2024. március 19. Kedd, József, Bánk.
 
Kósa Lajos cáfolja, hogy áron alul adták elForrás: Haon
Utolsó módosítás: 2009-12-12 18:20:12
Két áron alul eladott ingatlan értékesítésével összesen 548 millió forint kárt okozott a debreceni önkormányzat fideszes többsége a hajdú-bihari megyeszékhelynek - jelentette ki Szabó Zoltán MSZP-s képviselõ pénteki sajtótájékoztatóján. Mit válaszolt Kósa Lajos?

A kormánypárti politikus elmondta: a debreceni közgyûlés csütörtökön annak ellenére döntött két ingatlan eladásáról, hogy Kósa Lajos fideszes polgármester néhány hete azt nyilatkozta: a város költségvetése stabil és nincs szükség újabb önkormányzati vagyon értékesítésére.

Szabó Zoltán kiemelte: az 5,1 hektáros értékbecslõ által négyzetméterenként 13 300 forintra becsült Vágóhíd utcai ingatlant négyzetméterenként 8000 forintért, a 14,8 hektáros négyzetméterenként 6700 forintra becsült Mikepércsi úti ingatlant pedig 5000 forint per négyzetméter áron értékesített az önkormányzat csütörtökön. Minezt úgy, hogy a nyílt pályázatokra 1-1 érvényes jelentkezés érkezett, azonban az önkormányzatnak lehetõségte lett volna érvényteleníteni a pályázatot és késõbb, egy kedvezõbb gazdasági helyzetben, jobb áron eladni az ingatlanokat.

 

Szabó Zoltán szerint az ingatlanbecslõ számaihoz képest összesen 548 millió forint kár érte Debrecen városát. A szocialista politikus szerint kérdés, hogy miért volt ilyen fontos az önkormányzat fideszes többségének a két ingatlan értékesítése.
A kormánypárti képviselõ hozzátette: a Debrecent ért kár megfelel annak az kárösszegnek, ami a Fidesz által kifogásolt sukorói telekcsere kapcsán a kormányt érte és ami miatt a Fidesz parlamenti vizsgálóbizottság összehívását követeli.

Kósa Lajos cáfolja, hogy áron alul adtak el debreceni önkormányzati ingatlanokat

Rosszhiszemûnek nevezi Kósa LajosSzabó Zoltán szocialista képviselõt, aki pénteken azt állította, hogy két, áron alul eladott ingatlan értékesítésével összesen 548 millió forint kárt okozott a debreceni önkormányzat fideszes többsége a hajdú-bihari megyeszékhelynek.

Debrecen fideszes polgármestere közleményében cáfolja az MSZP-s politikus állításait. A két önkormányzati ingatlan egyikét a város 160 millió forintért vette, és most 412 millió forintért értékesítette - írja Kósa Lajos, aki arra is felhívja a figyelmet, hogy a vevõ ráadásul csak korlátozottan tudja használni ezt az ingatlant, ami önmagában is értékcsökkentõ tényezõ.

A másik ingatlannál a polgármester hangsúlyozza: a 850 millió forintot érõ 160 hektáros területbõl 13 hektárt adtak el 738,8 millió forintért. A polgármester reagálásában arra is felhívja a figyelmet, hogy Debrecen jövõre jóval kevesebb állami forrást kap, csak az oktatásban 1,5 milliárd forinttal csökken a támogatás.

Ezért a többi önkormányzathoz hasonlóan kénytelenek ingatlanokat értékesíteni, viszont a jelenlegi viszonyok között csak "nyomott" áron lehet eladni ezeket - áll a közleményben. Független Hírügynökség

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!