2018. június 19. Kedd, Gyárfás, Zóra.
 
Idősek karácsonya2014-12-29 19:03:08

A helyi idősek otthonának dolgozói, lakói és a meghívottak a hagyomány szerint idén is közös karácsonyváró délutánnal készültek az év legnagyobb ünnepére.

A hagyományokhoz híven ebben az évben is a Hajdúdorogi Görögkatolikus Egyházközség december 24-én délután 15 órától megrendezte a Szállást keres a Szent család elnevezésű körmenetet.

Karácsonyi ünnepséget rendezett a Nemcsak a húszéveseké a világ Nyugdíjas Klub december 20-án az idősek otthonában. A klubtagok és a falu vezetői vettek részt a meghitt, családias hangulatú délutánon.

A településen minden évben megrendezik a falukarácsonyt, december 23-án egész nap várták a látogatókat a szervezők.

Jó helyen a cipősdobozok2014-12-27 18:43:34

A gyermekvédelmi törvény a családban való nevelést preferálja, de ha ez nem megy...

Ha nagy a baj, a világért se várjon az újévig, menjen orvoshoz!

A gyerekek és felnőttek, a civil szervezetek advent idején közösen, változatos programokkal készülnek az ünnepre.

A tízéves kisfiú aligha reménykedhet álma teljesülésében, mivel egy tabletre vágyik.

Csütörtökön fejeződik be „Egy tányérnyi törődés” elnevezésű akciónk, melynek során meleg étellel, zsíros kenyérrel, forró teával kedveskedünk a rászorulóknak a Napló-székház mellett, a Csapó utcán, 11 és 15 óra között.

A település önkormányzata, valamint a helyi művelődési ház közös szervezésében december 12-én közös karácsonyváró ünnepségre került sor Nyíracsádon.

Ég a harmadik gyertya2014-12-18 11:23:20

Advent harmadik vasárnapján, karácsonyi zene és műsorok kíséretében meggyújtották a harmadik gyertyát az adventi koszorún.

Karácsonyi hangulatban2014-12-17 10:11:23

Az ünnep közeledtét jelzi Körösszakál központjában felállított betlehemes. A kompozíciót a polgármesteri hivatal és a helyi könyvtár dolgozói készítették el.

Adventkor a 19–20. század óta szokás koszorút készíteni.

Ételt kérnek a legtöbben2014-12-14 17:41:10

Mindennek örülnek a válságos körülmények között élő emberek, ám a létfenntartás alapvető eszközeire van a legnagyobb szükségük; elsősorban tartós élelmiszerre.

A magyarok háromnegyede jótékonykodik a karácsonyi időszakban, a legtöbben gyermekotthonokat támogatnának pénzzel - derült ki egy reprezentatív felmérésből, melynek célja egy nagyszabású adománygyűjtés minél hatékonyabbá tétele volt.

Kísérje jótett az adventi várakozást mindazokért, akiknek az életben maradás, egészségük visszaszerzése a legnagyobb ajándék.

Az égő gyertyákat ne hagyjuk felügyelet nélkül, és mindig tegyünk alájuk, de a koszorú alá is valamilyen tűzálló alátétet - hívta fel a figyelmet a Ma reggelben az OKF helyettes szóvivője.

A második gyertya is ég2014-12-08 09:51:14

Téli viseletbe öltözött hagyományőrzők, pásztorok keltek útra vasárnap délután a városházától, és mentek a főtéri óriás karácsonyfához, ahol dr. Barcsa Lajos alpolgármester, Fekete András parochus, a görög katolikus egyház képviselője és Sipos Barnabás ortodox pap, az ortodox egyház képviselője közösen gyújtották meg a második gyertyát.

Szombaton indul útjára az a karácsonyi karaván, amelynek állomásain koncertek és kézműves foglalkozások várják az érdeklődőket, emellett a Magyar Vöröskereszt önkéntesei adományokat gyűjtenek.

A hétvégén megkezdődött a négy héten át tartó adventi időszak. Ilyenkor a hagyományoknak megfelelően sok otthonban gyújtják meg az adventi koszorú gyertyáit. A karácsonyi időszakban is sok gyertyát és mécsest használnak díszítésként, de ezek nem megfelelő használata könnyen vezethet balesethez vagy tűzesethez. A statisztikák azt mutatják, hogy az ünnep idején megemelkedik a lakástüzek száma, sokan ugyanis felügyelet nélkül hagyják az égő mécseseket.

Az adventi időszak sok veszélyt rejt magában, mivel az ünnep előtti készülődésben és karácsonykor is mécsesekkel, gyertyákkal teszik hangulatosabbá az emberek lakásaikat.

Jótékonysági adventi koncertet szerveznek Pocsajban a helyi görög katolikus és a református felekezetek. A koncertet a helyi általános iskola tornatermében rendezik meg november 29-én, 16 órától.

Advent Bocskaira emlékezve2013-12-25 16:34:59

Az adventi ünnepségsorozat kísérőprogramjaként a hajdúdorogi Móra Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola és a Szent Bazil Oktatási Központ Általános Iskola Tagintézményének tanulóival közösen emlékeztek meg arról, hogy a Korponai országgyűlés idején Bocskai mint Magyarország és Erdély fejedelme, 1605. december 12-én kiadta a hajdúknak adományozott kiváltságlevelet.

2013. december 22-én lezárult a karácsonyi várakozás szent időszaka. Hétről-hétre több százan, alkalmanként ezernél is többen tartották fontosnak a várakozás élményének közös megélését.

Ébresztő Karácsony2013-12-25 15:07:31

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai 2013. december 23-ról december 24-re virradóra rendhagyó “Ébresztő” baleset-megelőzési akciót tartottak a 42. számú főúton.

« 1. oldal »  Következő »
Címkék 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!