2024. április 26. Péntek, Ervin.
 

Szûcsné Nagy Ildikó Katalin, a Családsegítõ Szolgálat vezetõje kedves szavakkal köszöntötte az ünnepségre megjelenteket.

Adventi családi délutánt szervezett a református egyházközösség azzal a céllal, hogy közösen készülhessenek kicsik és nagyok a közelgõ ünnepre.

Karácsonyra készülve2013-12-11 11:48:44

Adventi kézmûves kiállítás nyílt a derecskei mûvelõdési központban gyerekek által készített darabokból.

Meggyújtották a fõtéren elhelyezett adventi koszorún a második gyertyát is advent második vasárnapján.

A református templom orgonájának belsõ felújítása befejezõdött a településen. A több mint száz éves hangszer utoljára az 1920-as években volt javítva.

Adventi gyertyagyújtás2013-12-02 18:58:21

December elsején, advent elsõ vasárnapján a falu fõterén felállított adventi koszorún az elsõ gyertyát meggyújtására került sor.

Színes programok keretében kezdõdött meg az adventi ünnepségek sorozata Püspökladányban.

A gyertyagyújtás veszélyeire figyelmeztet a december 1-jével kezdõdött adventi idõszakra vonatkozóan az Országos Katasztrófavédelmi Fõigazgatóság (OKF) az MTI-nek vasárnap küldött közleményében.

Elkezdõdött az advent2013-12-01 21:50:33

A karácsonyra való lelki felkészülés négy vasárnapot felölelõ idõszaka.

Kezdetét vette az adventi ünnepségsorozat, meggyújtották az elsõ gyertyát.

Hajdúdorog kultúrájának, szokáskörének, hagyományainak megismerése minden ember érdeklõdésének legméltóbb tárgya lehet. A város gazdag népszokásokkal, hagyományokkal rendelkezik Karácsony ünnepét illetõen, amelynek jelentõs része a mai napig él: karácsonyvárás, betlehemezés, csillagozás, kecskézés, kóringyálás, Szállást keres a szent család.

Élesd – Az ajándékozás örömét élték át a körösszegapáti református egyház közösség tagjai, amikor advent negyedik, utolsó vasárnapján a szomszédos Bihar megye Élesd településére utaztak.

Komádiban is betlehemeztek2011-12-12 11:10:14


Komádi – A város fõterén a harmadik gyertyát jelképezõ adventi fény az óriási koszorún. A mûsor csodálatos volt. Nagyon sok ünnepelni vágyó, karácsonyra készülõ városlakó gyûlt össze a templom elõtti téren.


Körösszegapáti – Kellemes ünnepváró hangulatot teremtettek Körösszegapátiban a Debreceni Egyetem Zenemûvészeti Kara Magánénekes Tanszékének hallgatói, akik adventi hangversenyt adtak a település református templomában.


Komádi – Az advent a Karácsony elõtti negyedik vasárnappal kezdõdik. Ebben az idõszakban a családok már el kezdenek készülni a meghitt, békés ünnepre. Koszorút és naptárat készítenek. Minden egyes gyertyagyújtáskor egyre több fény, szeretet, öröm szökik a szívünkbe.

Az idei kistérségi adventi népmûvészeti kézmûves kiállításon és vásáron egy igazi szenzációval rukkoltak elõ.

A helyi Családsegítõ Szolgálat dolgozói az idõsek nappali napközijébe járók részére ünnepváró programot szervezett „Adventi készülõdés” címmel.

Advent idõszaka köszöntött be. A karácsonyig tartó huszonnégy nap alatt lélekben is felkészülhetünk a karácsonyra. Az ünnepi hangulatot elõsegíthetjük, ha - télies idõjárás ide vagy oda - lakásunkat is kidekoráljuk.


Lehet, hogy az ország legnagyobb adventi koszorúját készítették el november 29-én Újirázon. A készítõk legalábbis bíznak benne, hiszen úgy tudják, hogy eddig 10 méter átmérõjû volt a legnagyobb, az övéké pedig 12 méteres.

Készülõdés az ünnepre2008-11-27 08:59:05
  Az advent az ünnepvárás, a készülõdés ideje: ilyenkor nem csak a lelkünket vagy a lakásunkat készíthetjük fel az ünnepre, de néhány adventi étellel vagy a karácsonyi fogások kipróbálásával a testünket is.Ideje nekiállni az adventi koszorú készítésének, hiszen ne feledjük: vasárnap (nov. 30.) advent elsõ vasárnapja!
« Előző « 2. oldal »