2018. május 27. Vasárnap, Hella.
 

A külügy exportfejlesztésre létrehozott cége, a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. (MNKH) mintegy három hónapos késéssel ugyan, de a múlt héten végre közzétette a 2015-ös évről szóló pénzügyi beszámolóját. Ebben, ahogy már korábban írtunk róla, a cég hatmilliárdos vesztesége és sok minden más mellett szerepelt egy kiemelkedő és meglehetősen furcsa tétel: egy 3,2 milliárd forintos követelés egy Alma Cider Kft. nevű céggel szemben.

Bizalomcsomag a felsőoktatásért” mottóval a konzisztóriumokat és az egyetemi autonómiát érintő javaslatot tett közzé az egyetemipolgar.net szakmai blog.

Úgy hozta az élet, hogy visszahívtak abba az iskolába, ahol tizenkét éve az újságírás mesterségét tanultam. Persze már nem hallgatónak, hanem tanárnak. Az idén végzett hallgatók közül néhányan komolyan gondolják az írást. Nekik szeretnék segíteni, megjelenési lehetőséget adni.

Elsőként TERDIK TÜNDE írását közöljük:

 

Újra megépítik a Titanic-ot
Három év múlva már szelheti a habokat az egykori óceánjáró pontos mása. Az első útján Southampton-ból New York-ba indul és remélhetőleg másodikra célba is ér.

 

Évek óta hallottam a hangulatos beszámolót a mezőberényi Márton-napi ünnepségről. A lampionos felvonulásról, a libazsíros kenyérről, és a német énekekről. Egy volt gimnáziumi osztálytársam él ott, tőle tudtam az eseményről. Az idén időben üzent, és családommal együtt elmentünk a békési kisvárosba. Megérte.

Szabálysértést követett el a lányom és barátnője. Persze úgy, hogy nem tudtak róla. De egy ambiciózus rendőrnek köszönhetően most már egy életre megtanulták, hogy a kerékpáron csak tizenkét év alatti személyt lehet szállítani.

Kedves Ferenc a leggazdagabb magyarok egyike. Állítólag állateledel gyártásból sikerült felhalmoznia sok-sokmilliárdos vagyonát, amiből szívesen költ ismert modellekre. Ezt tudtam meg a minap az egyik női magazinból, amiben arról cikkeztek, hogy a nagy semmiről elhíresült Molnár Anikót is kitartotta egy ideig ez a kedves fickó.
Kampánycsend2009-06-06 11:17:01

Kampánycsend: szünetelnek fórumaink

NAPLÓ A MINDENNAPOKRÓL 2009-05-19 13:31:45

   Bogár a fülbe - Szinte nincs olyan ember, aki ne tapasztalta volna már meg, mekkora baj okozója lehet egy sejtelmesen feltett kérdés, egy titokzatosan elejtett mondat. Mégis mennyien szeretnek bogarat tenni a másik fülébe, nem gondolva át a következményeket.

NAPLÓ A MINDENNAPOKRÓL2009-03-19 16:47:45
Irigyek és rosszakarók - Egy számomra kedves ember mondta nem is olyan régen, hogy mennyire kedvét tudja szegni egy-egy gonosz megjegyzés, negatív emberi megnyilvánulás. Elgondolkodtatott, s rájöttem, hogy ezzel mindnyájan így vagyunk.

NAPLÓ A MINDENNAPOKRÓL2009-03-10 11:43:29

HAZASZERETET - Azon gondolkodtam a minap, vajon hová tűnt manapság a hazaszeretet. Mi lett ezzel a nemes érzéssel, ami a történelemkönyvekből ismert hőseink cselekedeteit, életét irányította, amiért sok hazánkfia halni is kész volt?


 

NAPLÓ A MINDENNAPOKRÓL2009-02-22 10:14:41

ÉLETKÉP CIGÁNYOKKAL- Buszra vártam a minap. Rajtam kívül csak két férfi állt ott három gyerekkel és két kutyával. Éppen  a csapból is folyó "cigánykérdésen" töprengtem. Eszembe jutott, hogy amikor decemberben leírtam a blogomban egy postai jelenetet, ami a cigányok viselkedését mutatta be, több negatív kritikát is kaptam.

NAPLÓ A MINDENNAPOKRÓL2009-02-09 17:47:21

A BUJKÁLÓ DARVASI REMETE OTTHONÁBAN - Sok mindenre képes egy ember, ha a kényszer ráviszi. Lehetetlen helyeken is képes magának otthont teremteni, ha muszáj. Erre példa az a darvasi férfi is, akit a múlt héten tartóztattak le. A hír, miszerint évekig egy földbe vájt kunyhóban éldegélt, gyorsan terjedt a környéken.
NAPLÓ A MINDENNAPOKRÓL2009-01-29 17:04:28

ADD A SZAVAD! - Bizony, régen az adott szónak nagyobb súlya volt, mint ma egyik-másik írásban rögzített szerződésnek. A biztosíték pedig maga az emberi becsület, az erkölcsi tartás és az egymásba vetett bizalom volt.


