2024. április 28. Vasárnap, Valéria.
 
A szokottnál enyhébb volt2014-12-03 11:06:18

Erõs felmelegedés jellemezte november elsõ napjait; késõbb jött a lehûlés. Agrometeorológia a Debreceni Egyetem Agrártudományi Központjából.

Az elmúlt napok szélsõséges idõjárása komoly károkat okozott az erdõkben; Bitay Márton, a Földmûvelésügyi Minisztérium (FM) állami földekért felelõs államtitkára a Pilisben a helyszínen tájékozódott a természeti csapásról - tájékoztatott a tárca kedden.

A téli madáretetés fontosságára hívja fel a figyelmet a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME). Minden évben számos madárfaj telel Magyarországon, amelyek túlélési esélyei jelentõsen növelhetõk a madáretetõk kihelyezésével - közölte a szervezet az MTI-vel.

Többfelé esõvel, néhol havazással kezdõdik a meteorológiai tél. December elsõ napjaiban is többfelé fagypont alá süllyed a hõmérséklet, és néhol nappal sem lesz melegebb plusz 1 Celsius-foknál – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálatnak az MTI-hez vasárnap eljuttatott elõrejelzésébõl.

Az ónos esõ veszélye miatt tíz megyére és Budapestre figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat hétfõre. Emellett több megyében sok esõre is figyelmeztetnek.

November utolsó hétvégéjén többfelé várható esõ, északkeleten akár havas esõ, havazás is lehet. A leghidegebb órákban továbbra is fagypont körül alakul a hõmérséklet, de néhol nappal sem lesz plusz 1 Celsius-foknál melegebb - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos középtávú elõrejelzésébõl.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság hasznos tanácsai a téli közlekedéshez.

Ezen a héten nem, a jövõ héten pedig leghamarabb a közepén kopogtathat a fagyos tél.

Az ónos esõ veszélye miatt péntekre nyolc megyére és Budapestre figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat.

Az agráriumnak kedvezett2014-11-27 10:30:39

Az idõjárás nem akadályozta a betakarítást és a talajelõkészítést sem.

Kékestetõn és Mátraszentimrén 7 centiméteres a hóréteg - közölte az Országos Meteorológia Szolgálat kedden délben a honlapján.

A héten többször is várható csapadék, s az esõ mellett helyenként már havazásra is készülni kell. A leghidegebb órákban többfelé fagypont alatt alakul a hõmérséklet, néhol akár mínusz 4 Celsius-fokig is hûlhet a levegõ – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-vel.

A hétvégén nem várható csapadék, de helyenként elõfordulhat ködszitálás. A leghidegebb órákban többfelé mínuszokra is készülni kell, s néhol napközben sem lesz 3 Celsius-foknál melegebb – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat elõrejelzésébõl.

Debrecen Az elmaradt betakarítási és az aktuális talajmûvelési feladatok elvégzésének is kedvez. Agrometeorológia a Debreceni Egyetem Agrártudományi Központjából.

A hétvégén borús, többfelé esõs lesz az idõ, a szél megélénkül, meg is erõsödhet. Ezzel együtt továbbra is folytatódik az enyhe idõ, néhol még a leghidegebb órákban is 10 Celsius-fok lehet – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú elõrejelzésében.

Megdõlt a napi melegrekord2014-11-10 11:59:02

Megdõlt a napi melegrekord, Fülöpházán csaknem 25 Celsius-fokos meleg volt pénteken – közölte Gaál Áron, az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa az MTI-vel.

A kukoricát még törik, a napraforgót és a burgonyát már „el is felejtették”.

A héten többször is megélénkül, helyenként meg is erõsödik a szél. Olykor kisebb záporok lehetnek, de emellett sok napsütésre lehet számítani, és több helyen akár 20 Celsius-fokig is emelkedhet a hõmérséklet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú elõrejelzésébõl.

A hétvégén is folytatódik a ködös, párás idõ. A leghidegebb órákban többfelé fagypont alá hûl a levegõ, s néhol nappal is csak 5 Celsius-fokig emelkedik a hõmérséklet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú elõrejelzésébõl.

A hõigényes kultúrák számára ezzel véget is ért az idei tenyészidõszak.

A keddre várható talaj menti fagy miatt az egész országra, a tartós, sûrû köd miatt pedig tíz megyére adott ki figyelmeztetést a meteorológiai szolgálat.

A héten csak néhol lehet egy kis esõ, a szél is jellemzõen mérsékelt marad. Ezzel együtt többfelé várható fagy, néhol akár mínusz 4 Celsius-fokig is hûlhet a levegõ – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálatnak vasárnap az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú elõrejelzésébõl.

Eleinte esõs, majd hideg lesz a hosszú hétvége idõjárása. Az október 23-i ünnepen többfelé zavarhatja meg esõ, illetve viharos szél a szabadtéri programokat. Szombaton csak néhol, vasárnap várhatóan sehol nem lesz esõ, a leghidegebb órákban már 0 fok alá is hûlhet a levegõ – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat szerdán az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú elõrejelzésében.

Éjszaka Magyarországot nyugat felõl markáns hidegfront éri el erõs lehûléssel, viharos széllel, jelentõs csapadékkal – közölte kedden az MTI-vel az Országos Meteorológiai Szolgálat, amely az egész országra adott ki különbözõ szintû – elsõ-, másod-, illetve harmadfokú – figyelmeztetéseket adott ki.

A legmelegebbet, 26,2 fokot, 11-én mérték Debrecen környékén.

« Előző « 8. oldal » 10 11 12 13 14  ... 20 Következő »