2024. április 30. Kedd, Katalin, Kitti.
 

Hiába látták többen is a balesetet, nem tudtak segíteni azon a sofõrön, akinek szombaton kigyulladt az autója miután fának ütközött...

 

  Nagy bajban van egy kisfiú és a családja címmel írtunk karácsony elõtt a csökmõi Jakab Károlyékról, akiknek tizennégy éves kisfiuk hetekig feküdt súlyos betegséggel a debreceni klinikán. Az ötgyermekes, nehéz anyagi körülmények között élõ család helyzetét tovább nehezítette fiuk állapota, hiszen naponta utaztak be hozzá a hetven kilométerre lévõ megyeszékhelyre. A róluk megjelent cikk nyomán sokak siettek a segítségükre. Utánajártunk, mi történt azóta velük.

NAPLÓ A MINDENNAPOKRÓL 2008-12-15 17:53:11

HÉTKÖZNAPI ANGYALOK 

Úgy gondolom, mindenkinek azokkal az eszközökkel kötelessége segíteni a rászorulókon, amivel tud. Nekem az írás ez az eszköz. Újságíróként sokan kérnek tõlem segítséget. Segítek is, ahol tudok. Egyrészt, mert jó érzéssel tölt el, másrészt mert hiszem, hogy azt kapjuk, amit adunk.

Nehéz karácsony elõtt áll a csökmõi Jakab Károly és családja. Õk még sem panaszkodnak, maguktól segítséget sem kértek volna. De a Máltai Szeretetszolgálat helyi csoportjának egy aktivistája, Bereczkiné Kovács Edit úgy gondolta, jó lenne összefogni a kisfiú életéért, és közösen segíteni a bajba jutott családnak. Õ kérte hát a nyilvánosságot, hátha akadnak együtt érzõ emberek, akik segíteni próbálnak.

Nemzetközi gyakorlatra és a magyar készenléti szervekre hivatkozva arra buzdít egy körlevél, hogy mindenki az ICE (In Case of Emergency) mozaikszóval jelölje meg mobiljában azoknak a hozzátartozóinak a nevét, akiket baj esetén értesíteni kell. Bár a rendõrség, a mentõk és a tûzoltók jó ötletnek tartják, nem tudják, kitõl származik a felhívás.

Ön mit tenne?2008-11-03 09:36:21

Ön szerint mi a helyes teendõ, ha sötétedés után egy embert lát az árokparton feküdni? Írja meg véleményét!

 

A UBS AG, Svájc legnagyobb bankja hatmilliárd svájci frank, vagyis 5,2 milliárd dollár tõkét kap a berni kormánytól, és mintegy 60 milliárd dollár értékû "mérgezett eszközt" (rossz hitelt, kétes kintlévõséget, értéktelen értékpapírt) helyez el egy olyan alapban, amelyet a svájci központi bank kezel - írja a Bloomberg.

 

« Előző « 2. oldal »