NAPLÓ A MINDENNAPOKRÓL2009-01-27 16:56:04
ÉSZREVÉTLEN RABSÁG - Ha dédnagyanyáim hirtelen visszatérhetnének egy röpke kiruccanásra közénk, bizony nagyon elámulnának. De azt hiszem, még a �90-ben meghalt nagyanyám is csak kapkodná a fejét a sok csoda láttán. Elképesztő, mennyit változott az életünk csupán az elmúlt egy-két évtized alatt is.


NAPLÓ A MINDENNAPOKRÓL2009-01-22 16:01:15

  TOLVAJNAK MÁR A SÍRKŐ SE SZENT - Elképesztő hírekről számolt be egyik ismerősöm ma délután. Arról, hogy Komádiban lopják a sírköveket a temetőből. Hát, ez aztán már mindennek a teteje, gondolhatják a jó ízlésű emberek. Ám úgy látszik, vannak, akikből a pénz utáni legyőzhetetlen vágy kiölt minden jó érzést. Ők már nem csak az élőket, de a holtakat sem restek meglopni.

FIATALOK HÉTKÖZNAPJAI2009-01-21 11:25:34

Ki mit is ért ezen, hogy fiatalok hétköznapjai!? Valószínűleg mindeki mást. A legtöbben a mindennapi iskolába járást, korán kelést, amitől álmosan bóklásznak még reggel a buszmegállóban. De van amikor ezeket a rutin  pillanatokat váratlan esemény töri meg. Ma reggel például mindenkinek tátva maradt a szája mikor a buszról leszállva, azt látta, hogy a nagy tömeg közepén két tini lány éppen verekedik!

NAPLÓ A MINDENNAPOKRÓL2009-01-20 10:13:00
NA, MAJD BESZÉLÜNK... - "Na, majd beszélünk..." köszönünk el nagyon sokszor a telefonba, vagy sietősen az utcán, mert rohanunk, s mert azt gondoljuk, most éppen sokkal fontosabb dolgunk van. Aztán a leülős, hátradőlős, lelket pihentető beszélgetés többnyire bele is pusztul a pörgő napok forgatagába. Halogatjuk, mert mókuskereket játszik velünk az élet, és mi hagyjuk.
NAPLÓ A MINDENNAPOKRÓL2009-01-14 16:38:25
JÓZANUL - Úgy látom, hogy a dinoszauruszok óta még sok-sok minden kipusztult ebből a világból. Manapság már mintha maga az EMBER is kihaló félben lenne.

FIATALOK HÉTKÖZNAPJAI2008-12-30 11:56:08
NAPLÓ A MINDENNAPOKRÓL 2008-12-15 17:53:11

HÉTKÖZNAPI ANGYALOK 

Úgy gondolom, mindenkinek azokkal az eszközökkel kötelessége segíteni a rászorulókon, amivel tud. Nekem az írás ez az eszköz. Újságíróként sokan kérnek tőlem segítséget. Segítek is, ahol tudok. Egyrészt, mert jó érzéssel tölt el, másrészt mert hiszem, hogy azt kapjuk, amit adunk.

FIATALOK HÉTKÖZNAPJAI2008-12-03 14:33:11

BARÁTSÁG

A fiatalok életében fontos szerepet játszanak a barátok. Az iskolában ugye állandóan együtt vannak, de mi van akkor ha az iskola befejeztével megszakad ez a napi kapcsolat. Szerintem ekkor derül ki, hogy  ki az igaz barát és ki volt csak haver.

NAPLÓ A MINDENNAPOKRÓL2008-12-02 16:25:56

   HÚHA! EMBEREK!
Ma ismét megbizonyosodtam róla, hogy az emberek többsége csak kapni szeret. Továbbá arról, hogy hiába szépítgetjük a cigánykérdést, bizony sokan vannak közöttük, akik alapvető dolgokat nem tudnak megcsinálni.

NAPLÓ A MINDENNAPOKRÓL2008-11-28 20:11:53

NOMEN EST OMEN Évről évre mi készítjük kollégáimmal a mikuláscsomagot a falu kisgyermekeinek. Az újszülött korúaktól a három évesekig. Ezeket a csomagokat télapó napkor a falumikulás hordja szét hintón. Az idén hetvennyolc apróságnak készítettünk csomagot, és én csak ámultam a névsoron.

FIATALOK HÉTKÖZNAPJAI2008-11-26 15:27:48

Mi mindent tesznek a fiatalok? -  Amit csak lehet.

Tanulás, buli, szerelem, de eljön az idő amikor már a dolgok jelentősége megváltozik, huszas éveink elején már komolyan kell venni az életet, hisz lassan meg kell állapodni. De mi van akkor ha a tervezett álmok pillanatok alatt szertefoszlanak? A baráti körömből több már házasságot tervező vagy fiatal házas vált külön egyik percről a másikra.

« 1. oldal »  Következő »
Címkék 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!