2024. április 26. Péntek, Ervin.
 

Elégedetlenkednek a taxisok, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium ugyanis egy olyan országos rendelettervezetet dolgozott ki, amely számos ponton eltér a szakmai szervezetek álláspontjától. A minisztérium közleményben jelezte: még tartanak az egyeztetések, és várhatóan november végén kerül pont a történet végére – hangzott el a Kossuth Rádió 180 perc címû mûsorában.

Legfeljebb hétéves autóval járhatnak, és ötévente meghosszabbítandó engedélyükkel kizárólag saját településükön vehetnek fel utast a taxisok, egyebek mellett ezt tartalmazza a szakma mûködését újraszabályozó rendelettervezet, amely ellen a sofõrök készek demonstrációval is tiltakozni - írta a Népszabadság.

Megéri-e manapság taxizni?2014-02-24 20:29:41

A tavaly szeptemberben életbe lépett új taxirendeletet a többség jól fogadta, mivel átláthatóbbá és kezelhetõbbé vált a rendszer. Nem elhanyagolható tényezõ az sem, hogy a piac tisztulni látszik.

A fõvárosi taxirendelet hatályba lépése óta csaknem ezerrel csökkent a személyszállító vállalkozások száma Budapesten. A taxisszövetség vezetõje szerint tisztult a piac, de vannak olyanok is, akik a szabályokat áthágva keresnek boldogulást – hangzott el a Kossuth Rádió Krónikájában.

Drágul és sárgul a taxi, drágább tanfolyamokat hoz az õsz, változik a gyógyszerfelírási, lassan elindul az online pénztárgépe cseréje, s nehezebb lesz az orvhalások élete. Így változik az életünk vasárnaptól.

Az országos ellenõrzési sorozat részeként Budapesten és Pest megyében is megkezdõdött a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) nyári akciója. Adórevizorok és pénzügyõrök július elejétõl augusztus végéig járják a kiemelt idegenforgalmi, turisztikai területeket, strandokat, fesztiválokat, és fokozott figyelmet fordítanak az internetes kereskedõk adózási fegyelmére is. A NAV munkatársainak fellépése a nap bármely szakaszában várható.


Debrecen – “A fene bánná, hogy néhány ezer forinttal drágul a mûszaki vizsga, ha csak ez terhelné pluszban az autósok pénztárcáját. Csakhogy a benzinkútnál már jó ideje 450 forint körüli áron mérik a benzint, a szervizben hatezer forintos óradíj alatt a franciakulcsot se nagyon emelik fel a szerelõk, a kötelezõvé tett gyerekülés és telefon-kihangosító szett is egy vagyonba kerül, és akkor még nem beszéltem a 400 forintos óránkénti parkolási díjról, ami a fõvárosi ötödik kerületivel vetekszik” – válaszolta érdeklõdésünkre János, miközben már a sokadik 200-as érmét nyelette el a Dósa Nádor téri parkolóautomatával. Ügyintézni indult…

Késsel támadtak egy taxisra csütörtök hajnalban, Budapesten. Az utas a Feneketlen-tónál intette le a kocsit, és a Toronyház utcába vitette magát. Miután megérkeztek kést rántott, többször megszúrta a sofõrt és pénzt követelt.
Szülés az autópályán2009-12-18 08:45:01
« 1. oldal »