2018. június 23. Szombat, Zoltán.
 

Rengeteget riogatnak minket a hozzáadott cukrok káros hatásai miatt, de az ételcímkék kiismerhetetlen világának hála, sokszor fel sem fogjuk, miben mennyi van. Ebben segít egy okostelefonon-alkalmazás, hála a tettrekész angol egészségügynek.

Fotó: pixabay.com

A felmérések szerint az utóbbi három évtizedben drámaian csökkent az emberek fizikai aktivitása. Ez a tény és az egészségtelen, ám bőséges táplálkozás oda vezetett, hogy mára a mozgásszegény, ám táplálékban gazdag életmód lett a szív- és érrendszeri betegségek első számú kockázati tényezője. Pedig egy kis odafigyeléssel sokat tehetnénk a betegségek megelőzéséért!


Fotó: BigstockAzt, hogy a magas vérnyomás emeli a szívbetegségek kockázatát, talán mindenki tudja. De ezen kívül még számos rizikótényező van, melyekkel nagyon fontos tisztában lennünk! Íme néhány közülük!

Tragikus koleszterinszint2015-05-13 05:23:45

Már a fiatal korcsoportot is érinti a magas értékek problémája.

Mit tegyünk ellene2015-01-20 11:23:22

Koleszterinszintre is hatékony lehet a vitamin-visszapótlás.

Sokkoló eredmények2014-12-08 10:42:09

A szűréseken résztvevők 50 százalékának magas a vérnyomása.

A kutatásban általában összefüggést mutatott a magas koleszterinszint és a hosszabb próbálkozási idő, illetve az alacsonyabb termékenységi esélyhányados.

Finn kutatók szerint aki több halat eszik, növeli a jó koleszterin, vagyis az érfalakat védő HDL szintjét, ezzel csökkenti a szívbetegségek kockázatát.

A készülék ráhelyezhető az okostelefon kamerájára, így növeli annak képalkotó képességeit.

« 1. oldal » 
Címkék 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!