvel fûszerezett idõjárás lenne kívánatos.

Erõsen párás, meleg, fülledt idõnk lesz a hétvégén, és lehet, esõt is kaphatnak a nyakukba a campusolók – válaszolta kérdésünkre Pártai Lucia, meteorológus.

A kánikula után csapadékossá vált az idõjárás Kelet-Magyarországon.

A héten többször is lehetnek záporok, zivatarok, és némileg enyhül a kánikula, de továbbra is marad a nyárias (30 Celsius-fok körüli), meleg idõ – írta az Országos Meteorológiai Szolgálat az MTI-hez vasárnap eljuttatott országos, középtávú elõrejelzésében.

A nagy hõség miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat hét megyére és Budapestre adott ki másodfokú figyelmeztetést péntekre. Ezzel együtt viszont több megyében felhõszakadásra is figyelmeztetnek.

A hétvégén tartós hõségre kell készülni: nappal akár 33 Celsius-fok is lehet, s néhol éjszaka sem lesz 21 foknál hidegebb. Néhol megélénkülhet, megerõsödhet a szél, helyenként egy-egy zápor-zivatar hozhat rövid enyhülést – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú elõrejelzésébõl.

Éjszaka sem frissül fel a levegõ, párás, nyomott napok következnek.

A héten is többfelé lehet zápor, zivatar, de emellett egyre több lesz a napsütés. Néhol a leghidegebb órákban sem csökken 19 Celsius-fok alá a hõmérséklet, nappal 30 fok körüli maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-hez eljuttatott országos középtávú elõrejelzésébõl.

« Előző 1 ... « 10. oldal » 11 12 13 14 15 16  ... 20 Következő »