2024. május 1. Szerda, Fülöp, Jakab.
 

Elengedi leginkább bajban lévõ adósai tartozásának egy részét az AXA bank. De feltételként szabja, hogy adják el lakásukat, házukat és a befolyt összeget a hitel törlesztésére fordítsák. Így ha az adós meg tud egyezni a bankkal, tiszta lappal kezdheti újra az életét, tartozás nélkül, de valahol máshol, otthon nélkül. A program része még egy kedvezõ hitel is, amit azok kaphatnak a banktól, akik megvásárolják az megmentett adós lakását.


„Retro” majális a pocsaji kasszán
Pocsaj – Néhány év kihagyásával ismét megrendezték Pocsajban a majálist május elsején: ezúton a régmúltat idézve, „retro-buli” volt: a kassza-tanyán, mely a falutól néhány kilométerre helyezkedik el.

Bruttó 5-5 forinttal emelte a 95-ös benzin és a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát csütörtökön a Mol Nyrt. Az emeléssel a benzin átlagára 409-410 forintra, a gázolajé pedig 413-414 forintra emelkedett.

Több mint 50 százalékkal esett vissza a lakásépítések száma egy év alatt, a legtöbb magyarországi megyében még 100 építési engedélyt sem adtak ki 3 hónap alatt - derült ki a Központi Statisztikai Hivatal csütörtökön publikált számaiból.

Május közepétõl több gyors- és sebesvonaton felárat vezet be a MÁV-Start Zrt. Ezzel jegyáremelés bejelentése nélkül emelik a vasúti közlekedés díjait.

A dohánygyártók ezerforintos cigarettaárat vizionálnak dobozonként, és ez nem is túlzás. A cégeknek muszáj lesz árat emelniük, ha a trafikosokat illetõ 10 vagy 12 százalékosra ugró árrést nem a saját bevételeikbõl akarják kigazdálkodni. A cigi árának legnagyobb része természetesen továbbra is az államé lesz.

Berecz Zsolt újfent oroszlánrészt vállalt, a futsalos ezúttal négyszer volt eredményes.Hajdú-Bihar – Akár a rájátszás elsõ fordulójában, a hajdúságiak ismét nyertek a Szeged és a Veszprém ellen.

Trafik - Közérdekû bejelentés és feljelentés a pályázati elbírálás miatt
Budapest, 2013. április 30., kedd (MTI) – Az MSZP Tolnai megyei szervezete és a Jobbik is az ügyészséghez fordult a trafikpályázatok elbírálása miatt, miután Hadházy Ákos fideszes önkormányzati képviselõ egy interjújában azt állította, hogy Szekszárdon politikai egyeztetésen véleményezték a trafikpályázaton induló jelöltek listáját a helyi kormánypárti képviselõk.

 

NFM: májustól változik a KRESZ a gyermekek védelmébenBudapest, 2013. április 30., kedd (MTI) – Májustól a gyermekek védelmében több ponton is módosul a KRESZ – közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) kedden az MTI-vel. A tárca kiemelte: a Magyar Közlöny legfrissebb számában megjelent új szabályok komoly visszatartó erõt jelentõ szankciókat is lehetõvé tesznek.

 

 

Illusztráció - Pollenhelyzet - A tavaszi szezon csúcsidõszakában vagyunk
Budapest, 2013. május 1., szerda (MTI) – A tavaszi pollenszezon csúcsidõszakában vagyunk, országszerte egyszerre tíznél is több allergén van jelen a levegõben tüneteket okozó mennyiségben – közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) szerdán a Facebook-oldalán.

 

Emlékezetessé tették az ünneplést – Rendõrségi hírek Hajdú-Biharból
Hajdú-Bihar – A Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában 7 személyt fogtak el és 17 személyt állítottak elõ a rendõrök, köztük 4 fõt bûncselekmény elkövetésén értek tetten, míg 3 személyt körözés alapján fogtak el.

