2024. május 1. Szerda, Fülöp, Jakab.
 

A rezsicsökkentés márciusra teljesen átkerült az árakba, a gáz és az áram is 10 százalékkal lett olcsóbb az egy évvel korábbi állapothoz képest a hivatalos mérések szerint. Az élelmiszerek és a szolgáltatások viszont a 2,2 százalékos átlag felett drágultak.

Egészségügyi Technológiai és Orvostechnikai Szállítók Egyesülete (ETOSZ) néven új érdekképviselet kezdte meg mûködését. Bemutatkozó sajtótájékoztatójukat szerdán tartották Budapesten.

A részszámlás fogyasztóknak a szolgáltatók mostanában több csekket postáznak egyszerre. Nem mindegy azonban, hogy melyiket húzzuk elõ a postán.

 

Hol az aszály, hol a belvíz
Debrecen - Az elmúlt évben nyolcvan százalékos kárenyhítésben részesültek a magyar gazdálkodók.

A termõföldek harmadán bizonyosan nem lehet már termésre számítani.
Hajdúböszörmény, Pród, Görbeháza - A termõföldek harmadán bizonyosan nem lehet már termésre számítani.

A kérelmeket május 31-ig lehet beadni, azokról 21 napon belül döntenek, a pénzzel augusztus 31-ig kell elszámolni, részletek a munka.hu-n.

Országosan nyolcezerrel több gyerek beiratkozása várható a következõ általános iskolai tanévre, mint korábban - mondta el a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ elnöke.

"Liga-kopogtatók" járják az év második felétõl a hazai kis- és középvállalkozásokat, hogy segítsék õket az új munka törvénykönyve elõírásainak betartásában - jelentette be Gaskó István, a Liga Szakszervezet elnöke a VOSZ Hajdú-Bihar Megyei Szervezetének közgyûlésén.

Több mint tíz cég, köztük magyar vállalkozások is készülnek új pénztárgépek gyártására a mostani berendezések kötelezõ cseréjével összefüggésben - mondta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) elnökhelyettese.

 

Heteken át mérgezte, majd összekötözte és megszurkálta, végül felgyújtotta a férjét. Végignézte a haláltusáját, és megpróbálta eltüntetni a nyomokat. Most 30 éves, ha jól viseli magát, 65 éves korában szabadulhat.

 

 

A hírre kattintva tekintheti meg a részleteket!

A kiskertekben is küzdenek a belvízzel
Budapest – A belvízzel elöntött területek közel fele mezõgazdasági területet érint az országban.

Budapest, 2013. április 8., hétfõ (MTI) – A magánszemélyek számára május 20. a személyijövedelemadó-bevallás benyújtásának és az adó megfizetésének törvényi határideje, mivel azonban ez a dátum idén pünkösdhétfõre esik, az adóbevallásokat legkésõbb 2013. május 21-ig kell eljuttatni a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz (NAV) – közölte a NAV hétfõn az MTI-vel.

Csökkenti bruttó 8 forinttal a benzin és 3 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt. – értesült piaci forrásokból hétfõn az MTI.

 

Budapest, 2013. április 8., hétfõ (MTI) – Három hónapra kizárják a közfoglalkoztatásból azokat, akiknek a gyermeke nem tesz eleget a tankötelezettségének, illetve azokat, akik nem tartják rendben lakókörnyezetüket – az Országgyûlés hétfõn 242 igen, 54 nem szavazat és 8 tartózkodás mellett fogadta el az errõl szóló javaslatot.

Jótékonysági bál Sápon 2013-04-09 10:23:06

Szombaton este jótékonysági bált tartottak a Hajdú-Bihar megyei Sáp községben. Az est bevételébõl az 1848-as forradalom és szabadságharc hõseinek kívánnak emlékmûvet állítani.

 

 

Minden negyedik magyarországi lakástulajdonos tervezi, hogy különféle fejlesztésekkel energiatakarékosabbá teszi ingatlanát, többségük elsõsorban hõszigetelésben gondolkodik - derül ki az Energiaklub országos, reprezentatív lakossági kutatásának eredményeibõl.

A sorsolást a hírre kattintva tekintheti meg!

A korábbi ígéretek ellenére arra utal egy friss törvénymódosítás, hogy a volt nyugdíjpénztári tagok nem kapják meg az állami egyéni nyugdíjszámlán a korábbi befizetéseiket. Rogán Antal igyekezett kivágni a kormányt az ellentmondásból, de valójában csak annyit mondott, hogy minden csak a választások után derül ki. Az egyéni számla bár jól hangzik, igazából csak elfedi a nyugdíjrendszer gondjait.

A többszörös meghosszabbítás után 2014 április 8-án a Microsoft végleg megszünteti a Windows XP támogatását, magára hagyva az ügyfeleket.

Tekintse meg az e heti megyei mérkõzések erdményeit.

 

Ha a trafikok vonzerejét javítandó hatóságilag növelnék a kereskedõi árrést, drágulna a cigaretta is - írja a Napi Gazdaság.

 

Ha csak egy napra is, de április elsõ szombatján, kolbászból volt a kerítés Szentpéterszegen. Ezen a napon tartották a X. – jubileumi – Tavaszköszöntõ napot, s többek között megrendezték a helyi készítésû termékek versenyét is.

Kijavítja a kormány a korábbi szabadságolási szabályozás hibáit. Úgy sikerült ugyanis megalkotni azokat, hogy a rövid hónapban pihenni menõ dolgozók több ezer forintot is bukhattak.

 

Gomolyfelhõk ugyan lesznek, de hétfõn már nem várható csapadék. Éjszaka még fagyhat, napközben plusz 13 fok is lehet.

 

« Előző 1 ... 1036 1037 1038 1039 1040 1041 1042 « 1043. oldal » 1044 1045 1046 1047 1048 1049  ... 1201 Következő »