2024. április 30. Kedd, Katalin, Kitti.
 

A berettyóújfalui rendõrök elfogták azt a csökmõi férfit, aki a gyanú szerint súlyosan bántalmazta élettársát.

A fejlesztés több évtizedre nyújt biztonságot a térségben élõ mintegy 70 ezer embernek.

FALUszínHÁZ telházzal2014-01-27 15:25:42

Egy varrólány ellopta a neves díva ruháját, és abban grófnõnek adta ki magát, hogy imponáljon annak a grófnak,akivel hirdetés útján ismerkedett meg, és a levélváltások után személyes találkozásra is sor került. Mindez Csökmõn történt, de csupán a Faluház színpadán, nem pedig a valóságban.

Békés megyei vállalkozók, mesterek kaptak elismerést az utóbbi években, évtizedekben végzett munkájukért. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének Békés megyei tagozata a szeghalmi mûvelõdési házban adta át október 12-én a Prima-díjakat.

Táncgálával indult az év2012-01-23 08:55:10

Évindító táncgálát szervezett a csökmõi Faluház, Könyvtár és Alapfokú Mûvészeti Iskola a Faluház mindenkinek! címû rendezvénysorozat részeként január 20-án.

16. alkalommal került sor a térségi és országos minõsítõ versenyre, amelynek évek óta Szeghalom a házigazdája. A versenyen megjelent népdalköröket, szólistákat, népzenei együtteseket elõször Mocsári József Szeghalom Város polgármestere, majd ezt követõen Mucsi András a Békés Megyei Közgyûlés alelnöke köszöntötte.

Ez volt a nyolcadik év,amikor április elején grafikaversenyre várták a környezõ települések rajzolni tudó gyermekeit Csökmõre. Idén öt település képviseltette magát a Faluház, Könyvtár és Alapfokú Mûvészeti Iskola által meghirdetett rendezvényen.

Lakossági információink szerint földrengést észleltek Szeghalmon és Csökmõn, július 30-án (pénteken) reggel fél öt tájban.

Õrzik a népi kultúrát2010-06-20 18:26:29

Színvonalas, változatos mûsort adott a Csökmõi Fonó Hagyományõrzõ Népdalkör június 19-én este a szeghalmi Mûvelõdési Házban. A befolyt összeget eszközökre, és technikai fejlesztésre fordítják majd.

Szemérem elleni erõszak bûntettének kísérlete miatt vettek õrizetbe egy hivatásos állományú, szolgálaton kívül lévõ, lemezlovasként is dolgozó tûzoltót Szeghalmon. Informátoraink azt állították: Ginát itattak két lánnyal egy szórakozóhelyen. Ezt követõen fogdosta, tapogatta õket az õrizetbe vett férfi.
Arattak a hajdú-bihariak 2009-11-15 14:15:39

Arattak a hajdú-bihari népzenészek a Békés megyei Szeghalmon megrendezett 15. Országos/térségi Népzenei Minõsítõ Hangversenyen, november 14-én. A szakmai zsûri csupán négy Arany Páva Díjat adott ki, ebbõl kettõt csökmõi csapat kapott, kettõt pedig olyan együttes, melynek a csökmõi népzenészek szintén tagjai.

Abasáron, a XV. Nemzetközi Katonadal és Bordalfesztiválon vett részt a szeghalmi Sárrét Népdalkör az elmúlt hétvégén.

  Iskolaidõben, tanítási órán egy üres osztályteremben élt beteljesült szerelmi életet egy 13 éves, hatodik osztályos diáklány és egy 16 éves, nyolcadik osztályos fiú Szeghalmon a Tildy Zoltán Általános Iskolában - tájékoztattak helyi informátoraink.

« 1. oldal »