 

Részletes programok a hírre kattintva tekintõ meg!

Támogatja a dohánytermékek árrésének 10 százalékra történõ emelését az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ), a trafikokban árusítható termékek körének bõvítését viszont továbbra sem – közölte a szervezet hétfõn, a trafiktörvény módosítására a múlt héten benyújtott kormánypárti javaslat kapcsán.

 

OGY – Törvényben rögzítették a rezsicsökkentést
Törvényben rögzítette a parlament a rezsicsökkentést: a hétfõn elfogadott jogszabály a földgáz, az áram és a távhõ árának január 1-jén már megvalósult csökkentése mellett elõírja a víz- és a szemétszállítási díjak tízszázalékos csökkentését is július 1-jével.

 

Az Európai Tanács és az Európai Parlament elfogadta a jelzáloghitel-piac szabályozásáról szóló tervezetet, amely elsõsorban a jelzáloghitel-felvevõket védi. Jobb tájékoztatás, rugalmasabb feltételeket és a nagyobb védelmet élvezhetnek majd a jelzáloghitelesek - írja a Bruxinfo .

Júniustól elszakad az öregségi nyugdíjminimumtól a fogyatékos személyek támogatása: fix összegben határozná meg a juttatást az Emberi Erõforrások Minisztériuma (EMMI).

Az eddig ismert legkorábbi maja építményeket tárták fel régészek, többek között 3000 éves piramisokra leltek.

 

Hajdú-Bihar megyébõl a berettyóújfalui Igazgyöngy Alapítvány is részt vesz a Syngenta Élelmiszerlavina programjában.

 

Május elsõ napjaiban is marad a 30 fok körüli meleg
A héten folytatódik a 30 fok körüli meleg, de több helyen lehetnek záporok, zivatarok is. A szerdai majálisra meleg, de felhõs idõ ígérkezik, többfelé várható csapadék is – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat az MTI-hez vasárnap eljuttatott országos, középtávú elõrejelzésébõl.

Debrecen – Tekintse meg a felszámolás alatt lévõ Hajdú-Bihar megyei cégek legfrissebb listáját!

Tekintse meg a megye I, megye II dél, megye III dél labdarúgó bajnokság e heti mérkõzéseinek a az eredményeit!

Közepes, vagy annál jobb termést ígér nyárra a búza a jelenlegi fejlettségi állapota alapján – mondta a vidékfejlesztési miniszter vasárnap az országos búzaszentelési ünnepen, Tiszafüreden.

Tíz napon belül egyszer lehet majd bõ zsiradékban sült ételt enni, kötelezõ lesz viszont napi fél liter tejet, négy adag zöldséget vagy gyümölcsöt adni a menzákon. A tervek szerint jövõre már rendelet szabályozza, milyen alapanyagból mennyit kell majd adni a közétkeztetésben.

Már csak 0,7 százalékos növekedéssel számol a kormány idén - derül ki a Brüsszelbe egy hete elküldött nemzeti reformprogramból, melyet nem reklámozott túlságosan a Nemzetgazdasági Minisztérium. A dokumentumban a kabinet bemutatja a - konvergenciaprogramban már ismertetett - makrogazdasági prognózisát, az Európai Bizottság (EB) által elvárt Éves Növekedési Jelentés, valamint az Európa 2020 célkitûzések megvalósítását és az országspecifikus ajánlások végrehajtását.

A tervezett tíz százalékos minimum árrés dobozonként várhatóan 130 forintos áremelkedést eredményezne a dohánykereskedelemben, s ez rövid idõ alatt a legális piac összeomlásához és a feketepiac felélénküléséhez vezetne - jelezte a Dohányipari Befektetõk Magyarországi Szövetsége a Világgazdaságnak.

« Előző 1 ... 1032 1033 1034 1035 1036 1037 1038 « 1039. oldal » 1040 1041 1042 1043 1044 1045  ... 1201 Következő »