2024. április 27. Szombat, Zita.
 

Átláthatóbb lesz és egyszerûsödik az egészségügyi ágazat háttérintézményi rendszere a tervezett átalakítások nyomán - tájékoztatott egy összefoglalóban Emberi Erõforrások Minisztériuma (EMMI) egészségügyért felelõs államtitkársága.

Betegbiztonsági szempontok miatt vényköteles továbbra is a sürgõsségi fogamzásgátló tabletta - közölte az Emberi Erõforrások Minisztériumának (Emmi) sajtó és kommunikációs fõosztálya pénteken az MTI-vel.

A kormány célja, hogy a vágyott gyermekek megszülethessenek és ezzel fenntartható demográfiai fordulat álljon be, ezért családtámogatási akcióprogramot indít – közölte Novák Katalin, az Emberi Erõforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelõs államtitkára pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján.

A napokban érkezik meg az újabb pedagógus-béremelés az érintettekhez – tájékoztatta az Emberi Erõforrások Minisztériumának (Emmi) Köznevelésért Felelõs Államtitkársága vasárnap az MTI-t.

Átlagosan mintegy 15 százalékkal csökkent az iskolákban az 50 órát meghaladó igazolatlan hiányzások száma a 2013-14-es tanévben az azt megelõzõhöz képest – közölte az Emberi Erõforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyi államtitkársága vasárnap az MTI-vel.

Az Ukrajnával hatályban lévõ egyezmény alapján csak azon ukrán és magyar állampolgárok lehetnek jogosultak nyugellátásra, akik életvitelszerûen Magyarországon élnek - közölte az Emberi Erõforrások Minisztériuma.

A tankönyvek rendben érkeznek az iskolákba, áruk átlagosan húsz százalékkal csökkent és a diákok hatvan százaléka ingyen kapja azokat – közölte az Emberi Erõforrások Minisztériuma (Emmi) köznevelésért felelõs államtitkársága ellenzéki sajtónyilatkozatokra reagálva kedden az MTI-vel.

Elkészült több mint háromezer település esélyegyenlõségi programja.

Szeptember helyett jövõ év január 1-jén lép hatályba a közétkeztetésrõl szóló rendelet, amely szabályozza az iskolai menzákon, kórházakban adandó ételek elkészítését, tápanyagtartalmát, és mérföldkõ a sófogyasztás csökkentésében – jelentette be Novák Katalin, az Emberi Erõforrások Minisztériuma család- és ifjúságügyért felelõs államtitkára csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

Az Oktatási Hivatal elfogadja azokat az igazolásokat, amelyeket azért adtak ki, mert az érettségi megszerzésérõl szóló okleveleket nem kapják meg idõben egyes határon túli diákok – közölte az Emberi Erõforrások Minisztériuma hétfõn az MTI-vel.

Elkészült Magyarország több mint háromezer településének helyi esélyegyenlõségi programja – jelentette be Czibere Károly, az Emberi Erõforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelõs államtitkára csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján.

A miniszter budapesti sajtótájékoztatóján közölte: az uniós fejlesztések ügye is államtitkári rangra emelkedik. Amíg ennek vezetõjét megtalálják, addig a területet Köpeczi-Bócz Tamás helyettes államtitkár irányítja.

A jogosult pedagógusok több mint háromnegyede véglegesítette portfólióját az április 30-i feltöltési határidõig – közölte az Emberi Erõforrások Minisztériumának (Emmi) köznevelési államtitkársága pénteken az MTI-vel.

Az iskolák kizárólag jóváhagyott tankönyvekre adhatják le rendeléseiket, az 1-2, 5-6, 9-10. évfolyamok esetében ez az új kerettanterveknek megfelelõ kiadványokat jelenti – közölte az Emberi Erõforrások Minisztériuma hétfõn az MTI-vel sajtóhírekre reagálva.

Nem kell fizetniük a pedagógusoknak az idei és a jövõ évi minõsítésekért – közölte az Emberi Erõforrások Minisztériuma (Emmi) az MTI-vel a témában megjelent hírekre reagálva.

Rendben lezajlott a 2014. évi általános felvételi eljárás jelentkezési idõszaka, jelenleg a jelentkezések hitelesítése van folyamatban - közölte az Emberi Erõforrások Minisztériumának felsõoktatásért felelõs államtitkársága.

Az állam továbbra is határozottan elutasítja a kapcsolati erõszakot - közölte az Emberi Erõforrások Minisztériuma (Emmi) azzal összefüggésben, hogy a Human Rights Watch (HRW) szerdán nyilvánosságra hozta a kapcsolati erõszakkal foglalkozó jelentését.

A szegénység elleni küzdelem egyik legfontosabb alapelve az kell, hogy legyen, hogy nem tüneti kezelést alkalmaz, hanem rendszerszinten nyúl hozzá azokhoz a folyamatokhoz és helyzetekhez, amelyekben a szegénység mindig újratermelõdik - mondta Kovács Zoltán, az Emberi Erõforrások Minisztériuma (Emmi) társadalmi felzárkózásért felelõs államtitkára csütörtökön a Nógrád megyei Bátonyterenyén.

« Előző « 2. oldal »