2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Falunap Berekböszörményben
Ebben az évben harmadik alkalommal rendezték meg a Falunapot Berekböszörményben.

Bozsik program labdarúgóinak küzdelme
Körösszegapáti  - Három korosztályban hét, kilenc és tizenegy éves, zömében fiuk alakította csapatok játszottak egymással. Komádi, Csökmõ, Körösszakál és a házigazda Körösszegapáti ifjú labdarúgói népes nézõközönség mellett, ragyogó idõben találkoztak.

 

Mesemondásban versenyeztek2012-10-29 09:21:02

Fotók: hajdupress.hu, Nyírõ GizellaMaratoni hosszúságúra nyúlt az a mesemondó verseny, amely a napokban zajlott a berettyóújfalui Sinka István Városi Könyvtárban „Varázslatos meseország” címmel.

Szeged, 2012. szeptember 10. – Motoros baleset, gyalogosgázolás, vízbefulladás, csecsemõ újraélesztés – ilyen és ehhez hasonló baleseti szituációkban kellett helytállniuk a 41. Országos Elsõsegélynyújtó Versenyen résztvevõknek Szeged belvárosában, szombaton. A Magyar Vöröskereszt a Budapest Bank támogatásával a verseny keretében újra az utcára, az emberek közé vitte az elsõsegélynyújtás fontosságának üzenetét.

 

Harmadik helyezést nyert a debreceni Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziumának gyermekcsapata a Magyar Vöröskereszt Országos Elsõsegélynyújtó Versenyén.

 


Pocsaj – Második alkalommal rendezte meg augusztus 4-én Pocsaj Önkormányzata a fogathajtó versenyt a településen – ezúttal is nagy sikerrel.

Nagybecskerek, Derecske – A szerbiai Nagybecskereken, Zrenjaninban fúvószenekari versenyt rendezett a Fúvószenekarok és Együttesek Világszervezetének (WASBE) Közép-Kelet-Európai és Magyarországi Tagszervezete.

Derecske – Fõzõversennyel, gyermekprogramokkal, térképkiállítással, huszárfelvonulással, majd este Esztergályos Cecília szórakoztató mûsorával, valamint a PG Csoport fõtéri koncertjével ünnepelték a város napját a derecskeiek szombaton.


Pocsaj – Lorántffy Zsuzsannára, az iskola névadójára emlékeztek a pocsaji diákok az elmúlt héten.

Már hagyománnyá vált, hogy minden év Pünkösdjének szombatján megrendezi a Hortobágyi Nonprofit Kft. az Országos Gulyásversenyt és Pásztortalálkozót Hortobágyon, a Pusztai Állatparkban.

Pocsaj – A hét végén ismét megrendezik Pocsajban a gyermeknapot – adta hírül Ráczné Vajna Nikolett mûvelõdésszervezõ

Elsõs kisokosok Komádiban2012-05-21 06:48:13


Még a nap is kisütött szombaton Komádiban az elsõ évfolyamosok területi vetélkedõjére. A már hosszú évek óta hagyományosan megrendezett versenyre több település iskoláinak legügyesebb elsõsei érkeznek, kik magyar, matematika és környezetismeret tantárgyakból mérik össze tudásukat ezen a napon.

Nemzetközi döntõbe jutottak a berettyóújfalui diákok.

 


Körösszegapáti – Több éves szünet után ismételten volt farsang a település iskolájában.

 

 


Darvas, Budapest – Évek óta eredményesen mûködik Darvason a Darvasi Erõemelõ Egyesület, melynek elnöke és edzõje Haraszti László.

Megyei mélyrézfúvós versenyt rendezett március 25-én a csökmõi alapfokú mûvészeti iskola. 2008-ban szervezték meg az elsõ ilyen találkozót, ami egyedülálló a megyében, és a szabályoknak megfelelõen háromévente kell meghirdetni. Idén huszonhét tanuló versenyzett négy korcsoportban.

Versenyeztek a népi ízek2011-01-31 14:14:11

Immár harmadik alkalommal rendezte meg a Népi Ízek Versenyét Csökmõn a Faluház, Könyvtár és Alapfokú Mûvészeti Iskola, a Csökmõi Hagyományõrzõ Egyesület és a Tájház.  A verseny sok embert megmozgatott.

Mihai Eminescu román költõ születésének évfordulója alkalmából ünnepséget rendeztek a településen. Békés, Hajdú Bihar megye románnyelvet oktató iskoláinak tanulói részére szavalóversenyt hirdettek. Tíz iskolából 22 tanuló érkezett és szavalt Mihai Eminescutól verset.

Mikulás napi gálát rendezett a Hajdúszoboszlói Árpád SE az elmúlt hét végén az Árpád uszodában; az egyesület immár tizenkét éve rendszeresen megtartja ünnepségét sportolói számára.

Az I. Rákóczi György Gimnázium és Szakközépiskola Lorántffy Zsuzsanna kollégiuma valóban nem ismer lehetetlent, csak olyan tehetetlent, aki nem képes egymás után rekordmennyiségû dinnyét felfalni. Fegyverneki Gergõ tudósítása.

A jubileumához érkezõ, ötödik alkalommal megrendezett Balla János ifjúsági sakkversenyre idén érkezett a legtöbb résztvevõ. Fegyverneki Gergõ tudósítása.


2010. október 17-én Orosháza-Gyopárosfürdõn hat nemzet részvételével rendezték a Közép-Európa Kupa Felnõtt Fekvenyomó Bajnokságot.

Hajdúszoboszló is a Hortobágyi Tájegység része, régi pásztorhagyományokkal. Köztudott, hogy a pásztorhierarchia csúcsán a csikósok állnak, kikre lovas tudásuk, ügyességük, megjelenésük miatt mindenki felnéz.

Szombaton reggel a Hõsök terén a menetközben mutatták meg tudásukat Hajdúszoboszlón az országos mazsorett verseny fiatal résztvevõi, délelõtt pedig a szabadtéri színpadon versengtek egymással.

« Előző « 2. oldal »  Következő »