2018. május 24. Csütörtök, Eszter.
 

A feldühödött tömegben néhányan csillapították a többieket.

A feldühödött tömegben néhányan csillapították a többieket.

Egy gyereket szállítottak kórházba a mentők, Derecskéről, az Orgona utcából.

Csak álltam a két négyzetméteres spájz egyetlen, aprócska ablaka alatt, és az járt a fejemben, hogyan férhetett ki rajta egy tizenegy éves kislány… A nyílás alatt – mely feltehetőleg nem sok napfényt engedett a helyiségbe – egyáltalán nem nőtt fű, pedig egy lakatlan, a kegyes tavasznak köszönhetően zöldellő és pitypangoktól sárgálló telekre nézett. Csáki Alexandra jegyzete.

Bűnösnek mondta ki a Berettyóújfalui Járásbíróság társtettesként elkövetett garázdaság és testi sértés bűntettében, illetve testi sértés kísérletében azt a három vádlottat, akik 2013. június 8-án Pocsajban rátámadtak egy autósra, mert elcsapott egy bicikliző kisfiút. A gyermeknek nem esett komolyabb baja, az autós azonban orrcsonttörést, arc és fejzúzódást szenvedett.

Sokszor előfordul, hogy csak a beiskolázáskor derül ki a probléma.

Az általános gyermek- és ifjúsági balesetbiztosítás egész évben, így az őszi szünetben is érvényes – tájékoztatott a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) Kommunikációs Főosztálya vasárnap.

A január 1-jétől megváltozott gyermekvédelmi törvény nyomán szeptembertől kötelező az iskolákban és könyvtárakban is olyan szűrőprogram használata, amely gátolja a veszélyes oldalak elérését.

A dajkabeszéd, a szemkontaktus, a simogatás olyan ingerek, amelyek fejlesztik a baba társas képességeit, mivel oxitocin hormon termelődését indítják el az agyban - mondta el a babák viselkedésének biológiai okait kutató MTA-program vezetője.

Berettyóújfalu – Élj Egészségesen elnevezésű gyermekrajzpályázaton benyújtott alkotásokból, nyílt kiállítás kedden a berettyóújfalui Nadányi Zoltán Művelődési Központban.

Illusztráció
Több gyermek született, de a halálozások száma is kismértékben emelkedett 2012 első félévében az előző év azonos időszakához képest – közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerdán az MTI-vel.

Komádiban is betlehemeztek2011-12-12 11:10:14


Komádi – A város főterén a harmadik gyertyát jelképező adventi fény az óriási koszorún. A műsor csodálatos volt. Nagyon sok ünnepelni vágyó, karácsonyra készülő városlakó gyűlt össze a templom előtti téren.

Eddig 11 esetben károsította meg a derecskei üzleteket az a debreceni férfi, aki 4 éves gyermekével a nyakában tért be vásárolni különböző kisboltokba, kocsmába, ám a fizetés alól kimentette magát, mondván, hozza a pénzt azonnal.

Negyven állami gondozott gyerek tanulmányi eredménye és konfliktuskezelése fejlődhet annak a Kaláka nevű rehabilitációs programnak a jóvoltából, amelyet a Komádi Gyermekotthon és a berettyóújfalui Arany János Gyermekotthon munkatársai tartanak számukra.

« 1. oldal » 
Címkék 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!