2024. május 16. Csütörtök, Mózes, Botond.
 

 

A parlament elé került a tavaly elfogadott és már részben életbe lépett új Munka törvénykönyvének korrektúrája, amely visszaadja a munkavállalóknak a korábban megszokott jogokat a szabadságolásban.

 

2013. május 23. A jelenlegi kamatok mellett a 4 százalékos éves hozamnak is örülhetnek majd egy év múlva a pénzpiaci alapokban megtakarítók. A kamatadó és a költségek levonása után pedig alig keresnek valamit, a pénzük a reálértékét sem biztos, hogy megtartja. Kérdés, hogy megmozdul-e az itt dekkoló 1500 milliárd forint.

A tégla- és cserépgyártás mintegy 60 százalékkal zuhant 2008 óta, de más építõanyag-gyártók sincsenek jobb helyzetben: az ágazat nem áll messze attól, hogy több építõanyag gyártása teljesen megszûnjön Magyarországon - jelentette ki a Magyar Téglás Szövetség elnöke szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón.


Éves szinten több mint hat százalékkal kevesebb bevételt hozott a kgfb a magyar piacon, az idei teljes forgalom nyolcvanmilliárd forint alatt alakulhat.

Öt év alatt alaposan átrendezõdött a vállalati banki piac Magyarországon, a cégek mintegy 660 ezer bankszámlát nyitottak ez idõ alatt és ennek 93 százalékát a legnagyobb 12 pénzintézetnél és a takarékszövetkezeti hálózat tagjainál.

130 Ft/km-rel a sztrádán2013-05-23 09:43:49

Uniós rekordtarifákkal szembesülhetnek majd a fuvarozók az elektronikus útdíj startjánál.

 

Negyedik alkalommal rendezte meg a „Fonóba szól a nóta” népzenei találkozót a Komádi Városi Népdalkör. A Közösségi Házban megrendezett rendezvényre nagyon sokan eljöttek, nem csak helybõl, hanem más településekrõl is.

 

Megszületett az idei bérajánlás, melynek alapjául a kormány áprilisi konvergencia jelentése szolgál. Jó esetben akár fél százalékkal költhetnek többet a dolgozók.

A gazdasági minisztérium több intézkedés, így a kisvállalati adónemek, a munkahelyvédelmi akcióterv és a közbeszerzési törvény finomhangolásán dolgozik, de az adórendszerben nagyobb átalakításra már nem kell számítani - mondta a nemzetgazdasági miniszter a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara 52. küldöttgyûlésén.

Az egykori nyugdíjpénztári tagok nem kaptak vissza minden pénzt, ami nekik járt volna, az ombudsman szerint ez alkotmányos alapjogot sért. Az NGM máshogy látja: szerintük méltányos volt a vagyonátadás, például az adókedvezményt sem kérték vissza. Az állam pont azokat hozta hátrányos helyzetbe, akik plusz pénzt tettek volna félre a nyugdíjas éveikre. Utánajártunk mi lett a tagdíj-kiegészítések hozamával, úgy néz ki ezt a pénzt bukták azok a pénztártagok, akiknek járt volna.

Az államtitkár szerint rugalmasabb lesz a munkahelyüktõl távol lakók támogatása, olyanok is kérhetik majd, akik nem feleltek meg az eddigi feltételeknek.

Jelentõs vészhelyzet alakulhat ki Magyarországon a kéményseprõk rezsióradíjának megvágása miatt. Az elsõ problémák már idén õsszel jelentkezhetnek.


Féléves átmeneti idõszakkal számolnak a cigarettapiacon, ezt követõen gyökeresen átalakulhat a fogyasztás. Ha a legrosszabb változat bontakozik ki az értékesítésben, az állam több tíz milliárd forintot veszíthet.

Magyarországon is bekapcsolta a Facebook a Messenger ingyenes mobiltelefonálást lehetõvé tevõ funkcióját.


Drágulnak az üzemanyagok2013-05-22 10:56:25

Csütörtökön négy forinttal emeli a benzin, kettõvel a gázolaj árát a Mol.

Egy személy meghalt, négyen megsérültek, amikor két személygépkocsi és egy mikrobusz ütközött össze szerda reggel a 42-es számú úton - közölte a debreceni mentõszolgálat mentésvezetõje az MTI-vel.

 

A Komádi Gyermekotthonban is megtartották a Madarak és fák napját Puskás János pszichológus vezetésével, valamint Megyaszai Antal GYÖk vezetõ, Benke Csaba technikus, nevelõk, gyermekfelügyelõk és természetesen a gyermekek aktív közremûködésével.

 

Kiterjesztették a fogyasztóvédelmi hatóság ellenõrzési és szankcionálási jogkörét.

Eltérõ díjszabás lesz a fõ- és a gyorsforgalmi utakon a két-, három-, illetve négytengelyes jármûveknek, és 15-20 százalékos különbség lehet a motorok környezetvédelmi besorolása alapján is.

 

  1. Közel hat év után ismét új tulajdonosa lehet az Antenna Hungáriának, a lehetséges vevõk között a hírek szerint az állam is ott lehet, amely így beléphet az elektronikus tartalomtovábbítás piacára.

 

 

Összesen 5 milliárd forintra pályázhatnak azok a fiatalok, akik vállalkozást akarnak indítani Magyarországon - mondta el a Fidesz szóvivõje, Selmeczi Gabriella.

 

A kuponos utazásokat támadják a fogyasztóvédõk. A Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége (FEOSZ) szerint gyakori, hogy az utazók a több tízezer forintért megvásárolt kupont késõbb nem tudják beváltani-felhasználni, ráadásul van olyan kuponos cég, amely minden felelõsséget elhárít ilyenkor, azaz a vásárló bottal ütheti a pénze nyomát.

A vizsgált minták csaknem felében a megengedettnél magasabb mértékû, rákkeltõ kadmiumot találtak a hatóságok a dél-kínai Kuangtung tartományban - számol be az újabb élelmiszerbotrányról a kínai média.

Tekintse meg a megye I, megye II dél, megye III dél labdarúgó bajnokság e heti mérkõzéseinek a az eredményeit!

Hajdú-Bihar – A Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában 18 személyt fogtak el és 35 személyt állítottak elõ a rendõrök, köztük 10 fõt bûncselekmény elkövetésén értek tetten, 3 személyt körözés alapján, míg 5 személyt az ország területén történõ jogellenes tartózkodás miatt fogtak el.

« Előző 1 ... 1027 1028 1029 1030 1031 1032 1033 « 1034. oldal » 1035 1036 1037 1038 1039 1040  ... 1201 Következő »