2024. április 27. Szombat, Zita.
 
Farsangoltunk2012-03-17 10:23:29

Komádiban a fiataloktól az idõsebb nemzedékig „farsangoltak”. Most a Barsi Dénes Ált. Iskolában az alsós munkaközösség által szervezett farsangról számolok be. „2012. február 18-án délután 2 órától került megrendezésre az alsó tagozatos farsang iskolánkban.

Tetten érték õket…2012-03-16 10:11:09


Kedden délután a Berettyóújfalui Rendõrkapitányság vett õrizetbe egy 24 éves komádi férfit akit tetten értek dolog elleni erõszakkal kisebb értékre elkövetett lopás bûntett elkövetésén.

Erdei Zoltánné (Bujdosó Ilona) ikonfestõ kiállítását 2O12. január 1O-ig tekinthetik neg a látogatók. A kiállítás kapcsán kerestem fel Icukát, aki a Helytörténeti "múzeum" gondnoka is, hogy beszéljen az életérõl.

Mikulás Kupa Komádiban2011-12-12 12:40:32

Lassan hagyománnyá válik, hogy Komádiban a nõi kézilabdások megszervezik a Mikulás kupát. Erre a versenyre az idén négy csapat nevezett be: Békés, Komádi, Kondoros és Létavértes.

Mi újság a Next Day háza táján? – kérdeztem a Next Day vezetõjét.

Jó hírrel szolgálhatok a Next Day zenekar rajongói számára! Elkészült a zenekar második nagylemeze „Majdnem szép!” címmel, melyen 10 dal lesz hallható.

Komádiban is betlehemeztek2011-12-12 11:10:14


Komádi – A város fõterén a harmadik gyertyát jelképezõ adventi fény az óriási koszorún. A mûsor csodálatos volt. Nagyon sok ünnepelni vágyó, karácsonyra készülõ városlakó gyûlt össze a templom elõtti téren.

Komádi – A hírek szerint húsz év után elhagyja Komádit a fõleg felsõruházati termékeket gyártó Eurotex.


Komádi – Az advent a Karácsony elõtti negyedik vasárnappal kezdõdik. Ebben az idõszakban a családok már el kezdenek készülni a meghitt, békés ünnepre. Koszorút és naptárat készítenek. Minden egyes gyertyagyújtáskor egyre több fény, szeretet, öröm szökik a szívünkbe.


Komádi – Mint minden évben most is megrendezésre került szombaton a Barsi Dénes Általános Iskola által szervezett Jótékonysági nap. Az iskola diákjai és tanárai hetekkel a fellépés elõtt, izgulva készültek.

Bozsik program Komádiban2011-11-15 09:52:55


Komádi – Igazi lelkesedéssel küzdöttek a gyõzelemért a napokban megrendezett Bozsik programban szereplõ ifjúsági labdarúgó csapatok Komádiban.

Komádi Város Önkormányzata jelen fejlesztését a ,,Szociális alapszolgáltatások és gyermekjóléti alapellátások infrastrukturális fejlesztése a komplex programmal kezelendõ leghátrányosabb helyzetû kistérségekben", ÉAOP-2009-4.1.3/C pályázati támogatás igénybevételével valósította meg ,,Bölcsõdei szolgáltatás kialakítása Komádiban" projektcímmel az ÉAOP-4.1.3/C-09-2009-0001 számú fejlesztésének keretein belül.

November elsején nagyon sokan kilátogattak a temetõbe, felkeresni hozzátartozóik sírját, virágot, koszorút és gyertyákat elhelyezni a sírokon.


Október 30-án délután 3 órától ünnepi úrvacsorás istentiszteletre került sor, ahol reformátor õseinkért, s az egyház Istenünk általuk véghezvitt megújításáért adtak hálát.

Az 1956-os Forradalom és Szabadságharc 55. évfordulójának elsõ megemlékezése a Barsi Dénes Általános Iskolában volt október 21-én, ahol színvonalas mûsort adtak a 8/b. osztályos tanulók és a Debreczeni Mária által vezetett énekkar.

Komádi Város Önkormányzata az Új Magyarország Fejlesztési Terv Észak-Alföldi Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott „Európai kisváros-kép kialakítása Komádiban” címû, ÉAOP-5.1.1/E-09-2009-0007 jelû pályázatát az NFÜ Regionális Fejlesztési Programok Irányító Hatóságának vezetõje 45.089.277 Ft összegû támogatásra ítélte 51.048.190 Ft elszámolható összköltség mellett.


Komádi – Különös „építkezésbe „ fogtak a Komádi Színjátszó Kompánia tagjai. A Nagyváradtól 17 km-re lévõ mezõtelegd református közösség meghívására érkeztek Romániába a hét végén.

SAJTÓKÖZLEMÉNY2011-10-20 19:32:36





2011. október 26-án átadásra kerül az Európai Unió által társfinanszírozott õstermelõi piactér Komádiban

 


 

 

 

 

A Komádi kerékpárforgalmi hálózatának fejlesztése címû, ÉAOP-3.1.3/B-09-2010-0013 projekt az Észak – Alföldi Operatív Program pályázata révén 107.407.771 Ft összegû vissza nem térítendõ Európai Uniós támogatással valósul meg.


Komádi, Debrecen - A fogyatékosok egykori otthonát Komádiban nem éri meg õriztetni a megyei önkormányzatnak

Elfogtak négy "segélybõl élõ" uzsorást a Hajdú-Bihar megyei Komádiban.

 

Második alkalommal került sor állampolgársági eskütételre Komádiban.

Minden év júliusában kerül sor a Régiós Nyugdíjas Kulturális és Baráti Találkozóra, aminek házigazdája a Komádi „Aranykor” Városi Nyugdíjas Klub. Az a Komádi „Aranykor” Városi Nyugdíjas Klub, amelyiknek a tánccsoportja 2010-ben Békésen az országos Senior táncversenyen elsõ helyet szerezte meg a „Hogy is van ez?” Dunántúli népitánccal, ebben az évben pedig szintén Békésen másodikok lettek a Szatmári népitánccal.

2011 júniusában Komádi szívében megnyílt a környéken kuriózumnak számító állatpatika, amelyet egy fiatal, agilis állatorvos Dr. Kövér Pál üzemeltet.


A Procter & Gamble és a CBA közös kezdeményezése, „A közösség szíve (köszi)” program tavaly õszi gyûjtõakciójának egyik nyertes településén, Komádiban a Gyermekotthonban átadták a lakók életkörülményein javító mûszaki cikkeket (2 db mosógép, 2 LCD televízió) és készségfejlesztõ eszközöket, játékokat.

Ötven év után találkoztak újra Komádiban a volt Központi Iskolában (ma Barsi Dénes Ált. Iskola) az 1960/61-es tanévben végzett 8.b. osztályos volt diákok.

« Előző « 8. oldal » 10 11  Következő »