2024. április 29. Hétfő, Péter.
 

Az elmúlt napok esõzései következtében az egész megyében nagy mennyiségû csapadék hullott.

A várható felhõszakadás miatt tizennégy megyére és a fõvárosra keddre elsõfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat. Öt megyében és Budapesten heves zivatarokra is készülni kell.

A világon valaha mért gabonatermések közül a második legnagyobb az idei.

Nyárias idõ uralkodott2014-07-09 16:30:30

Alapjában véve kedvezett az idõ a gabonafélék, a repce és a gyümölcsök érésének.

Tizenöt megyére és a fõvárosra szerdára is figyelmeztetést adott ki a várható heves zivatarok, valamint felhõszakadás veszélye miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Kedden a záporok, zivatarok enyhítik a hõséget – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat az MTI-vel. Keddre a hõség miatt már csak a fõvárosra és nyolc megyére, a heves zivatarok és a felhõszakadás veszélye miatt az egész országra elsõ-, illetve másodfokú figyelmeztetéseket adott ki a meteorológiai szolgálat.

A hét elsõ napjaiban folytatódik a kánikula, akár 34 Celsius-fok is lehet, helyenként viszont záporok, zivatarok, többször erõs széllökések enyhíthetik a meleget. A hét végére némileg mérséklõdik a nappali felmelegedés – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap.

Három megye kivételével az egész országra figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat a hõség miatt. Hét megyében és Budapesten másodfokú figyelmeztetés van érvényben.

A hétvégén is lehet egy-egy zápor, zivatar, megerõsödhet a szél is, de ezzel együtt ismét melegszik az idõ, akár 34 Celsius-fokig is emelkedhet a hõmérséklet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat MTI-hez csütörtökön eljuttatott országos, középtávú elõrejelzésébõl.

Akár 15 Celsius-fokos lehûlést is okozhat hétfõre az ország felé közelítõ hidegfront – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap. Az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú elõrejelzésük szerint július elsõ napjaiban többfelé várható zápor, zivatar, de fokozatosan ismét melegszik a levegõ, vasárnapra már 33 fok is lehet.

Szombaton a figyelmeztetési értéket meghaladó, nagyon erõs UV-B sugárzás várható – hívta fel a figyelmet az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A hétvégén már több napsütésre lehet számítani, és melegszik is a levegõ. Vasárnap akár 31 Celsius-fokig is emelkedhet a hõmérséklet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú elõrejelzésébõl.

Kora nyári idõnk volt2014-06-25 14:20:21

Az országhatár menti vidékeken a múlt héten legfeljebb nyomcsapadékra futotta.

A heves zivatarok miatt öt megyére másodfokú, hét megyére és a fõvárosra elsõfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat. Tizenkét megyében és a fõvárosban a várható sok esõ miatt ugyancsak elsõfokú figyelmeztetés van érvényben.

A várható heves zivatarok miatt három megyére másodfokú, hat megyére elsõfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat. Több helyen jelentõs mennyiségû esõre is figyelmeztettek.

A hét elején 30 Celsius-fokig is melegedhet a levegõ, de heves zivatarok is lehetnek. Aztán a hét folyamán többször lesz esõ, zápor, és néhol csak 20 fokig emelkedik a hõmérséklet, a hétvégén azonban ismét több napsütésre lehet számítani – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálatnak vasárnap az MTI-hez eljuttatott országos középtávú elõrejelzésébõl.

A szántóföldi és kertészeti kultúrák többsége a vízhiány tüneteit mutatta.

A hétvégén szeles, néhol esõs idõ várható, s némileg enyhül a meleg is, helyenként csak 20 Celsius-fokig emelkedik a hõmérséklet – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú elõrejelzésében.

A héten többfelé lehet kisebb esõ, zápor. A kánikula nem tér vissza: a nappali maximumok várhatóan egész héten 30 Celsius-fok alatt maradnak – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú elõrejelzésébõl.

A vakáció veszélyei2014-06-17 08:31:34

A nyári szünidõ megkezdésével nagyobb figyelmet kell fordítanunk gyermekeink biztonságára.

Pénteken néhol még 30 Celsius-fokig is melegedhet a levegõ, de a hétvégén fokozatosan enyhül a meleg, vasárnap néhol már csak maximum 22 fok lehet, többfelé záporok, zivatarok is elõfordulhatnak – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálatnak az MTI-hez csütörtökön eljuttatott országos, középtávú elõrejelzésébõl.

A kertészeti és kapás kultúrák, valamint az évelõk igényelnek gondos vízpótlást. Agrometeorológia a Debreceni Egyetem Agrártudományi Központjából.

Kiterjesztette a hõség miatti figyelmeztetést három dunántúli megyére is a meteorológiai szolgálat kedd reggel.

A várható hõség miatt keddre hét megyére és Budapestre figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat, és az erõs UV-sugárzásra is felhívták a figyelmet.

Az Országos Környezetegészségügyi Intézet elõrejelzése szerint a következõ napokban, ahogy melegszik az idõ, a pollenkoncentráció emelkedésére lehet számítani – közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) szombaton az MTI-vel.

« Előző 1 ... 10 « 11. oldal » 12 13 14 15 16 17  ... 20 Következő »