2024. április 26. Péntek, Ervin.
 

Az õsz elsõ hétvégéjén többfelé erõs szélre és lehûlésre kell készülni. A maximumok néhol már a 20 Celsius-fokot sem érik el, míg helyenként éjszakánként 10 fok körüli lesz a hõmérséklet. Szombaton országszerte várható esõ, vasárnap lehet újra naposabb az idõ.

A héten folytatódik a télies idõjárás. Esõre, hózáporra, havazásra és lehûlésre is készülni kell. Több helyen az éjszakai órákban mínusz 10 Celsius-fok körül alakul a hõmérséklet - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-vel.

A héten ismét lehûlésre kell számítani, a leghidegebb órákban akár mínusz 17 Celsius-fokig is csökkenhet a hõmérséklet, néhol még nappal sem lesz mínusz 8 foknál melegebb – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-vel.

Karácsony második napján számít lehûlésre az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A héten többször is ködre kell számítani, de csapadék, lehûlés nem várható. A hétvégén akár 26 Celsius-fokig is melegedhet a levegõ – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat által az MTI-hez vasárnap eljuttatott országos középtávú elõrejelzésbõl.

Az õsz elsõ napján többfelé esõs, hûvös idõre kell készülni: néhol a legmelegebb órákban is csak 15 Celsius-fok lehet, az ország keleti felében viszont marad a nyárias meleg idõ, akár 30 fokig is emelkedhet a hõmérséklet. A hét további részében ismét jellemzõen 25 fok körül alakulnak a maximumok, de változékony lesz az idõ, többször lehetnek záporok, zivatarok – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú elõrejelzésébõl.

Akár 15 Celsius-fokos lehûlést is okozhat hétfõre az ország felé közelítõ hidegfront – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap. Az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú elõrejelzésük szerint július elsõ napjaiban többfelé várható zápor, zivatar, de fokozatosan ismét melegszik a levegõ, vasárnapra már 33 fok is lehet.

Április utolsó napjaiban is marad a változékony idõ, többfelé várható zápor, de nappal néhol 25 Celsius-fokig is emelkedhet a hõmérséklet. Május elsején több órára kisüthet a nap, de a hosszú hétvégén már többfelé viharossá fokozódhat a szél, és legfeljebb 14 fok lehet – áll az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnapi tájékoztatásában.

A jövõ héten akár 26 fok is lehet, de hétvégén lehûlés várható
Budapest, 2013. április 14., vasárnap (MTI) – A jövõ héten tovább melegszik az idõ, s akár 26 fok is lehet, a hétvégén azonban esõ, zivatar és lehûlés várható – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú elõrejelzésébõl.

Kedden az évszakhoz képest kifejezetten hideg, túlnyomórészt borús, záporos idõ lesz. Az átlagosnál 10-13 fokkal alacsonyabban alakul a napi maximum hõmérséklet.
Milyen idõ lesz Hajdú-Biharban?
Csütörtök éjszaka országszerte, így Hajdú- bihar megyében is erõsen felhõs marad az ég, emellett pedig az északi szél ereje sem tompul.
Csütörtökre vége a kellemes idõnek, masszív felhõzet takarja az eget, és megerednek a záporok is. Hétvégére aztán beáll a rendes õszi idõ: a nappalok 7-8 fokra hûlnek, éjszaka pedig jön a fagy

Milyen idõre számíthatunk a következõ napokban?

« 1. oldal »