2024. április 28. Vasárnap, Valéria.
 

Komádi Magyarország keleti részén, Hajdú-Bihar megyében található. A berettyóújfalui kistérség egyik meghatározó települését 1091-ben említették elõször. Városi rangot 2001. július 1-jétõl kapott, népessége meghaladja a hatezer fõt. Pénzes László 2002 óta irányítja a kisvárost. Most Szécsi Tamás készített interjút vele a klubhalora,  amit lapunk is közöl.

A vihar nem kímélte Komádit sem. Sok házat tönkre tett a szél. A temetõ sem maradt érintetlen. Az orkán erejû szél sok sírt ledöntött.

Augusztus második szombatja Komádiban a városiaké. Felvonul minden olyan program, amely szórakoztatja, gyönyörködteti, a tisztelt nagyérdemût.

Városnap Komádiban2010-08-12 10:39:37

Városnapot rendeznek Komádiban augusztus 14-én, szombaton a régi játszótér területén.

Komoly meghívásnak tett eleget, és ezért hosszú útra vállalkozott a Komádi Színjátszó Kompánia.

Az Európai kisváros-kép kialakítása Komádiban, ÉAOP-5.1.1/E-09-2009-2007 pályázat nyitórendezvénye zajlott július 20-án a bihari településen, ahol a polgármester és a kivitelezõ cég képviselõje tájékoztatta a lakosságot. A jobb megértést térképes és kivetített látványterv is segítette.

Ha minden a tervek szerint alakul, már õszre megszépülhet az alsó városközpont Komádiban. Az Európai kisváros-kép kialakítása Komádiban, ÉAOP-5.1.1/E-09-2009-2007 pályázat nyitórendezvénye zajlott július 20-án délután, ahol a polgármester és a kivitelezõ cég képviselõje tájékoztatta a lakosságot. A jobb megértést térképes és kivetített látványterv is segítette.

Zivatar, helyenként kisebb jégesõ zúdult le a megye több pontján szombat délután egy kelet felõl érkezõ szakadozott, regionális kiterjedésû zivatarlánc nyomán.

Remek vasárnapot kezdett Komádiban a Körösmenti Nemzetközi Lovasfesztivál összes résztvevõje és szervezõje.

Kegyes volt az ég ahhoz az óriási tömeghez, ami Komádiban gyûlt össze a hétvégén a Körösmenti Nemzetközi Lovas Fesztiválon.

A program pénteken délután indult megnyitóval lovas parádéval, elõadókkal, vidámparkkal, vásári kirakodással és hatalmas tömeggel.

Eddig hiányzott a város életébõl, pedig igény van rá, és most úgy tûnik, végre megvalósul. Bölcsõde épül Komádiban. A beruházáshoz az ÉAOP-4.1.3/C-09-2009-0001 pályázaton  �Bölcsõdei szolgáltatás kialakítása Komádiban� címmel nyert támogatást az önkormányzat.

Gépkocsik mûszaki vizsgáztatása Komádiban.

A Szent István utcai lakosok közül többeknél „kiverte a biztosítékot", hogy az önkormányzat egy hazai forrásból megvalósuló beruházás érdekében elbonttatta a szomszédságukban lévõ, jó állapotú óvodát, ahová sokaknak a gyerekei, majd pedig az unokái jártak.

Kézmûves játszóházba hívják az érdeklõdõket február 20-án Komádiban a Közösségi házba.

A három kismalac2009-11-20 09:05:38

A három kismalac címû mesét nézhették meg a csökmõi, komádi és újirázi gyerekek november 19-én délután a csökmõi Faluház színháztermében.

Komádi Orvosi Rendelõ2009-11-18 10:59:13

Az elmúlt szombaton remek hangulatú jótékonysági gálamûsoron és bálon vehettek részt a komádiak.

Arattak a hajdú-bihariak 2009-11-15 14:15:39

Arattak a hajdú-bihari népzenészek a Békés megyei Szeghalmon megrendezett 15. Országos/térségi Népzenei Minõsítõ Hangversenyen, november 14-én. A szakmai zsûri csupán négy Arany Páva Díjat adott ki, ebbõl kettõt csökmõi csapat kapott, kettõt pedig olyan együttes, melynek a csökmõi népzenészek szintén tagjai.

Új állatorvos tûnt fel Dél-Biharban az utóbbi idõben. A gazdák még csak most ismerkednek a barátságos fiatalemberrel. Interjúnkban arra kértük, hogy mutatkozzon be az itt élõknek.

A Körös Körül Néptánc Együttes egy éve mûködik Komádiban. Számos fellépés, fergeteges tánc, óriási siker van mögöttük. Most a város vezetése is elismerte õket.

Verõfényes napsütésben több száz érdeklõdõ részvételével átadták komádi város új díszterét szombaton.

Felújítások Komádiban2009-09-08 18:06:20

... a nõ kezét egy hosszabbító kábelével összekötözték, berakták õt a fürdõszobába, majd aranyékszerekkel, videókamerával, valamint önvédelmi gáz- és riasztófegyverrel távoztak a rablók.  Elkapták õket!

Gyerekolimpia Komádiban2009-09-03 11:19:47

Már három éve kellemes program A Komádi Gyermekotthon lakói számára a gyermekolimpia. A vidám elfoglaltságot Szabó Sándor, egy ottani növendék, a Diákönkormányzat vezetõje kezdeményezte, Cserép Imre tanár segítõ támogatásával.

« Előző 1 ... « 10. oldal » 11  Következő »