2024. április 28. Vasárnap, Valéria.
 

 

Az szja-kulcs további csökkentése helyett a szociális hozzájárulási adó mértékét csökkentenék az Adó Online által megkérdezett adószakértõk. Tõlünk nyugatra a szolidaritás fontos szempont az adórendszerben, ezért ott magasabb és progresszív az szja, és a jövedelemadó megszûnése 45 százalékos áfakulcsot eredményezne – nyilatkozták a szakértõk Orbán Viktor korábbi felvetésére, amely 9 százalékos szja-kulcsot helyezett kilátásba.

Minden korábbinál több áfa-ellenõrzést hajtottak végre az adóhatóságok nemzetközi szinten az elmúlt három évben, a kiszabott bírságok száma és nagysága is emelkedett a vállalatok beszámolója szerint – derül ki az Ernst & Young legfrissebb tanulmányából. A nemzetközi trendekbe Magyarország is illeszkedik.

Új adók bevezetését nem tervezi a kormány, a rendszer finomhangolása folyik, de az áfa mértékét ez nem fogja érinteni. A devizahiteleseket segítõ további intézkedések várhatók - mondta egy interjúban az NGM pénzügy-politikai államtitkára.

Pluszpénzt jelent a büdzsének a hosszabbított határidõ, a társaságoknak viszont problémát okoz.

 

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a héten sajtótájékoztató keretében, valamint honlapján is nyilvánosságra hozta a 2013-as ellenõrzési irányelveket. Az ellenõrzési irányok alapján a NAV fõ célja 2013-ban – a tavalyi évhez hasonlóan – a vizsgált adózói kör szélesítése és a vizsgálat során új eszközök alkalmazása.

Nem halogatható tovább az élõ állatok és állati termékek áfájának csökkentése a Magyar Állattenyésztõk Szövetsége (MÁSZ) szerint – írja a Magyar Hírlap hétfõi száma.

A telefonadó havi maximumát magánszemélyek után 400, céges ügyfelek után 1400 forintban húzná meg a parlament, és csökkentené a nagyobb zenei rendezvények belépõi utáni áfát is.

Bealkonyul az áfacsalóknak2012-03-30 12:13:35

A bûnözés melegágya a mezõgazdasági termények után fizetendõ 27 százalékos áfa – mondta el a Naplónak Lakatos Zoltán, a Hajdúgabona Zrt. vezérigazgatója, a Magyar Gabonaszövetség elnöke annak kapcsán, hogy a kormány júliustól tervezi bevezetni az úgynevezett fordított áfát az ágazatban.

A vártnál magasabb, 5,5 százalékos lett a januári infláció. Az áremelkedésben szerepet játszott az áfaemelés mellett a gyenge forint is.

Budapest, 2012. január 2., hétfõ (MTI) – Három nap alatt kétszer emelkednek az üzemanyagok árai! Az újév elsõ napján az áfa-emelés miatt volt árváltozás a kutakon, míg szerdától bruttó 6-6 forinttal emeli a 95-ös benzin, illetve a gázolaj literenkénti árát a Mol. A benzin ezzel új történelmi csúcsot ér el.

Budapest, 2011. december 30., péntek (MTI) – Az újév elsõ napján a 2 százalékpontos áfa-emelés miatt drágulnak az üzemanyagok: a forgalmi adó 25-rõl 27-százalékra növelése 6, illetve 7 forinttal emeli a 95-ös benzin és a gázolaj átlagárát a számítások szerint.

Budapest, 2011. november 22., kedd (MTI) – A cég által lízingbe vett autó havi lízingdíjában lévõ áfa levonható lesz januártól, de arányosítani kell a magáncélú és a céghasználatot – mondta Balog Ádám a Nemzetgazdasági Minisztérium adóügyekért felelõs helyettes államtitkára a Magyar Lízingszövetség által szervezett rendezvényen kedden Budapesten.

« Előző « 2. oldal »