2024. április 26. Péntek, Ervin.
 

Biharkeresztes - A buszjárat reggel, délután és este indul, illetve érkezik a célállomásokra.

Biharkeresztes - Helyi járatú buszközlekedést indított Nagyvárad Biharkeresztesre.


A határon átnyúló együttmûködések újabb példája valósulhat meg azzal a nyertes pályázattal, melynek eredményeként 35 kilométernyi kerékpárút épül meg Berettyóújfalu és Nagyvárad között. A projektismertetõ a nagyváradi városházán volt.

Jubiláló Váradi Napok2011-05-23 11:39:50

Nagyvárad – Idén 20. alkalommal rendezték meg a Festum Varadinum több mint 50 programból álló ünnepségsorozatát, melynek zárónapjára vasárnap került sor. Megyénket Jantyik Zsolt, a Méliusz Központ közmûvelõdési vezetõje, Somogyi Béla, Debrecen alpolgármestere, Muraközi István és Barabás Ferenc, Berettyóújfalu, illetve Biharkeresztes polgármestere képviselte.

A Magyar Kultúra Napja alkalmából közös ünnepséget szervez január 21-én Nagyváradon a Méliusz Juhász Péter Megyei Könyvtár és Mûvelõdési Központ, a Népmûvelõk Hajdú-Bihar Megyei Egyesülete és a Megyei Népfõiskolai Egyesület.

Csökmõ és Szeghalom után most Nagyváradon állított ki Szarkáné Bíró Piroska, a csökmõi alapfokú mûvészeti iskola grafika tanárnõje. A kiállítást szeptember 28-án nyitották meg.

Körösszegapáti, Nagyvárad - Barátság napja Mihai Eminescu nevében a településen.

Debrecen és Nagyvárad az Európai Regionális Fejlesztési Alap keretébõl 139 ezer euró (ebbõl Debrecennek 79 ezer euró jár) támogatást kapott amihez a városnak 5, Nagyváradnak pedig 2 százalék önrészt kell biztosítania.

A Nagyváradi Tibor Ernõ Galéria mûvészeinek alkotásaiból nyílt kiállítás februrár 17-én Csökmõn, a Faluházban. A megnyitót értékes produkciók színesítették.

Jubileumához érkezett egy jeles kezdeményezés: Berettyóújfalu és Nagyvárad immár tizedik alkalommal ünnepli együtt a magyar kultúrát.

« Előző « 2. oldal »