2024. április 29. Hétfő, Péter.
 
Matracok égtek a zamárdi általános iskolában vasárnap délután. A tûz az intézmény tornatermében keletkezett, ahol 20-25 négyzetméteren voltak egymásra pakolva a matracok és más könnyen éghetõ tárgyak.
Meghalt a kórházban az amerikai Bellevue-ben történt Függetlenség napi tragédia egyik sérültje. - közölték hétfõn az Iowa állambeli város hatóságai.
A Szekszárdhoz közeli Sötétvölgyben percek alatt félméteres lett a víz a gyerektábor házainál. 80 általános iskolás diák és 11 tanár került életveszélybe, de mindannyian biztonságban vannak már.
Biciklis jogsi gyerekeknek2010-05-10 11:38:05
Két gyerek vár új szívre2010-03-30 09:45:45
A szülõk 80 százalékának fogalma sincs arról, hogy a gyereke mit néz az interneten és nem is védi a gyerekeit a különbözõ erõszakos oldalaktól, zaklatóktól. Pedig ehhez elég lenne egy ingyenes programot letölteni, és beállítani a számítógépet.
Három év letöltendõ börtönre ítélt egy óvónõt szerdán egy dél-kínai bíróság, mert a vád szerint egy üres fecskendõvel szurkálta fegyelmezésként a gyerekeket.
Hõsként ünnepelnek egy kisfiút egy amerikai kisvárosban. A szülõkre fegyveres rablók támadtak. A hétéves gyerek azonban nagyon bátran viselkedett. Testvérével együtt bezárkózott a fürdõszobába és felhívta a rendõröket.
Több, mint két órára eltûnt három kisgyerek a babócsai óvodából – állítja az egyik kisfiú apja. A gyerekek felöltöztek és elszöktek az intézménybõl, kiszaladtak a helyi parkba játszani.
Beszakadt két gyerek alatt a jég vasárnap a gyõri Ady-városi tavon. A kamaszok a parttól néhány méterre mentek rá a vékony jégre, ezért nem esett bajuk. A fiúkat az arra járók segítették ki a nyakig érõ vízbõl, mielõtt a tûzoltók odaértek.
Csaknem 40 százalékkal nõtt a gyermekpornós ügyek száma egyetlen év alatt Japánban - közölte csütörtökön a helyi rendõrség. A szigetországban nem büntetik az ilyen felvételek birtoklását - egyelõre.
Egy 14 éves fiú és egy 15 éves lány lett rosszul szerda délben az egyik szegedi iskolában, miután osztálytársuk a szünetben füves cigivel kínálta õket.

Súlyos, de nem életveszélyes az állapota annak a két tizenévesnek, akik alatt beszakadt a Csónakázó-tó jege vasárnap délután Kazincbarcikán

Programok a nyári szünetre2009-07-07 15:10:17

Évek óta remek programokat kínál a gyerekeknek a nyári szünetre a csökmõi Faluház, Könyvtár és Alapfokú Mûvészeti Iskola. Az idén úszótanfolyamra, napközistáborba és zenei táborba jelentkezhettek az érdeklõdõk.

Mértékkel, de kell a nass2008-11-22 11:16:05

Miért szeretik annyira a gyerekek a édességet, hogy képesek egy-egy bónusz adagért szívbõl gyûlölt dolgokat is megtenni? Hogyan lehet az édességfogyasztást az optimális szintre beállítani? Dietetikus és gyerekgyógyász segítségével kerestük a válaszokat.

Káromkodó kiskorúak2008-11-07 11:28:21

Bár a legtöbb szülõ váltig állítja, hogy a gyerek elõtt egy csúnya szó sem hagyja el a száját, a kicsik valahogyan, valakitõl mégis megtanulják a válogatott káromkodásokat, hogy aztán a megfelelõ megfelelõ szituációkban alkalmazzák is azokat - lehetõleg nyilvánosan, anyjukat-apjukat roppant kellemetlen helyzetbe hozva. Mit lehet ilyenkor tenni, hogyan lehet erre reagálni: vicceljük el, tiltsuk meg vagy engedjük el a fülünk mellett a szitkokat?

 

Szóljon hozzá Ön is!

« Előző « 2. oldal »