2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Körözték a gépkocsit2014-12-07 10:24:33

Az osztrák hatóság körözte azt a Volkswagen Golf típusú személygépkocsit, amellyel Ártándon akartak belépni az országba.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában 4 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt, ebbõl 1 súlyos, míg 3 könnyû sérüléssel végzõdött.

Összefoglaló Hajdú-Bihar megye 2014. november 30-án történt rendõrségi eseményeibõl.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában 1 személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt, amely könnyû sérüléssel végzõdött. A szolgálatot ellátó állomány 1 személyt fogott el körözés alapján. A rendõrök 19 személyt állítottak elõ, 6 fõt bûncselekmény elkövetésének gyanúja miatt.

Megkönnyíti az elkövetõk dolgát, hogy az idõs emberek könnyen kötnek ismeretséget.

Nem egyszerû a „beköltözõk” élete, ha nem tudnak beilleszkedni.

Május 2-tõl kerül be a Büntetõ törvénykönyvbe (Btk.) a “Mezõ- és erdõgazdasági hasznosítású föld jogellenes megszerzése”, mint önálló bûncselekmény – a Btk. kiegészítését a zsebszerzõdéseket tiltó, februárban hozott törvény tartalmazza.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság illetékességi területén a rendõrök az elmúlt 24 órában 15 személyt fogtak el, közülük 14 fõt bûncselekmény elkövetésén értek tetten, 1 fõt az ellene érvényben lévõ körözés alapján.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság illetékességi területén a rendõrök az elmúlt 24 órában 11 személyt fogtak el, közülük 10 fõt bûncselekmény elkövetésén értek tetten, 1 fõt az ellene érvényben lévõ körözés alapján.

Az ENSZ elõször 1991-ben rendezte meg az idõsek világnapját, azóta minden év október 1-jén megemlékezünk a Föld mintegy hatszázmillió lakosáról. Magyarországon minden ötödik ember idõskorúnak számít, vagyis már betöltötte hatvanadik életévét.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság illetékességi területén a rendõrök az elmúlt 24 órában 11 személyt fogtak el, közülük 8 fõt bûncselekmény elkövetésén értek tetten, 3 fõt az ellenük érvényben lévõ körözés alapján.

A Hajdúszoboszlói Rendõrkapitányság vádemelési javaslattal zárta le a garázdaság bûntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság illetékességi területén a rendõrök az elmúlt 24 órában 3 személyt fogtak el, akiket bûncselekmény elkövetésén értek tetten. Az egyenruhások 22 személyt állítottak elõ, ebbõl 2 fõt bûncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Megyénk közútjain a rendõrök 1 közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, amely könnyû sérüléssel végzõdött.

 

Egy szolgálaton kívüli rendõr 3 férfit kukoricalopáson ért tetten 2013. szeptember 11-én Komádi külterületén. A komádi lakosok 15-20 kg terményt pakoltak zsákba, mielõtt a szabadnapos nyomozó észrevette õket. A rendõrök elfogták és a rendõrkapitányságra elõállították a 3 férfit. Az õrizetben lévõ elkövetõk tulajdon elleni szabálysértés – lopás – miatt 72 órán belül bíróság elé állnak.

Az elmúlt 24 óra eseményei számokban.

Számos lopás történt Hajdú-Bihar megyében – Rendõrségi hírösszefoglaló
A Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság illetékességi területén 2013. február 26-én is több esetben történt rendõri intézkedés.

A Debreceni Rendõrkapitányság Gépjármû-felderítési Alosztálya négy hajdúböszörményi férfi ellen folytat eljárást, akik 2013. január 17-19. között három gépjármûvet törtek fel Debrecen különbözõ pontjain. A férfiakat elfogták és õrizetbe vették a nyomozók. Közös ezekben az esetekben, hogy a gépkocsivezetõk a jármûben jól látható helyen hagyták értékeiket, táskájukat.

 

A Balmazújvárosi Rendõrkapitányság járõrei 2013. január 21-én kora hajnalban elfogták azt a négy férfit, akik a balmazújvárosi Nádudvari utca egyik házának melléképületébõl baromfikat tulajdonítottak el.  Egy másik ház melléképületbõl használati tárgyakat loptak el éppen, amikor tetten érték és elfogták õket a rendõrök.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság illetékességi területén 2013. január 10-én is több esetben történt rendõri intézkedés. Az elmúlt 24 órában 8 személyt fogtak el, 15 személyt állítottak elõ a rendõrök, köztük 12 fõt bûncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés 7 esetben történt. Megyénk közútjain 6 könnyû sérüléssel járó közlekedési baleset volt.

 

Trükkös tolvajok jártak 2012. december 4-én délután egy idõs bocskaikerti lakosnál. Az áramszolgáltató szakemberének magát kiadó férfiak, azzal jutottak be az idõs ember lakásába, hogy 11000Ft túlfizetése van.

A Berettyóújfalui Rendõrkapitányság folytatólagosan elkövetett rablás, testi sértés és más bûncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást két fiatalkorú fiúval szemben.

Elfogta és õrizetbe vette a rendõrség azt a férfit, aki vasárnapra virradó éjszaka erõsen ittas állapotban bántalmazott két fiatalt a bordányi diszkóban, egyikõjüket pedig ki is rabolta.

Helyreállított padok2012-09-01 15:37:13

Mint emlékeznek Olvasóink, márciusban ismeretlen tettesek vandál pusztítást végeztek a Népligetben és a felújított játszótéren elhelyezett padokban. Az ellopott ülõkéket és háttámlákat Kovács György  és ifj. Kovács György helyi vállalkozók pótolták, amiért az önkormányzat köszönetét fejezi ki. Amint képünkön is látható, a helyiek örömmel vették birtokba a helyreállított padokat.

Magyarország, Hajdú-Bihar – A hálapénz elõre kikövetelve bûncselekmény, utólag a kórházvezetõ engedélyével azonban elfogadhatja az orvos július 1-jétõl, az új munka törvénykönyv hatályba lépésétõl.

A hosszú hétvége hírei2012-03-20 09:20:48

Lapáttal vágták fejbe…

A Berettyóújfalui Rendõrkapitányság csoportosan elkövetett garázdaság bûntett megalapozott gyanúja miatt indított eljárást két 41, egy 22 éves berettyóújfalui, és egy 30 éves szentpéterszegi férfi ellen,

Debrecen, 2011. november 5., szombat (MTI) – Három kabai férfit helyezett elõzetes letartóztatásba szombaton a Debreceni Városi Bíróság zsarolás, uzsora-bûncselekmény és kényszerítés bûntett megalapozott gyanúja miatt – közölte a rendõrség az MTI-vel.

« Előző « 2. oldal »  Következő »